nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gece Fotoğrafı

.

#nikonfili' tarafından 23.10.2019 23:59:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ekim 2009, 01:22 - İp: 176.***.**9.48
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Makinenizi tripod ile sabitleyin, olmazsa olmaz. İster zoom kullanın ister kullanmayın, istediğiniz kadrajı görüntüleyip M moduna veya S moduna geçin. Uzun pozlama süreleri kullanın. Bence en az 10 sn, M modunda ay ışığının da durumuna göre uygun diyafram değeri seçin, ay ışığı varsa kısık değerler, f7-f8 gibi... (ya da S modunda bu işi makineye bırakın). Fotoğrafı çekerken self timer kullanmayı unutmayın ki fotoğraf titremesin.

 

Tarih: 15 Ekim 2009, 02:02 - İp: 78.***.**0.116
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

forumda arama yaparsanız,hem yıldızları pozlama hemde gece cekimi hakkında acılmıs konuları bulabilirsiniz.
forum kurallarına uyup konu acmadan once arama yapalım lütfen aksi halde konu buyuk olasılıkla kilitlenecektir.

 

Tarih: 15 Ekim 2009, 03:39 - İp: 78.***.**6.68
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı
caelia
caelia (üye)
Ankara / Meraklı

Benim kameram da Fujifilm S1500 ve elbette çekebilirsin

Öncelikle geceleri güzel ve net bir resim çekebilmek için tripod şart. Tripod olmasa da kamerayı bir yere sabitleyip çekmen lazım ki net bir görüntü elde edebil.

Ayarlara gelince, M modunu kullanmanı tavsiye ederim. Hem gündüz hem de gece için söylüyorum bunu. Böylelikle her şey senin kontrolün altında olur. Ayrıca her daim elinden geldiğince düşük ISO hızı kullanmaya çalış.

Örnek olsun diye az önce 3 tane gece resim çektim.
1. Bu resimde ISO hızını 400 olarak ayarladım. shutter speed 1.3 ve diyafram F2.8. Ayrıca kamerayı sabitledim, basitçe balkon demirlerini kullandım bunun için :D Buradaki tek sorun fotoğrafta birazcık kumlu bir görünüm oluşması.



2. Bu resimde ayarlar ilkiyle aynı ama bu sefer kamerayı sabitlemeden çektim. Gördüğün gibi netlik çok değişiyor.



3. Bu resimde de ilk resimden farklı olarak ISO hızını düşürdüm. 100 olarak ayarladım ve gördüğün gibi ilk resimde olan kumlu görüntü yok oldu Daha karanlık bir görünümü var ilkine nazaran ama yine de senin gördüğün görüntüye en yakını bu. O yüzden bence burda kullanılan ayarlar en iyisi.



Ayrıca pozlama süresiyle diyafram ayarlarıyla da oynayarak daha değişik görüntüler elde edebilirsin

 

Tarih: 27 Aralık 2009, 21:53 - İp: 88.***.**8.228
hive5
hive5 (üye)
İstanbul / Amatör

Bende bir iki ufak tiyo paylasmak istiyorum:

Oncelikle Sabitleme, pozlama suresi gibi olaylari deneyerek zaten yakalayabilirsin. Fakat bulutlu havada yildiz, ay, bulut ve ay cekimleri yaparken odak noktasi olarak ay yada yildizi alip pozlama suresini olmasi gerektiginden asagi cekerek, yani pozlama suresini dusurerek etraftaki bulutlar yada ayin yuzeyindeki kraterleri net yakalayabilirsiniz. Ama bu durumda da bulutulari da kaybedebilirsiniz. Bu nedenle de birkac deneme yaparak ve ozellikle tripod ve remote shutter kullanarak cekmek en guzeli. Cektiginiz fotograflara siz bile sasiracaksiniz.

 

Tarih: 5 Ocak 2010, 16:09 - İp: 212.***.**8.66
  • 1