bersar95
bersar95 (üye)
İzmir / Amatör

Fotoğraf Çekerken Poz Verdirtemiyorum

Ustalar profil Fotoğrafı çekerken kardeşimi çok güzel çekiyorum çünkü kardeşim çok güzel pozlar veriyor ama genç veya erişkin biri kazık gibi dikildiği için ve ben ona poz verdirtemediğim için güzel fotoğralar çekemiyorum.Lütfen bana yardımcı olun.

Tarih: 13 Eylül 2011, 19:21 - İp: 178.***.**6.246
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bazı insanlarda o bölgedeki insanlara çekici gelen bişey vardır. bazı insanlarda ise tam tersi. bezı insanlar çekici iken bazıları çok iticidir. karakterimizi değiştiremiyeceğimize göre

benim gittiğim bir işyeri bana laubali gelebilir, size sıcak.. benim gittiğim bir işyeri asık suratlı ve ekşi yüzlü gelebilir ama bazılarına böyle görünmez. herkesin herkesle yıldızı barışmaz. herkes herkesi çekici yada itici bulmaz. bazı insanlar arada denk gelir o an iticiyse itici çekiciyse çekici olur. o esnada iş yapıyorsanız bu ona yansır. seni itici bulan birisi yapamıyorsun diyebilir. ama öte yandan çekici bulan birisi süper diyebilir.

diğer mesele, adam fotoğraftan anlamıyordur formalite icabı çektirir. ne yapsan beğenmez. ama bazıları vaardır ki fotoğrafta anlıyorduri yi fotoğraf çekmenin zorluğunu biliyordur "emeğe saygı" der beğenir.

bazılarının kafası sizin ki kadar rahat değildir. stüdyoya gelirken karısıyla kavga etmiştir size patlar. bu tip insana ne yapsanız yaranamazsınız. bazıları ise hayatının en mutlu gününde gelir her türlü olumsuzluğa üsamma gösterir. bakınız: http://vimeo.com/20132379

esnaf insanların en büyük sıkıntısı sıradan insanlara poz verdirmek ve onları memnun etmektir. sıradan işler yapmayan fotoğrafçıya gidip sorun bakın ne diyecek. ben o tiplere musamma bile göstermem der. çekmem ki der.

daha dün gece ntv de yayınlanan bir dergi videosunu izledim (altyazılıydı) orada bol bol fotoğraf çekimleri ve arka planları gösterildi. orada mankenlere şöyle dur dediklerinde aynen duruyordu. hani ben duramıyorum sen nasıl çekersen çek işte demiyorlardı - diyemiyorlardı. mankenlere zıpla dediklerin zıplıyorlardı. oluncaya dek.

yani aslında evet poz verdirmek fotoğrafçının işi. fakat kişi fotoğrafçıyı dinleyip ona uymuyorsa yapılacak pek bişey yok aslında. çek ve geç

 

Tarih: 14 Eylül 2011, 20:46 - İp: 78.***.**4.97
bersar95
bersar95 (üye)
İzmir / Amatör

bir kere bu kadar uzun bir yazı yazdığın için çok teşekkür ederim .
Tamda istediğim yere değindiniz son paragrafta işte fotoğrafçılar mankenlere diyor.işte zıpla yan dur düz dur falan onların bir yöntemi mi var varsa ne yoksa sadece hayal gücü mü?

 

Tarih: 14 Eylül 2011, 20:53 - İp: 178.***.**6.246
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

he onu mu soruyorsunuz. işte o fotoğrafçının hayal gücü. deneme yanılması.. bu tür farklı pozlar verdirmek için çok fotoğraf görmelinsiniz. ve yaratıcılığınız açık olmalı. gerisi size kalmış.

ayrıca zıplama da dahil herşey bir konsept içinde işleinir benim bildiğim.

mesela osmanlı diye bir sergi açmak istiyorsunuz. yada dergide osmanlı konuları işlenecek. mankenlerin giydirilmesi fotoğraf çekimlerinin yapılacak mekanlar ve duruşlar.. hepsi osmanlı ana temasına uygun olarak ele alınmalı ve öylece pozlar veririlerek çekilmeli.

mesela sonbahar teması, aşk teması, realizm teması, hacıcavcav teması, sarı çizmeli mehmet ağa teması vs gibi bir sürü tema vardır. o an işin durumuna göre temaya balı kalınarak fotoğrafik açıdan çekimler yapılır. tabi bu tür geniş işlerlerde sanat yönetmeni, editör, kostümcü makyös pozların doğruluğu renklerin seçimi fotoğraf mekanları vs vs gibi envai çeşit şeyleri ele alıp yaparlar.

tek bir fotoğrafçı geniş kapsamlı işlerde tek başına hareket etmez. bu sayede yükü hafifler ve çevresinden destek alır. pozlar da ona göre veridirlir. gibi..

dün akşam izlediğim ntvdeki adını hatırlayamadığım derginin çekimi için arkaplanlarını gösteren altyazılı videoya bakmış olsaydınız bir çok şeyi çözmüş olurdunuz


film gibi yani. nasıl ki filmi kameraman çekmiyor geniş kapsamlı temalı büyük işlerde de bir çok şeyi fotoğrafçı yapmıyor. ama kameraman ve fotoğrafçı genel iş akışında önemli katkıları oluyor. onlara danışılıyor. sonuçta iş onlarda bitiyor.

 

Tarih: 14 Eylül 2011, 21:20 - İp: 78.***.**4.97
bersar95
bersar95 (üye)
İzmir / Amatör

anladım teşekkür ederim o zaman tecrübe kazanıncaya kadar çekmeye devam.

 

Tarih: 14 Eylül 2011, 21:22 - İp: 178.***.**6.246
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

valla bersar arkadaşım aynı sorun bendede var arkadaşlarım fotografımı cek diyince normal bir portre cekiyorum cünkü elimden baska yaratıcı bişey gelmiyor aynı sorun bendede var cözene kadar fotograf inceleyip hayal gücü kurcaz anlaşılan

 

Tarih: 15 Eylül 2011, 23:23 - İp: 85.***.**5.152
bersar95
bersar95 (üye)
İzmir / Amatör

öyle olacak artık aslında habersizken basket falan oynarlarken yada sohbet ederlerken çok güzel pozlar yakalanıyor ama haberleri olduğunda poz vermeye kalktıklarında acayip vasat fotoğraflar çıkıyor

 

Tarih: 16 Eylül 2011, 02:12 - İp: 178.***.**6.246
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

haklısın arkadaşım

 

Tarih: 16 Eylül 2011, 20:20 - İp: 95.***.**8.147