skster1098
skster1098 (üye)
Ankara / Amatör

Fuji Hs20 Exr - Canon Sx30 Karşılaştrma

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Fotoğrafçılığa olan ilgim sonunda tavan yaptı ve kendime bir makine almaya karar verdim. 1 haftadır nedir ne değildir araştırıyorum. Konuştuğum kişilerden aldığım fikirlere bakılırsa da hs20 exr ortak tavsiye ile mükemmelliğe ulaştı. Şimdi ben çok çok tereddütte kaldığım sony sx30 ile fuji hs20 exr nin karşılaştırma şeklindeki yorumlarınızı bekliyorum. Makineyi 1 hafta içinde alacağım yeni başlıyorum fotoğrafçılığa ve açıkçası 2. el bi d-slr makineye güvenemiyorum ve başlamak için slr like bir makine işimi görür diye düşünüyorum. Ama hs 20 de gece çekimi ve fotoğraftan kesintiler almak sorun oluşturuyormuş diye okudum. Canon sx30 da böyle bir problem yokmu? Yada 30x yaklaştırdığımızda hs20 de görüntü hala çok kaliteli oluyor. Bu veya daha aşağı zoom'larda canon bu kadar kalitelimi? Lütfen bi yardımcı olun 1 hafta var ve benim kafam allak pullak.. 2. el d-slr mi alsam yoksa bu 2sinden birini mi

Tarih: 20 Temmuz 2011, 23:51 - İp: 95.***.**1.225
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Kafayı o kadar karıştıracak bir konu yok. Her iki makinede de çok uzak aralıklarda ya da yüksek zoom değerlerinde diyelim alacağınız sonuçlar çok parlak olmayacak. Şöyle düşünelim her iki makinenin de en uzak zoom değeri 700 mm gibi olsun. Bu işi yapabilen (yaklaşık olarak) bir DSLR lensi örneğin Canon 400mm gibi 4-5.000 TL aralığında bir fiyattadır. Siz her iki makineyi de 1.000 TL den düşük bir bütçe ile alacağınıza göre ne demek istediğimi anlarsınız. Burada önemli olan makinenin bilmem kaç X yaklaştırma değeri değil. Öyle olsa üreticiler yakında 50X 60x hatta 100X yaklaştıran modelleri de kolayca üretebilirler. Görüntüyü yaklaştırmak tek başına bir anlam ifade etmez. Yaklaştırılan görüntünün gerçeğine ne kadar yakın ne kadar keskin ve ayrıntılı olarak sensörün üzerine düşeceği önemlidir. Daha rahat anlayacağınız bir deyişle şimdi bahsettiğiniz makinelerden hangisi olursa olsun 30x yaklaştırıp çekeceğiniz görüntü ortalama bir cep kamerası görüntüsünden iyi olmayacak. O bakımdan salt kararınız yakınlaştırma yani zoom meselesi üzerine kurulu olmasın lütfen çünkü gerçekten anlamı yok.

Ama mutlaka bu iki makineden biri alınacak ise ben Canon derim. Dprewiew gibi sitelerde emsalleri içinde en çok beğenilen modeldir. Fotoğraf kalitesi görece daha iyidir. Bildiğim kadarıyla kendi şarjlı pilini kullanıyor. Her ne kadar Fuji nin kalem pil kullanıyor olması avantaj gibi sunulsa da bu makinelerin sıradan kalem pillerle asla çalışmayacağını unutmayın. Mutlaka Duracell gibi kaliteli ve pahalı piller alacaksınız ya da Şarjlı piller. 4 adet Şarjlı pil ve şarj cihazı da içinde en azından 60-70 TL (minimum) harcamanız gerekecek. Aynı işi yapacaksınız. Pillerinizi sürekli şarj edip hazır tutacaksınız. Üstelik Canon Lion bataryası 2 saat civarında dolarken Şarjlı piller 10 saatleri bulacak. Daha hızlı şarj eden cihazlar ise çok çok daha pahalı olacak. Aralarında eğer 30x 35x gibi bir fark var ise asla dikkate almayın en başta anlatmıştım.

 

Tarih: 21 Temmuz 2011, 11:16 - İp: 62.***.**2.1
ramazansag
ramazansag (üye)
İstanbul / Amatör

Ben kesinlikle ama kesinlikle Fuji HS20 diyorum
Canon Sx30 arkadaşım kullanıyor çekimlere baktım hiç beyenmedim
kendimde fuji hs10 kullanıyorum gayet memnunum 30x zoom yapmama rağmen görüntüde bozulma olmuyor....
kendi çekimlerime bak derim bir....
http://galeri.netfotograf.com/portfolyo.asp?nf=89752

Hs20 Hs10'un bir üst modeli olduğundan daha iyidir diye düşünüyorum....

Tabi karar yine senin

Ama sıfır SLR-Like veya ikinci el Slr dersen SLR al derim...

 

Tarih: 22 Temmuz 2011, 11:17 - İp: 212.***.**4.10
  • 1