angelheart
angelheart (üye)
Kocaeli / Meraklı

Hdr - Multiple Exposure

herkese merhaba, öncelikle soracağım konu hususunda acemi olduğumu göz önünde bulundurmanızı rica edeyim
Forumda hdr ile ilgili bir çok bilgi var bir çoğunu okudum ancak merak ettiğim bir şey var d90 kullanıyorum ve multiple exposure seçeneğinde aynı kare üzerine 3 kareye kadar çekim yapabiliyoruz, acaba bu fonksiyon hdr için kullanılamazmı bir normal pozlama düşük ve yüksek pozlamalı 3 kare fotoğrafı üstüste çeksek ? aslında ufak bir deneme de yaptım evde ama buraya nasıl yüklendiğini bilmediğim için koyamadım ancak kalitesinden de emin olamadım, sanırım hdr işleme proğramları kadar ince ayar ve işleme olmadığından kullanılamaycağını söyleyeceksiniz ama genede siz ustalara sormak istedim.
bir ikinci konu bkt düğmesini acaba tam olarak nasıl kullanıyoruz arka teker çevirdiğimizde 3f, 2f gibi değerler çıkarken ön teker çevirdiğimde 0,3 0,7 gibi değerler var, hafta sonu bir hdr denemesi yapmak istedim bkt i kullanarak ama farkettimki enstantane değerleri değişmiş diyafram yerine çok yorgun olduğumdan ve saat gece 12 e geldiğinden tekrar deneme yapamadım acaba tekerleri nasıl kullanacam bkt seçeneğinde, ilgi ve bilgileriniz için teşekkürler.

Tarih: 7 Nisan 2010, 20:55 - İp: 78.***.**8.122
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

youtubeye girebilyorsanız aratma yapabilirsiniz bir sürü anlatım mevcut

 

Tarih: 8 Nisan 2010, 02:23 - İp: 88.***.**4.89
angelheart
angelheart (üye)
Kocaeli / Meraklı

biraz geç oldu cevap için ama anca vakit bulabildim.remi hocam haklısın ama youtube deki anlatımlar inglizce baktım biraz anlayamadım açıkcası. maalesef yok yabancı dil

 

Tarih: 11 Nisan 2010, 19:32 - İp: 78.***.**8.122
  • 1