nikkor
nikkor (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon Af 50 Mm F/1. 1. 8 Lens Hk.

Bir süre önce almış olduğum bu lensi Nikon D40 ile birlikte kullanıyorum. D40'ın autofocus motoru olmadığı için lensi manuel olarak kullanıyorum. Ama doğrusu bu eksiklik lensi almamam için bir sebep değildi. Yalnız. şöyle bir şey var: lensin üzerinde diyafram ayarı yapılan ring var ve kullanım kılavuzunda yazdığı kadarıyla auto modlarda çekim yaparken lensi minimum diyafram açıklığı olan f22'de kitlemek gerekiyormuş. Manula modda ise f ayarını bu ring kullanarak yapmalıymışım. Fakat D40 ile kullanırken çekim modu ne olursa olsun lensi taktığımda bilgi ekranında minimum diyaframa kitlemem gerektiği yazıyor, başka türlü de çekim yapmak mümkün olmuyor. Yani diyafram ayarını lensin üzerinden yaptırmıyor, onun yerine makinenin üzerindeki ayar düğmesinden f sayısını ayarlayabiliyorum. Sorum şu : 1. Kullanımımda bir hata var mı? benim bilmediğim bir şey vs...2. f sayısını makineden ayarlamakla, lensin üzerindeki ring den ayarlamak arasında kalite açısından bir fark oluyor mu? Sonuçta makine üzerinden ayarlama yapıldığı zaman bu bir dijital simülasyon olmuyor mu?

Tarih: 29 Aralık 2009, 15:58 - İp: 85.***.**6.166
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

1. Kullanımımda bir hata var mı?

Yok.

2. f sayısını makineden ayarlamakla, lensin üzerindeki ring den ayarlamak arasında kalite açısından bir fark oluyor mu? Sonuçta makine üzerinden ayarlama yapıldığı zaman bu bir dijital simülasyon olmuyor mu?

Olmaz.

Makine üzerinden ayarlama yapıldığında dijital simulasyon olmaz, her durumda diyafram yaprakları mekanik olarak kapanır.

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 16:28 - İp: 88.***.**3.75
nikkor
nikkor (üye)
İstanbul / Amatör

Çok teşekkür ederim....Çok faydalı oldu, zira yanlış bir lens mi aldım diye tereddüt içindeydim.....

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 16:35 - İp: 85.***.**6.166
  • 1