birol43
birol43 (üye)
Kütahya / Profesyonel Fotoğrafçı

Eos 20 D İçin Çeşitli Cevaplar-4-

CompactFlash (CF)

CompactFlash, ürünlerini inceleyeceğimiz SanDisk tarafından 1994 yılında geliştirilen bir flash bellek çeşidi. Üzerinde kendi kontrolcüsü bulunduğundan dolayı, performansı üreticilere göre değişebilir. Kontrolcüye göre kapasite; kapasiteye göre CompactFlash kalınlığı da değişebiliyor. Bazı özel kontrolcü taşıyan CompactFlash kartlarda "Ultra" ifadelerine sıkça rastlarız.
Yüzeysel olarak 43 X 36 mm boyutlarında. 3.3V ve 5V olmak üzere iki farklı voltaj seviyesinde çalışabiliyor. Type I ve Type II olmak üzere iki çeşidi var. Tek farkları kalınlıkları. Type I standardındaki CompactFlash 3.3 mm kalınlığında iken, Type II olan ise 5.5 mm kalınlığındalar. Type II standardını destekleyen slota, Type I standardındaki bellekler de takılabiliyor. Fakat sadece TYPE I slota, daha kalın olmasından dolayı Type II CompactFlash kartları takamazsınız.
CompactFlash kartların kapasiteleri günümüzde 4 GB'a kadar çıkabiliyor. 2 GB'a kadar olan CompactFlash kartları, destekleyen tüm kameralarda kullanılabilir fakat 2 GB üstü kartları FAT32 dosya sisteminde formatlamak gerektiğinden, kameranın bu dosya sistemini okuyup yazabiliyor olması gerekiyor. Type I formatında şu anda maksimum 2 GB, Type II formatında ise 4 GB'a kadar CF kartlar bulunuyor.
CompactFlash kartlar özellikle dijital fotoğraf makinalarında sıkça tercih edilen bir standart. Dijital SLR fotoğraf makinalarında genellikle CompactFlash tercih edilir. Yüksek yazma hızları, bu kameralarda kullanımı yaygınlaştırmıştır. Yaygınlaşmasının bir diğer sebebi ise, performansın CompactFlash üzerindeki kontrolcü ile artırılabilmesi ve ihtiyaçlara göre düzenlenebilmesi. Yüksek kapasitelerde de artık bulunabiliyor. Üstelik uygun fiyatlara.
CompactFlash kartların üretim tarihleri, onların performansı hakkında bir fikir verebilir. Alım sırasında en güncel CompactFlash kartları tercih etmeli. Performansda farklılıklar olabilir, ki arasında 1 sene üretim tarihi farkı olan iki üründen performansı yüksek olan, yeni üretilen ürün olacaktır

Tarih: 11 Mayıs 2006, 10:50 - İp: 85.***.**5.119
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sayın birol.Sence bu kadar başlık açmaya gerek varmıydı?
Acaba bu kadar başlık ile bu forumu işgal etmekle,diğer üyelerin hakkına müdahale etmişmiyimdir acaba diye bir düşünce geçti mi aklından?
Bıraksalar tün netfotograf sitesini Eos 20D ile dolduracaksın.
RİCA EDİYORUM.Bu tür şeyler yapmayalım.
Aynı yazıyı bir başlık açıp yapsaydın olmazmıydı?Sana başlık açma diyen yok.Zaten karışamazda.Ancak sen işin suyunu çıkarırsan okuyucularda rahatsız olur.İşte bu sitenin amacına ters düşer.

 

Tarih: 12 Mayıs 2006, 11:47 - İp: 85.***.**1.92
birol43
birol43 (üye)
Kütahya / Profesyonel Fotoğrafçı

Farklı başlıkları belirtmek için bir kaç forum açtım. Amacım sadece kullanıcılara yardımcı olmak ve benim forumlarda sorduğum soruların cevaplarını bir yere toplamak amacı taşımaktadır.

 

Tarih: 12 Mayıs 2006, 11:50 - İp: 85.***.**5.119
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Bu nedir böyle, dalgamı geçiyorsunuz, tek başlık altında toplamak bu kadar zormu, böyle yaparsanız hiçbir sorunuza cevap alamssınız,

O kadar çok topic açınca yazdıklarınıza da okumadım, yardım etmek mi isatiyorsunuz yardım almakmı, seçtiğiniz yöntem doğru değil.

 

Tarih: 13 Mayıs 2006, 19:18 - İp: 85.***.**3.116
  • 1