cartal
cartal (üye)
İstanbul / Meraklı

Dslr, 350d Ve Raw

Merhaba
Forumu epey bir zamandir takip ediyorum. Daha önceden slr olarak sadece zenit makinam var idi simdi ise panasonic fz20 kullaniyorum. Bu aralar dSLR makinalardan Canon 350d ye merak saldim ve kismet olursa da satin almayi dusunuyorum. Bugun sirkecide bir magazada 350dyi elime alip cok kisa inceleme firsatim oldu. Grip takili olan bu makina beni baya etkiledi. Ancak kafama takilan birkac konuyu asagida yaziyorum. Yardimci olabirseniz cok sevinirim.

1- dSLR makinalarda cekim yapmak icin vizörden bakmak sart mi ? Göz seviyesinin üzerinde cekim yapmak istedigimizde lcd den goruntu almak mumkun mu ?

2- 350d nin kit lensini yeterli bulmayan arkadaslar var. Dogrusu ben de fotograflari inceledigimde Canondan daha iyisi beklenirdi seklinde dusundum. 350d yi body olarak alip beraberinde Canonun 50mm 1.8 II lik objektifini alsam dogru bir secim yapmis olur muyum ?

3- Benim makinam raw cekim yapamiyor ancak tif cekebiliyor. raw formatin tif den daha kaliteli sonuclar verdigini biliyorum. Ancak raw dosyasini hic gormedim bile. Ancak dadanagast in rawda canli renkler elde edilmesine iliskin forum yazisini okudum. internetde aradim ancak bulamadim. Bu yüksek dosya boyutlu raw (ham)fotolari bulabilecegim bir link var mi ? veya cektigi fotograflardan bir veya birkacini paylasabilecek arkadas var mi ?

Tarih: 13 Kasım 2005, 00:36 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sadece 350D`de degil tum DSLR tipi makinalarda cekim yaparken tek bakabilecek yer ne yazikki 'vizor'dur. LCD ekranda sadece cektikten sonra gorebilirsin. Bir de menuleri secmek icin kullanilir.

Kit lens gercekten de iyi bir lens degil,50 1.8 iyidir ama genis aci ve teleye de ihtiyac oldugunda (FZ20 kullandigina gore eminimki 436mm"lik teleye cok alismissindir)iyi bir genis aci ve tele de sart olacak (gitti paraciklar)

RAW formatinda cekilen bir goruntuyu gormek icin Raw Converter (cevirici)denilen ozel yazilima ihtiyac vardir, normal programlarla goremezsiniz. RAW formatinin TIFF`den daha iyi sonuc verip vermemesi kullanilan cevirici programina gore de degisir. (Canon`un kendi yazilimi cok iyi degil, photoshop Raw Converter daha iyi)

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 15:03 - İp: yok
cartal
cartal (üye)
İstanbul / Meraklı

yardimin icin tesekkur ederim fotoman.

raw konusunda baya meraklandim. bilgisayarimda photoshopcs2 kurulu bununla da mi goremem raw dosyalari acaba ?

yok mu bir tane raw dosyasi ? nereden edinip de deneyebilirim bilen bir arkadas var mi ?

internetde bulamadim bir turlu !

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 22:27 - İp: yok
cartal
cartal (üye)
İstanbul / Meraklı

bu arada 50mm 1.8 zi istememin sebebi daha net fotograflar cekebilmek icin isik gecirgenligi daha yuksek olan bu objektif, 350nin kit objektifine gore daha iyi sonuc vermez mi ? Tabiki imkanlarim dahilinde ileride zoom almayi da planliyorum.

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 22:36 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar cartal..
fotoman aslinda yardimci olmus, ama ben de birseyler ilave etmek istedim..
1..aslinda sart degil cartal.. Zigview-R Motion Sensor kullanarak viewfinder'dan goruntu alabilirsin mesela..
su adresten bir bak..
..
2..bence kit lensi yerine 50 f/1.8 alman cok daha akillica.. ama tabii ki fotoman'in de soyledigi gibi hem genis aciya hem de teleye ihtiyacin olacak.. 50mm f/1.8 lensin de isigin az oldugu ortamlarda en iyi yoldasin olacak..(turku gibi oldu aynen..)
..
3..bana e-mail adresini gonder ben sana birkac raw formatinda cekilmis fotograf gondereyim..
gorusmek uzere..

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 22:55 - İp: yok
cartal
cartal (üye)
İstanbul / Meraklı

Saolasin izooocaaam diyebir reklam vardi.
ayni ses tonuyla
"SAOLASIN DADANAGAST"

Raw formatli fotograflar elime ulasti. Once photoshop-cs2 ile acamadim Ancak tesaduf bu ya ! dpreview in haftalik maillerinde rawi acmak icin photoshop eklentisinin download edilebilir oldugunu ogrendim.

http://www.dpreview.com/news/0511/05111101acr33beta.asp

download sonrasi photoshop plugin klasoru altina gerekli kopyalamayi yaptim. vee raw dosyalar acildi.

Sonuc: Bence fotografi raw olarak cekmenin faydalari cok. Daha onceden jpegler uzerinde yapmaya calisip da yapamadiklarimi raw duzenleme sayesinde kolayca yapabildim.

herkese bol isik dilerim.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 23:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 03:47 - İp: yok
y_k
y_k (üye)
İzmir / Amatör

merhaba cartal...
ben de 350D kullanıyorum...ilk aldığımda hiç memnun değildim makinamdam...foto kalitesini hiç beğenmemiştim...ama burdan bi arkadaşın tavsiyesiyle 175 ytl ye gittigidiyordan 50mm f:1.8 II lens aldım...bu lensle çektiğim fotoğraflar muhteşemdi...eğer daha almadıysan makinayı...kit lensini alma derim ama kit halinde de lens çok hesaplı oluyor...bu senin kararın...bende yeni yeni öğrendiğimden makinamı söyleyeceklerim bu kadar...
raw konusuna gelince...ben de bununla ilgili bilgi ararken gördüm senin konunu ...fazla bilgim yok bu konuda...
saygılar...

 

Tarih: 28 Ekim 2006, 00:49 - İp: 81.***.**6.151
  • 1