andydr
andydr (üye)
İstanbul / Amatör

Fujifilm S5600 de Lcd

Arkadaşlar nihayet burda sizlerin de bazı tavsiyeleri ile bugün s5600 ümü almış bulunuyorum. Cihazı gelir gelmez incelemeye ve ayarlarını kurcalamayı ve bazı fotoğraflar çekmeye başladım.

Cihaz gerçekten harika, kalitesine, odaklanma hızına LCD ekranın canlılığına bayıldım. Giderek makinaya daha fazla ısınıyorum. Yanlız çözemediğim bir husus varki bu biraz can sıkıcı geldi bana canon a530 dan sonra. (önceki makinam caon a530 du)

Sorunum şu : eski makinam canon a530 da manual modda diyafram, iso veya enstantane ayarlarını değiştirince bu değişikliklerim LCD ekranda real time gözükür böylece bende çekeceğim ortamı birebir görür karar verir ve çekerdim. Oysa s5600 de ekranda manual ayarlarda iso yu da diyaframı da ensantaneyi de değiştirsem birşey değişmiyor LCD ekranda ancak çekim yaptığımda sonucu görebiliyorum yada shutter a yarım basınca görebiliyorum seçtiğim ayarların önizlemesini. Dedimki bu herhalde böyle değildir ben bir ayarını yapamamışımdır yoksa LCD ekrana ne gerek varki diye düşündüm.

Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yani manual modda enstantaneyi düşürsem veya arttırsam aynı anda LCD imde ışık azalması veya artması olmuyor peki ben önizlememi nasıl yapacağım bilen bilgi veren olursa çok minettar kalacağımm. Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 14 Ocak 2007, 02:34 - İp: 85.***.**5.65
andydr
andydr (üye)
İstanbul / Amatör

Bugün Fujifilm Türkiye yi aradım bana yukarda bahsettiğim gibi bir özelliğin olmadığını yanlızca deklanşöre yarım bastığımda çekeceğim sahnenin real time ışık düzeyini görebileceğimi söylediler. Aslında Canon dan sonra bana çok zor geldi bu özelliğin s5600 de olmaması ama makina o kadar güzel fotolar çekiyorki enstantane, iso gibi değerleri değiştirince real time değişiklikleri LCD de izleyememek pek de umrumda değil artık.

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 20:28 - İp: 85.***.**8.33
  • 1