dangoz
dangoz (üye)
İstanbul / Meraklı

Gencler Bi Yardım Lütfen....

Mrhba arkadaslar bı dıgıtal foto mak. almayı dusunuorz ama pek bılgılı deılz...

sony R1,H1,H2,H5
panasonıc FZ30
samsung PRO815
arasında kaldk
aslında samsung pek onmlı deıl ama yınede yazım dedım..yardımlarnızı beklıorm....
Sımdıden saoln arkdslr

para sorun deil..

Tarih: 23 Mayıs 2006, 22:53 - İp: 85.***.**4.80
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Diğer iki marka için yorum yapamam fakat Sony'ler arasında R1 derim, istisnasız...

 

Tarih: 24 Mayıs 2006, 00:48 - İp: 88.***.**7.232
nightwalke
nightwalke (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonic FZ30 derim.
Kullanmadım ama çok iyi övgüler aldım ürün hakkında.Bende Panasonic TZ1 var , çok memnunum.

 

Tarih: 24 Mayıs 2006, 20:01 - İp: 85.***.**1.41
ersandilek
ersandilek (üye)
Ankara / Amatör

bütçen uygunsa kesinlikle r1 derim çünkü en kaliteli sonucu onda alabilirsin ama sen dersen ki benim için optik zoom çok daha önemli ozaman fz30 tabiki... bu arada ben sizin anı fotoğrafından ziyade fotoğrafçılıkla ilgileneceğinizi düşünerek böyle bir cevap yazdım... yoksa 300-400 milyonluk bir dijital makine oldukça yeterlidir... bir de slr makine düşünmüyosun sanırım...

 

Tarih: 26 Mayıs 2006, 11:01 - İp: 193.***.**6.253
apotaylan
apotaylan (üye)
İstanbul / Amatör

fz30 derim diger makinaları kullanmadım fakat fz30 umdan son derece memnunum

 

Tarih: 26 Mayıs 2006, 20:18 - İp: 85.***.**2.42
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

fz 30 olabilir.
ben de yeni makina almayı düşünüyorum.
testler ve cevaplar fz30 diyo.

 

Tarih: 16 Haziran 2006, 16:13 - İp: 88.***.**9.85
mkekin
mkekin (üye)
İzmir / Amatör

selam dangöz,
daha makina almadınsa illaki Sony R1 derim. Teknolojisinin gözünü seveyim sony'nin. İyi fotoğraflar

 

Tarih: 16 Haziran 2006, 17:14 - İp: 85.***.**5.252
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam dangoz.. foruma hosgeldin..

bahsettigin makinelerden bir tek sony r1, digerlerinden farkli.. lensi cok uzaklari yakinlastirmiyor digerleri gibi, ama bunun yaninda fotograf kalitesi digerlerinden kat ve kat daha iyi.. ayrica genis acili bir lensi var..
eger ki, manzara, insan portreleri gibi konularda kullanacagim diyorsan kesinlikle R1.. ama ki ne bileyim kus fotograflari falan cekecegim, arada bir ciplaklar plajinda olup bitenleri de cekeyim falan dersen bence sony H5 veya panasonic fz30.. (umarim yaptigim espriyi yanlis anlamazsin.. )
tabii ki 12x optik zoom'un avantajli oldugu cok yer var.. fakat unutmamak gerekiyor ki, sony R1 da daha dusuk megapixellerde yuksek zoom yapabilme kabiliyetine sahip.. mesela 1 megapixelde 15x zoom yapabiliyormus..

ben olsaydim, sony R1'i secerdim.. cunku ayni bir profesyonel kamera gibi basarili fotograflar cekebiliyor..


not: bu konuyu yakinda dslr alma bolumunden takip edebilirsin dangoz.. orayi ilgilendiren bir konu oldugundan oraya tasiyacagim..

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 13:51 - İp: 62.***.**2.10
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör


Selamlar,

Arkadaşlar nedir bu DSLR ve R1 fanatizmi anlamıyorum.

Tamam, o makineler çok çok kaliteli çekebiliyor olabilir ama fotoğrafçılıkta yeni olan birinin doğrudan slr ile başlaması mantıklı mı sizce? Ben üniversitede fotoğrafçılık üzerine kısa bir ders aldım. Önemli sayılabilecek bir süredir de meraklıyım fotoğrafçılığa. 1.5 sene önce de ilk dijital makinemi aldım. Kompakt bir makine (Sony) ama birçok durumda tatmin etti beni şimdilik. Ama tabi artık yetmiyor ve yenileyeceğim inşallah. Ben de araştırıyorum uzun süredir ve Sony H5'te karar kıldım. Çünkü slr'ye geçmeyi şimdilik düşünmüyorum. Bunun en önemli sebeplerinden biri de slr'lerin gözümü kotkutuyor olması. O kadar ilgilenmeme rağmen slr'lerde olan teferruattan gözüm korkuyor ve şimdilik almaya cesaret edemiyorum. Bir de parasal fark var tabi bunların dışında.

Ayrıca zaten fotoğrafçılıkla ciddi ilgilenen herkesin varacağı nokta şüphesiz slr'dir. Ama o seviyeye gelene kadar daha az teferruatlı makinelerle tecrübe kazanmak gerekmez mi? Ben ilk kompakt bir makineyle başlamakla çok iyi etiğimi düşünüyorum. Şimdi daha gelişmiş bir slr-like alacağım, sonra da slr tabii ki.

Bununla birlikte çok önemli bir noktayı da kaçırıyoruz bence. Hiçbir slr makine video çekmiyor (Sony R1 de). Ama makinesini gezilerde, günlük yaşamda daha sık kullanacak biri için makinede video çekme özelliğinin olması, makinenin profesfonel seviyede iyi fotoğraflar çekmesinden daha önemlidir bence. Ayrıca H5 gibi slr-like makinelerin de hiç azımsanacak bir kalitede çektiğini düşünmüyorum. Slr makinelerin ondan çok daha iyi çekebiliyor olması onun kötü çektiğini göstermez bence. Çok ileri seviyeye gelmemiş birinin H5'in fotoğraf kalitesinden yeterince tatmin olacağını düşünüyorum.

R1'in düşük çözünürlükte daha iyi zoom yaptığı söylenmiş ama H5'in çözünürlüğünü düşürürseniz 57x'e kadar zoom yapabiliyor. R1 ve H5'in aynı yerden yapılmış gece çekimlerini karşılaştırdım ve fotoğraflar arasında fazla kalite farkı göremedim.

Biraz uzun oldu ama içimi döktüm sonunda.

Sen FZ30'u falan da boşver dangoz arkadaşım. Gel H5 alalım. Hem 3 inçlik dev bir ekranı da var. Nasılolsa bir gün slr alırız. Şimdilik bu fazlasıyla yeter bize.

Sevgiler..

 

Tarih: 21 Haziran 2006, 03:17 - İp: 212.***.**3.16
  • 1