sinemcmv
sinemcmv (üye)
İçel / Amatör

Nikon D40 Karanlık Çekiyor

14 ağustos akşamı nikon d40 modeli güzide cihazımın vizörünün bulanık gösterdiğini fark ettim. Fotoğraflar netti ama. Ben de ertesi gün servise göndermesi için Teknosa Mersin şubesine verdim. 9 gün sonra makina geri geldi. Alıp eve geldim, akşam fotoğrafları çok karanlık çektiğini fark ettim. Artık direk florasanı filan çekmeye başladım ancak sanki önüne siyah bir perde çekmişsiniz gibi karanlık çıkıyordu.

Ertesi gün tekrar Teknosa'ya gittim. Teknosa Asist'teki hanım ablamız beni fotoğraf makinası reyonuyla ilgilenen görevliye yönlendirdi, sorun ayarlardadır filan diyerek. Görevlinin ilk makinası da d40 imiş, ve gerçekten kendisi de sorun olduğunu ve servise gitmesi gerektiğini söyledi.

Dün akşam aradılar Teknosa'dan, cihazınız geldi diye. Bugün gittim aldım. Tamam ilk geldiğindeki gibi karanlık çekmiyor ama servise gitmeden önceki gibi aydınlık da değil. Özellikle flaş kapalıyken yine önünde siyah bir tül varmış gibi çekiyor. Bozuk değilmiş, ayarlarda sorun varmış, bunlar da ayarlayıp göndermişler.

1 yıldır kullandığım cihazın ayarlarını hala öğrenememişim sanırım. Bilen varsa gerizekalıya anlatır gibi anlatabilir mi, çok rica ediyorum. Delirmek üzereyim çünkü. Asist'teki kadın da servise göndermez çünkü artık, "Gördün mü ayarlardaymış" diye laf çakıyor bir de.

Teşekkürler şimdiden

Tarih: 11 Eylül 2009, 20:11 - İp: 94.***.**9.78
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Liveview çuvallıyor da, fotograf çekince ne oluyor peki ?

Bilgisayar monitörü de, florasan da kesintili ışık verirler. Yani sizin gözünüz seçemez ama bu iki ışık kaynağı saniyede 50-60 defa yanıp sönerler. Elinizdeki makinanın Livevıew'ı bu durumla başa çıkacak şekilde tasarlanmamıştır büyük ihtimal, yani boşuna tamire yollamayın, bununla idare edeceksiniz artık.

 

Tarih: 23 Haziran 2010, 10:43 - İp: 78.***.**8.242
nikkor
nikkor (üye)
İstanbul / Amatör

Bu arada esas konu olan karanlık çekim hadisesi hallolduğuna göre vizörün bulanık göstermesiyle ilgili olarak ek bilgi vermek isterim. Ben de D40 var ve makineyi alır almaz kullanım kılavuzunda yazdığı üzere vizörün hemen sağ tarafında vizöre bitişik olan ayar düğmesini vizördeki görüntü netleşinceye kadar ayarlamıştım. Sanırım bu insan gözündeki olası bozukluğua göre vizörü ayarlayan bir ayar düğmesi, başınıza tekrar böyle bir şey gelirse, servise göndermeden önce bunu yapmayı deneyebilirsiniz.

 

Tarih: 7 Temmuz 2010, 15:32 - İp: 213.***.**9.91