anilkara
anilkara (üye)
Bursa / Amatör

Eos 400d Manzara Yardım

canon eos 400d aldım yaklaşık 1 2 hafta oluyor manzara fotografları çekerken bazen bulutlar gözükmüyor gökyüzü çok parlak oluyor Av yi düşürdüğümde ise binalar kararıyor.Acaba nasıl daha güzel çekebilirim.Kitlensi kullanıyorum sebebi bu olabilirmi

Tarih: 13 Mayıs 2008, 17:44 - İp: 85.***.**9.161
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

İllahi bir kit lens lafı geçiyor hemen Alakası yok onunla.Hem bu kit lensi manzara fotoğraflarında harikalar yaratır.

Bu durum için polarize filtre kullanırsanız bir ölçüde size yardımcı olucaktır ama en kesin sonucu hdr uygulayarak alırsınız.

Bir de manzara fotoğrafı çektiğinize göre diyafram'ı f18'lere kadar kısabilirsiniz bu lens ile.Netlik ve keskinlik maksimuma çıkacaktır..

 

Tarih: 13 Mayıs 2008, 18:12 - İp: 88.***.**5.213
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

"Av'yi düşürmek"ten kastınız değerini düşürmek mi, yoksa açıklığını azaltmak mı?
Av değerini yani aperture (diyafram) değerini artırırsanız alan derinliğini artırırsınız ve daha iyi bir manzara fotoğrafı elde edersiniz. Ama bu durumda daha düşük bir perde hızında çekmeniz gerekecek. Işık yeterli değilse ISO'yu artırırsınız.
Gökyüzüyle binalar arasında çok ışık kontrastı varsa pozlama ayarını birine göre yapmanız gerekir, bu durumda da diğer taraf ya karanlık ya da aşırı aydınlık çıkar.
Güzel bir ışık ve dolayısıyla daha iyi bir fotoğraf için güneşin çok parlak olmadığı sabahın erken saatlerini ya da akşam üzerini tercih edebilirsiniz.
400D'nin kit lensi iyi değil deniyor evet. Ama yine de karanlık, vs ile alakası olmaması gerekir bunun. Kaliteli bir lens kadar keskin ve canlı görüntü elde edemezsiniz ama en azından doğru pozlanmış, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Sharpness, contrast, color tone gibi ayarlarla da oynayın bakalım daha iyi sonuç elde edebilirsiniz mutlaka.

 

Tarih: 13 Mayıs 2008, 18:15 - İp: 81.***.**8.58
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Gayet normal çünkü yerle gök arasında büyük ışık farkı varsa ya poz telafisiyle ikisinin ortasını almak (gökyüzü biraz aydınlık yer biraz karanlık olur) veya ışığı yer veya gökü seçerek sizin yaptığınız gibi birinin karanlık veya aydınlık çıkması sağlanır (silüet gibi). Tabi bunlar gözün gördüğü gibi olmaz.
Çözüm raw çekerek aydınlık kısmı karartmak(veya karanlık kısmı aydınlatmak) veya rawın telafi edebileceğinden daha çok ışık farkı varsa farklı pozlanmış fotoğrafları programda üstüste yapıştırmak(hdr uygulaması)

Burda benzer bir örnek var:
http://www.melihozbek.com/fotograf/icerik.asp?f=histogram.htm&m=fotomenu.htm&b=F+O+T+O+%26%23286%3B+R+A+F

 

Tarih: 14 Mayıs 2008, 00:51 - İp: 85.***.**9.254
anilkara
anilkara (üye)
Bursa / Amatör

yani makinanın ayarlarından butip fotoları çekmek zor bilgisayardan oynamak zorunlumu diyorsunuz.

 

Tarih: 16 Mayıs 2008, 00:03 - İp: 85.***.**0.72
  • 1