nikon_d7000
nikon_d7000 (üye)
Adana / Amatör

Firmware Güncellemeleri

Merhaba,
Fotoğraf makinelerinin firmware güncellemeleri ne kadar önemli? Önemli olduğuna kuşkum yok fakat burada asıl öğrenmek istediğim şu; yayınlanan en son firmware açıklamasında örneğin, şu marka ve model lensler diye yazılmış. Yani, firmware update yapıldığında cihaz, adı geçen lensleri tanıyacak. Peki, bunun yanında başka noktalarda bir iyileştirme - düzenleme içermiyor mu? Tam bu noktada aklıma takılan şu var:

1- Eğer firmware güncellemesi sadece adı geçen lensler için bir tanımlama içeriyorsa, çeşitli lensler kullanmayan biri için çok da önemli değil ! sonucunu çıkartıyorum.

2- Eğer birtakım iyileştirme - geliştirme içeriyorsa (makinede görülen hatalar vs) o zaman bu neden "firmware açıklamaları" kısmında belirtilmiyor? (marka üreticilerinin hatalı üretimi kabullenmesi gibi bir durum olacağı için mi)

EDIT: Belki de hataları kabullenmemek için lens tanımlamalarıyla birlikte hataların düzeltildiği yazılımları da (AÇIKLAMA YAPILMADAN) içeriyor olabilir mi?

İyi forumlar dilerim ...



#nikon-d7000' tarafından 14.04.2013 16:08:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Nisan 2013, 12:17 - İp: 209.***.**1.232
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Firmware guncellemeleri genelde tek bir sorunu gidermek icin degil, gecen sure zarfinda kullani sikayetleri/istekleri dogrultusunda yapilmis iyilestirmeler. Su ana kadar sadece tek bir kusuru duzeltmek amaciyla cikarilmis bir software surumu gormedim.

Sizin niye 2. maddede belirttiginiz gibi "gerekli aciklamalari" gormediginizi anlamadim. ( Link asagida aciklamalari gosteren )

Kullanicilar , internet sayesinde artik herseyden o kadar haberdar ki kusurlari saklamak, gizlice duzeltmek mumkun degil. Zaten gizli yaparsaniz, o durumlardan sikayeti olan DSLR sahiplerine ne diyeceksiniz o sikayetlerle geldiklerinde.

Aynisi bu D7000 surumu icin gecerli . Bir tek piyasaya daha gecen ay cikan, siparise gore uretilen $17,000lik 800mm lens icin degil elbet bu yeni firmware. ( $1000'lik makina uzerine de bu lensi kac kisi takar bilmem ). Kart hatalari, pil gostergesi hatalari, elektronik sapitmalar v.s 8-10 soruna cozum getiriyor.

TIKLAYIN

Girip bakmadim ama Canon veya baska makinalarin da "aciklamasiz" firmware sunacagini sanmam.

 

Tarih: 15 Nisan 2013, 04:30 - İp: 96.***.**5.17
nikon_d7000
nikon_d7000 (üye)
Adana / Amatör

Sayın paperman, merhaba.
Bu sorumun cevabını gerçekten çok merak ediyordum ve verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim, şimdi içim rahat. Zira ben de sizin gibi düşünmüyor değildim ama yine de şüphelerim vardı. Geçen günlerde makineme (verdiğiniz linkteki sürüm) firmware güncellemesi yaparken sadece uzunca bir lens listesi gözüme çarpmıştı. Aslında dikkatliyimdir ama işte bir an için ayrıntılar gözümden kaçmış. Bu açıklama genel anlamda benim için oldukça faydalı oldu ve bazı şüphelerimi giderdi. Teşekkürler

 

Tarih: 15 Nisan 2013, 08:17 - İp: 209.***.**1.216
  • 1