catapat
catapat (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kodak Slr Dijital-ayarları

ya arkadaslar kodakdcspro14n makine aldım almaz olaydım pixel yuksekline aldandım cektigim resimler ne nikon nede canonundaki yumusaklıgı bulamıyom acaba ayarlardanmı yoksa makinenin yapısımı dandik kullanan vede mem olan varsa yardımcı olsun yoksa makineyi degiştirme niyetindeyım ha bide objektifim -24x85 nikon objektif şimdiden tskler

Tarih: 28 Eylül 2006, 11:17 - İp: 88.***.**3.246
cawa
cawa (üye)
İstanbul / Amatör

makinede bisey yok arkadasım sadece sen kullanmayı pek ii bilmiyosun okadr dedigin makina profosyonel düzeydedir iti fotograf icin kullanan kisinin o dercede bilgili olması gerekir makinanda bisey yok yanii

 

Tarih: 28 Eylül 2006, 11:40 - İp: 88.***.**0.123
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

Ben makinemden şikayet ettiğm konuları yazmıştım.
Stüdyodaki iş biraz daha kolay ben bilip yapabildiğmi anlatayım,
Stüdyo çekiminde bir defa ayar yapıp oturtacaksınız.
Beyaz dengesi seçimini makineden kelvin olarak seçin.
Paraflaşlarınızın durumuna göre aşağı-yukarı 4400 kelvin değerini de menüden ayarlayıp aşağı veya yukarı sonradan kesinleşecek.diyafram 11, iso zaten en azı 160 olacak (makine daha aşağı inmiyor)
Özellikle jpg den sonuç almanız zor.Raw çekmeniz gerekiyor.
Makineyle verilen Kodak dcs pro desk yazılımıyla ilk defa raw yazılmış foto açılacak, beyaz ayarı ve ışık ayarı düzenlenip bilgi ve ihtiyaca göre tif veya jpg formatında kaydedersiniz.
O zaman artık photoshop cs2 ile resme istediğinizi yapın.
Rötuş, renk keskinlik, doygunluk...,

cs2 bilgim az. Bilen arkadaş ta portrede ten rengini tutturamadı.
Özellikle 24-85 in 2,8 olanı değil f3,5 olanını kullanıyorum. Daha keskin ve net olduğu ticari tektil çekimlerinde aynı ortam ve şartlarda denendi.Kodak ve nikonda amerikadan kutusunda gelen iki lens kıyaslandı.

Benin şikayetim, stüdyodan çıkıp geniş amaçlar için değişen şartlara uyum zor oluyor. Olaylar stüdyodaki gibi beklemiyor iyi neticeler için beyaz dengesinin auto değil manuel ayarı gerekiyor. Ne çektiğini bilgisayardan önce anlamak zor, pili çabuk biter, kartı çabuk. Geç açılır her ayar için menü...Ten rengi ise zor.

5D ;. Oh be.

 

Tarih: 29 Eylül 2006, 01:32 - İp: 81.***.**8.125
  • 1