pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Konika-minolta Z3 İlk İzlenimler

bugün z3 geldi.Z2 yi satmıştım.Z3 ü bir arkadaş için getirtik.15 gün bende kalacak.İlk izlenimlerim çok olumlu. Çok hızlı açılıyor.Çok hızlı zoom yapıyor.Çok hızlı fokus yapıyor.Çok hızlı olarak karta yazıyor.Anti shake çok iyi çalışıyor.Video çekerken zoom kullanılabiliyor ve hiç ses kaydetmiyor.Z2 deki motor sesi hiç yok.Fotoğraf çekimleri arası süre çok kısa.Fotoğraf kalitesi hakkında şu anda fazla bir fikir edinemedim ama tatminkar görünüyor.Çok hoş bir dizaynı var.Ama Z2 kadar ergonomik değil.
arkadaşlar 239 euroya aldık.S2 nin nerede ise yarı fiyatı.S2 im daha gelmedi.Bu yüzden karşılaştırma imkanım olmadı.Fakat bana kalırsa bu makina bu fiyata harika.Hatta eğer tele ve makro objektifi olsa s2 almanın gereği yok.Fazla para vermenin gereği yok gibi geldi.Çok hoş bir makina yapmışlar.Tavsiye ederim.Bilgisi olanların da yorumlarını bekliyorum.

Tarih: 15 Temmuz 2005, 21:35 - İp: yok
sahin_atar
sahin_atar (üye)
Ankara / Meraklı

Beytullah bey;

Yaklaşık 4 aydın Dimagi Z3 kullanıyorum; Size katıldığım nokta var ama katılmadığım noktalar da var. Gerçi maalesef bu güne kadar farklı bir dijital fotoğraf makinası kullanmadığım için artılarını ve eksilerini söylerken çok objektif bir karşılaştırma yapamayabilirim.
Hızlı açıldığı konusunda hemfikir olduğunu söyleyebilirim. otofokus ve hızlı kaydettiğini de söyleyebilirim. Anti shake konusnuda şüphelerim var. Açıkçası netlik konusunda (bazı fotoğraflarımda belirtmiştim) istediğim neticeleri aldığımı söyleyemem. Video çekimlerini denemedim ama 1 GB lık bir kartla denemek istedim. çık kısa zamanda full mesajı verdi çok fazla da üstüne düşmedim. Zoom yaparken herhangi bir ses gelmediği ve videoda çıkmadığına da katılıyorum. Ayrıca fiyat olarak çok cazip bir fiyata almışsınız. Ben de yurt dışından getirtmiştim. 550.000.000 TL civarında bir ücrete alınmıştı. Türkiye'deki fiyatı ise 900.000.000 TL civarında idi. Netice olarak söyleyebileceğim özellikle süper makrosu ki 1 cmden başlıyor hakikaten memnun kaldım. Ama normal makro yaklaşık 1 metreye kadar olan kısmında netlik konusunda sıkıntılar yaşadım. Ayrıca genel olarak odaklanma ve netlik konusunda her zaman istediğim neticeyi alamadım. Mesela florasan ışığı altında yapılan flaşsız çekimlerde flu çıkma ihtimali çok yüksek. Ayrıca Gün batımında hava kararmadan önce obje çekiminde yine fululukların yaşandığına şahit oldum. Bana göre başarısız olduğu bir nokta yada benim makinada bir sorun var çünkü bu konularda Beytullah bey güzel şeyler yazmış.
Beytullah bey; Makineyi daha iyi tanıdığınızda yine gözlemlerinizi bekliyorum. Belki teknik servisle görüşmeyi düşünebilirim.

Saygılarımla...

#sahin_atar' tarafından 16.07.2005 02:36:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 02:29 - İp: yok
tarkan
tarkan (üye)
İstanbul / Firma

Sayın Pazarbey,

Z3'e birkaç sitede baktım. 550 Euro civarı... Sizin bahsettiğiniz 239 Euro gibi bir fiyata nereden bulabiliriz acaba?...

Teşekkür ederim...

#Tarkan' tarafından 16.07.2005 03:43:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 03:24 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www.topvision-online.de/default.php?CMS_VSESSION=654584c1d814b706bc2bcb3c6e9f4ff0&CMS_NAV=1285.2372.2384.2626&CMS_PAGE=39&cProductDetailID=2100829567

buradan 239 euroya aldım.Fakat şimdi 259 euroya yükselmiş görünsede 10 euro fark etmiş.Site bir hfata önce değişti.YEni politikaları makinaya zam, aksesuar ile ucuza satmak.Bu zaten anlaşılıyor.
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/139262.html;jsessionid=arBbaQm8cYB_

