afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nıkon D6 Ile Lıder Oluyor

Nikon D6 prototipi üretildi. FF sensör ama bu sensörler ccd veya cmos gibi davranmıyor. Renk ve keskinlikte Nıkon objektiflerinin hakkını verecek düzeyde ileri bir teknoloji ürünü. 30 mp değerinde sıkı bir çözünürlüğe sahip ama bu pikselcikler ısınarak birbirlerinin alanına atlamadıklarından her transıstor kendi görevini iyi yaptığından son derece net sonuçlar veriyorlar. Bu sensör üreticisi Faveon firması olabilir ama Sony diyenler de var. Noıse derdi yok artık. 3200 asa çekimlerde 64 asa gibi temiz ve net fotoğraflar elde etmeniz mümkün. Bu özellik isteğe bağlı değişebiliyor. Diğer özellikler D3 tabanına oturtulmuş. Intervaluemeter konulmuş. Yüz tanıma ve takip etme satandart. Yeni bir fotoğraf formatı da bu paralelde geliştirilmiş. Derinlik hissi flimlerden bir adım önde olduğu iddiası da cabası. Yani Ara Güler bile dijital alacak bu makineden sonra. Netleme noktasına göz ile bakmanızın yeterli olduğunu söylemeye gerek yok tabii. Kablosuz aktarım zaten standart. Toz ve hava geçirmez gövde. Standart uzaktan kumanda. Bütün modları bilgisayarınızdan 100 mt mesafeden kontrol ederek çekim yapıyorsunuz. Panoramik özelliği var. Ve özel bir alt adaptör ile tripodunuza monte ediyorsunuz deklanşor sayısını veri olarak yüklüyorsunuz ve makine otomatik kendi ekseninde dönerek fotoğrafı çekip birleştiriyor ve size sunuyor. Bu güne kadar denenmiş her tekniğin kısa yolu konulmuş ve programlanmış. Pan tekniği ile mi çekeceksiniz hemen pan moduna alıp çekimi yapıyorsunuz. Bu bir fotoğraf bilgisayarı demek daha doğru olacak. Fiyatı korkutucu değil. 1 milyon satış rakamı hedefi sapmaz ise D3 fiyatına çok yakın olacağı fısıldanıyor. Yani Nıkon lider olma atılımıda.

Tarih: 20 Nisan 2008, 08:05 - İp: 78.***.**3.4
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

afferin nikona.

 

Tarih: 20 Nisan 2008, 09:06 - İp: 88.***.**2.27
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

bilginin kaynagı neresi acaba?

 

Tarih: 20 Nisan 2008, 11:02 - İp: 85.***.**8.91
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Haber kaynağımız, birlikte çalıştığımız Rajaneesh Puthıya Veethıl isimli Hintli Bilgisayar mühendisimizin abisi olan Nıkon ARGE bölümünde çalışan kişiden kardeşine gelen kişisel mail notlarından bize aktardıkları bilgilerdir. Bu bilgileri sızdırmak suç olması nedeniyle hayal ürünü de olması muhtemel ama sizlerle paylaşmak istedim.

 

Tarih: 20 Nisan 2008, 11:23 - İp: 78.***.**3.4
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Arada, D4 ve D5 olacağını tahmin etmek zor değil.. Teknolojiyi, damla damla verecekler bize.. Onlara para kazandırmanın yolu, bu..

 

Tarih: 20 Nisan 2008, 12:04 - İp: 81.***.**3.8
  • 1