notyet
notyet (üye)
Trabzon / Amatör

Neyi Yanlış Yapıyorum... ?

Arkadaşlar bu aşağıda verdiğim resmi dün akşam çektim.resimdeki teyzem.Makinem canon 350d.enstantane hızını 30 sn ye ayarlıyarak,teyzem ilk olarak sağ taraftayken başka bir makineden bir kez flaş patlattım,daha sonra teyzem sol tarafa geçti ve ben bir kez daha flaş patlattım.Yapmak istediğimde resimdeki gibiydi ancak teyzem her iki konumdada net çıkmadı.daha çok yansıma gibi çıktı.net çıkmasını istiyodum.sizce neyi yanlış yaptım,ne yapmam gerekir.Birde benimönceki makinem canon a610 du.onda renklerim modu vardı ve ben bu modda makineye örneğin mavi rengini tanımladığımda,makine resimdeki mavinin dışındaki renkleri siyah beyaz çıkmasını sağlıyodu.şimdiki makinemde bunu yapabilir miyim?yaparsam nasıl yaparım?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

resim: http://img140.imagevenue.com/img.php?loc=loc271&image=34214_Resize_of_Resim_053.jpg

Tarih: 6 Nisan 2006, 17:37 - İp: yok
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

notyet enstante süresini azaltmayı denedin mi?

 

Tarih: 6 Nisan 2006, 17:55 - İp: 85.***.**8.105
omerfahri
omerfahri (üye)
İstanbul / Meraklı

çok başarılı resim..
düşünceniz çok hoşuma gitti.
saydam çıkmasının sebebi ise. flaşın patlamasıyla 350d makineye görüntü yerleşiyor ama sen ikinci kez flaşı patlattığında teyzenin boş olan yerin görüntüsüde pozlanmanın içine giriyor. sonuçda boş olan yerdende makineye pozlanma giriyor ışık düşüyor...en son patlayan ışıkla bile görüntü saydam çıkıyor. çünkü makina yeterli pozlanamıyor. yani flaşın patladığı andaki ışık yeterli gelmiyor. ilk flaş patladıktan sonra teyzeniz kıpırdaman dursun ve siz bir kere daha flaş patladın. bu şekilde en son çekilen saydam gözükmeyecektir. yada ikinci kez flaş patlamak yerine iso yu biraz daha artırmak yeterli gelebilir..
ama asıl yapmak istediğiniz şey pek mümkün değil gibi. çünkü yerdeğişimden sonra tekrar ışık patlattığınızda boş olan yerde makinede pozlanacağı için. teyzeninizin görüntüsü biraz ezecek buda saydam çıkmasına sebep olacaktır. en azından en son bulunduğu konumdan net görüntü alınabilir...

düşünceniz çok hoşuma gitti. bence saydam olması daha hoş

 

Tarih: 6 Nisan 2006, 18:09 - İp: 213.***.**6.17
  • 1