bu adresten 238 euroya hala bulabilirsiniz.
Gelelim şahir atar beyefendiye.
Arz ettiğim gibi bunlar ilk izlenimlerim.Ben nöce z2 yi kullandığım için aradaki farkı anlayabiliyorum.Z serisinin en büyük problemi netlemede.Işığın az olduğu ortamlarda maalesef netleme yapmak büyük sorun.Açık alanda uzak bir manzarayı çekerkende öyle.Zaten bunu daha önce yaptığım yorumlardada belirtmiştim.Hatta sizinkinde belirttim gibi hatırlıyorum.Bu nedenle servise gitmenize gerek yok. Makina bu.Katlanacaksınız yada AF lambası olan bir model yada lazerli bir alet alacaksınız.Bakalım canon s2 im geldiğinde farklı bir marka ile karşılaştırma imkanım olacak.
Anti shake kesinlikle işe yarıyor.Bunuda denedim.Konika minolta diğer makinaların tersine giderek objektifi değil, sersörü hareket ettiriyormuş.Bu bence daha mantıklı.Özellikle slr makinalarında bu özelliğini anti shake özellikli tek slr diye öne sürüyor.Her seferinde anti shake özellikli objektif almaktansa bu daha iyi.

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 07:05 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Makina gerçekten çok hızlı.Bunu sizde farketmişsiniz.Z2 ye göre 2 kat diyebilirim.Ayrıca videolarda zoom sesi olmaması çok iyi.S2 de bu sesin olmaması reklam olarak kullanılıyor.Benim s2 almamın sebeplerinden biriside bu idi.Z3 zaten ses almıyormuş.Ayrıca bayağı video kaydediyor.Mov dosyalarından nefret ediyorum ama çok az yer kaplıyor.Aviden en az 2 kat, mpeg den 1.5 kat daha az.Mpeg 4 ten ise fazla.Bu yüzden videoları az yer kaplıyor.
ufuk fotoğrafı çekerken netlememesi tekrar söylüyorum araza değil hepsi yapıyor.Ben şöyle bir çözüm bulmuştum z2 de: ufka netlemeyince hemen hemen aynı mesafede bir yerde makinanın görebileceği bir objeye önce netliyor, sonrada bu netleme ile ufka çevirip çekiyordum.Dediğiniz gibi başka türlü netlemiyor.
Ne olursa olsun bu fiyata bu makina mükemmel.Bu gün dışarıya fotoğraf çekmeye gideceğim.Gelince daha ayrıntılı yazarım.

 

Tarih: 16 Temmuz 2005, 07:14 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

makinanın focus yeteneği olağanüstü artırılmış.10000 metreden uçan bir uçağa bile focus yapabiliyor.Z2 de bazı manzaralarda focus yapabilmek müümkün değildi.Şimdi ise mümkün .Her halde kart bitinceye kadar fotoğraf çekebiliyorsunuz arka arkaya .

Fakat fotoğraf kalitesi denince işte o zaman maalesef bu kadar övgünün yanında makinayı kırasım geliyor.Z2 bundan daha iyi bir fotoğraf kalitesi sunuyordu.Z3 daha kötü.Fotoğraflar küçükken iyi ama büyütünce daha doğrusu normal boyutuna getirince kalitesiz oldukları ortaya çıkıyor.Çok fazla noise var.Bu fotoğrafta sanki karıncalanma varmış gibi bir görüntü veriyor.Fakat rahatsız edici boyutta değil.Bu olmasa makina sınıfının en iyisi olabilecek kapasitede.

ben 239 euroya aldım.Bu fiyata mükemmel bir tercih.

 

Tarih: 18 Temmuz 2005, 01:30 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey sormak istediğim soru acaba makineyi bu siteden kargo yoluylamı getirttin yoksa o ülkedeki bir arkadaşınmı alıp geldi.Fiyatlar bazı makinelerde ABD den bile ucuzda bende düşünüyorum açıkçası

 

Tarih: 18 Temmuz 2005, 08:44 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Pil tüketiminin z2 ye oranla biraz fazla olduğunu gördüm.Ama öyle rahatsız edici boyutta değil.Genede bilginiz olsun.Lakin anti shake kapatılırsa aynı seviyeye geleceğini düşünüyorum.
Ayrıca makina kart bitinceye kadar fotoğraf çekebiliyor.

 

Tarih: 23 Temmuz 2005, 00:42 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

z3 ti birkaç tutukluk tespit ettim.Uzun süre açık kalınca tahminim sıcağın etkisi ile video çekmeyebiliyor.Tekrar deneyince veya başka moda geçince normal çalışıyor.Birde bir kere çekim yapmadı.Tahminim sıcakların tesiri ile yapıyor.0-40 ederece arasında kullanılması gerekiyormuş.

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 00:20 - İp: yok
  • 1