zoomm
zoomm (üye)
Sakarya / Amatör

Dslr Ve Video Çekimleri Hk.

Arkadaşlar
Son zamanlarda hd video çekebilen dslr makineler hakkında merak ettiğim birkaç şeyi burada dile getirmek istedim.
-Bildiğim kadarıyla DSLR makinelerde belli bir foto çekimi sayısından sonra perdenin yenilenmesi gerekiyor, merak ettiğim video çekiminin bu perde ömrüne etkisi nedir örneğin 1 saat video çekimi kaç foto çekimi eder yada böyle bir hesaplama yapmak doğrumudur? Ayrıca video çekiminin makineye yada lense başka olumsuz bir etkisi varmıdır?

-Şu anda kullandığım SLR-Like Kodak makinemde hd video çekim özelliği var ama en fazla 30 dk. sürekli çekim yapabiliyor. DSLR makinelerdede bu böylemidir, böyle ise sebebi ne olabilir.?

-DSLR bir makine alma düşüncesindeyim uzun araştırmalardan sonra birkaç model üzerinde yoğunlaştım (asıl amacım fotoğrafçılıkta kendimi geliştirmek ama olmuşken video çekeni olsun diyorum) ama video özellikli makineler çok pahalı, video çekme özelliği olmayan ama ihtiyacımı karşılayacak çok fazla makine yok. Bu konuda ne önerirsiniz.

Tarih: 28 Mart 2011, 10:37 - İp: 88.***.**6.98
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1. video cekimi esnasında perde acık kalıyor surekli acılıp kapanarak fotograf cekme durumu yok. oyle olsydı sanıyede 30 fotograftan dakikada 1800 fotograf cekilirdi.

2. ntfs formatı 4 gb den buyuk dosyalara izin vermiyor diye biliyorum. yani o 4 gb ye 30 dakika video sıgıyordur buyuk ihtimalle.videonun durması bu nedenledir.
kartın yazma hızı yetişemese, 30 dakika cekmezdi zaten.

3. dslr ile video cekmek elinizdeki kodakla video cekmek gibi degil. oncelikle video cekim esnasında makine focus yapmıyor.
bunu elle siz yapıyorsunuz.
ayrıca cok buyuk dosya boyutları cıkıyor ortaya ki işlemesi baslı basına bir dert.
bu makinelerle kısa planlarda video cekip birleştirmek için elverişli, video kamera gibi elinize alıp surekli video cekmek için degil.
500d 1300 lria civarında

 

Tarih: 28 Mart 2011, 11:28 - İp: 88.***.**8.140
zoomm
zoomm (üye)
Sakarya / Amatör

sn. gaijin çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok faydalı oldu benim için. Sağlıcakla kalın....

 

Tarih: 28 Mart 2011, 15:23 - İp: 88.***.**6.98
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ilave olarak,sure kistlamalarinin daha cok makina yada hafiza kapasitesinden ziyade,sensorun isinmasi ve belirli bir seviyeye geldiginde zarar gormemesi icin durdurulmasina bagli oldugunu soylemek istiyorum.Malum bu sure daha buyuk sensorlu ve daha cok isinan DSLR lar icin daha kisa sure anlamina gelmektedir.Cekim kalitesi ve sensor buyuklugu arttikca,bu surede kisalacaktir...
Su anda en hizli ve iyilerden Sony A55 ler bile 15 dakkadan fazla yada bu civarlarda cekim yapabiliyor.Tabi bunun anlami 15 dakkadan fazla video cekilmez demek degil.Ya kucuk araliklarla makinayi dinlendireceksiniz,yada bu sureyi tam kullanmadan taksitli cekimler yapicaksiniz.Kaliteyi dusurunce surede haliylen uzuyor......

 

Tarih: 30 Mart 2011, 09:12 - İp: 219.***.**6.57
  • 1