husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

İphone İle 7d Yi Uzaktan Kumanda Edin.

iPhone ile 7D yi uzaktan kumanda edin.

Tabii kolaysa

Ama yine de ben konuyu biraz inceledim, size aktarmak isterim, belki merak eden olur.


Konu şu;

http://www.ononesoftware.com/detail.php?prodLine_id=38 adresinde göreceğiniz bir program var, iPhone için geliştirilmiş, Lite versiyonu 2 dolar gibi, tam versiyonu ise 20 dolar. Lite versiyonu gerçi deklanşöre basmaktan başka işe yaramıyor, Pro versiyonu ise, kameranın diyafram , enstantane, ISO gibi hemen tüm ayarlarını iPhone dan yapmanıza imkan tanıyor.

Bu ne işe yarar derseniz, herhalde kameranın karşısına konup kalacak bir takım şeyleri uzaktan çekmeye yarar ancak, üstelik gerekli ekipmanı temin ederseniz. Ama sayfasında mesela, basket potasının üzerine bağlamışlar, smaça yükselen adamın fotoğrafını çekebiliyor pota üzerinden, iphone ile uzaktan kumanda ederek.

Geleyim işlemin nasıl olabildiğine dair anlatıma. Tabii ben 7D ile denedim. O yüzden ona göre anlatıyorum.

Gerekli ekipman:

-7D

-İphone

-DSLR Camera Remote yazılımı (iPhone için) (1.99 USD lik lite versiyon sadece deklanşör yapabiliyor, diğer ayarları da iPhone dan yapmak istiyorsan 20 dolarlık versiyon lazım)(iTunes dan indirilebiliyor).

-Windows ya da MAC altına yüklenmesi gereken ve bir üstteki programın web sitesinden ücretsiz indirilen DSLR Camera Remote Server adındaki server programı (PC ile kamera arasında iletişimi kuracak program)

-Muhtemelen evde kurulu kablosuz bir ağ (ya da laptop kablosuz iletişebildiği için otomatik olarak PC mi buldu iPhone, dışarıda bir yerde de denemek lazım, sonuçta wifi üzerinden pc ile haberleşmesi gerek iPhone un)

-USB Kablo (bir aşağıdaki cihaz pahalı, ben iphone dan 7D yi kumanda edip
oynamak istiyorum diyen için bedava çözüm, program parası hariç tabii)

-ya da kablodan bağımsız iPhone dan kumanda etmek istiyorsak fotoğraf makinasını, şu adresteki gibi bir WFT-E5A Wireless File Transmitter cihazı (http://www.amazon.com/Canon-WFT-E5A-Wireless-Transmitter-Digital/dp/B002NTMHJI)

Sırayla iTunes Store dan DSLR Camera Remote yazılımını indiriyorsun.
Sonra siteden server yazılımı olan DSLR Camera Remote Server yazılımını indiriyorsun, bunu indirdiğin laptopa (PC ye) kuruyorsun,
hem iPhone daki programı hem de bu server programını çalıştırıyorsun,
iPhone daki programı çalıştırınca kablosuz iletişim vasıtası ile Laptop una (bende SUCAR-PC olarak görüp) bağlanıyor,
kamerayı USB den laptopa (PC ye) bağlıyorsun, ON düğmesini açınca server programında kamerayı zaten gösterdiğini/gördüğünü görüyorsun, o anda iPhone daki programın ilgili düğmeleri aktif hale geliyor,
Programın lite versiyonunda sadece "Fire" düğmesine basıp çekimlerini yapıyorsun. Çektiğin fotoğraflar otomatik PC ye kaydoluyor.

Şimdi, USB ile fotoğraf makinasını PC'ye bağlı olarak kullanmak fazla pratik bir uygulama değil elbette, ancak kendini aileni filan çekersin laptop yanında üç ayağa koyup USB bağlantı ile, ya da makro çekim yaparsın anca,
kablosuz çekim için o WFT cihazı lazım, o da gayet pahalı, yani bizim proje bu şartlarda amatörler için ölmüş demektir hemen hemen
700 dolara yakın o cihaz ... Bir de anlamlı bir kumanda için programın 20 dolarlık versiyonu lazım.

Bu halde lifeview özelliğinden de yararlanarak, iphone ekranından vizörden gelen görüntüyü wifi bağlantı sayesinde izleyip o şekilde çekim yapabiliyorsun.

Tabii unutmamak lazım, kamera sabit, ancak konu önüne gelmeli. Çok pratik bir şey değil bence sanki. Ama bilmekte de fayda olabilir

Kolay gelsin.

Süleyman Uçar

Tarih: 30 Nisan 2010, 00:00 - İp: 78.***.**4.13
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

wifi olmadan bluetooth olur mu sence?

 

Tarih: 9 Aralık 2010, 14:17 - İp: 212.***.**9.194
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

7d yi aldık iphone alması kaldı
hehe

 

Tarih: 9 Aralık 2010, 16:24 - İp: 88.***.**8.140
senjizu
senjizu (üye)
İstanbul / Amatör

Bu olay kafamda farklı bi şimşek çaktırdı
Iphone değilde 400tl gibi bir fiyata alınabilecek netbookla aynı işlem yapılabilir.
hatta tripota bağllanacak basit bir servo motoru basit bir yazılımla (hemde açısı ayarlanarak) kumanda edilebilir.
Bu olayın değişik avantajları olacaktır. Mesela panoramik ya da 360derece çekimlerde kullanılabilir. hatta ticari olarak müşterinin önünde çekim yapılıyorsa(mekan ya da ürün) müşteri üstünde acayip bir etki bırakılabilir.

 

Tarih: 17 Ocak 2011, 00:47 - İp: 78.***.**5.220
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Aynı sistem daha ucuz olan IPod Touch ile de mümkündür sanırım..

 

Tarih: 18 Ocak 2011, 11:06 - İp: 116.***.**9.55
  • 1