dts
dts (üye)
Ankara / Amatör

Fotoğraf Makinalarında Sınıf Ayrımı

Arkadaşlar aslında sormak istediğim İlk bakışta bir fotoğraf makinasının SLR mi, DSLR mi, yoksa DSLR-like mi olduğunu nasıl anlarsınız. Neye göre belirleniyor. Kullandığı senser'e göremi (CCD-CMOS), yoksa video kayıt özelliğinin olup, olmamasına mı, objektifinin değiştirilebilir olup olmadığına mı kısaca açıklarsanız sevinirim. Ben Fuji S6500fd almayı düşünüyorum. Bu makina DSLR-like imiş ama neden DSLR-like

Tarih: 1 Haziran 2007, 01:20 - İp: 88.***.**7.214
edemirci1
edemirci1 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba

DSLR-Like ile ilgili olarak bir arkadaşın bana vermiş olduğu tavsiye var. Bakınız

Saygılar

Not: Bende amatör olduğum için çok fazla yardımcı olamayacağım.

 

Tarih: 1 Haziran 2007, 02:56 - İp: 88.***.**0.70
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Kompakt,Dslr-like ve Dslr....

Kompakt bildiğimiz şu bas çek makinelerdir..
Dslr-like fotograf makinesinin sabit objeltifinin belli bir zoom aralığı olan fakat makinenin ayna mekanizmasının olmadığı çekim yaparken ekrandan birebir görüntü aldığın makinelerdir.

Dslr makineler ise objektifi değişebilen bir ayna yardımı ile görüntüyü vizörden/bakaçtan görebildiğin makinelerdir.

 

Tarih: 1 Haziran 2007, 04:09 - İp: 88.***.**6.136
dts
dts (üye)
Ankara / Amatör

S6500fd de vizör yokmu sanırım onda da var. Açıklamanızdan dan anladığım kadarı ile bir makinanın DSLR mi yoksa DSLR-like mi olup olmadığını anlamak için Objektifinin değiştirilebilir olup olmadığına bakmak lazım, bunun CMOS yada CCD sensörle yada Video kayt özelliğin olup, olmaması ile alakası yok. Peki hiç video kayt özellikli DSLR var mıdır ?

 

Tarih: 1 Haziran 2007, 12:29 - İp: 88.***.**7.61
buffoon
buffoon (üye)
İstanbul / Amatör

video kayıt yapan dslr yok ama çekim'i lcd'den bakarak yapabildiğin dslr var,olympus'un yanılmıyorsam e-310 modeli

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 22:48 - İp: 88.***.**6.146
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

SLR, (single lens reflex) objektifi amaca gore degistirilebilen makinelere denir. basina D gelince DSLR oluyor, bu D digital anlamindadir. DSLR'lerin ozelligi (objektif degisimi disinda) otomatigin yanisira ayarlari elle de yapma imkani sunmasidir. ayrica vizorde gordugunuz goruntu direk olarak objektiften gelen optik goruntudur (ayna vasitasi ile). LCD ekran ile aktarilmaz.
DSLR-Like (DSLR-gibi anlaminda) objektifi degismeyen, vizordeki goruntu sensor araciligiyla LCD'den gelen makinelerdir. bunlarda da manuel ayarlar vardir ve genelde objektifleri genis bir zoom araligina sahiptir. bu yuzden DSLR-Like denir. bazilari orta halli DSLR ve objektiflerden daha iyi goruntu verebilmektedir kullanan arkadaslarin soyledigine gore (orn: Sony R1)
kompakt bildigimiz bas-cek zaten

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 23:47 - İp: 81.***.**7.8
oyt
oyt (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ayrica DSLR yani SLR makinalarin fotograf kalitesini DSLR like veya compact makinalarda bulamazsiniz. Eger amatorseniz benim nacizane tavsiyem Nikon D-40 dir.Makul fiyati ve kullanim kolayligi ile kaliteli bir DSLR. Kit halinde satiliyor, derli toplu 1gb hafiza kartiyla, cantasiyla vs.. Bir eksisi objektif uyumu, ancak kit halinde gelen 18-55 objektifi sizi uzun sure tatmin edecektir. Bir kez makina alin uzun zaman zevkle kullanin buda DSLR diye dusunuyorum. Saygilarimla

 

Tarih: 14 Haziran 2007, 00:56 - İp: 78.***.**2.132
  • 1