angelheart
angelheart (üye)
Kocaeli / Meraklı

D90 Standart Ayarlarda Soluk Renk

Merhaba, bir kaç ay önce bu siteye üye oldum ve bir çok konu başlığını okuyarak bir çok bilgi edindim, öncelikle burada yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkürler. İsmim serdar yıllar önce fotoğraf merakım vardı o zamanlar digital makinalar yoktu ancak uzun bir ara verdikten sonra geçenlerde d 90 aldım ve yeniden sıfırdan başladım diyebilirim. Bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız çok makbule geçecek.
d90 ile çektiğim fotoğraflarda renklerin istediğimden soluk çıktığını düşünüyorum pozlamalar doğru olsa ve diğer ayarları yapsam bile (ışık kaynağı v.s ), bilgisayara yükleyip bazı proğramlarla kontrast ayarını ufak bir artırmayla istediğim hale geliyor ancak bu hoşuma gitmiyor, daha sonra makina menü ayarlarından vivid i kullanmaya başladım ve istediğim sonucu almaya başladım, ancak standartta bıraktığım zaman veya flashsız otomatiğe alıp çektiğim zaman renkler soluk görünüyor, gene standart seçeneğinden kontrast ve doygunluğu biraz yükselttim iyi sonuçlar verdi tabii benim düşünceme göre, şimsi sorum şu
1- Acaba benmi bir şeyleri yanlış yapıyorum yoksa d 90 nın standart ayarları solukmu görünüyor
2- Otomatik çekime aldığımızda menüde yaptığımız tüm ayarlar da iptal olup çekimi standartmı yapıyor makina ( mesela vivddeyse vivid çekmiyormu )

Sorularım belki oldukça acemice oldu ama öğrenebileceğim en iyi yerin burası olduğunu düşünüyorum, teşekkürler...

Tarih: 31 Mart 2010, 10:23 - İp: 81.***.**3.82
tirivu
tirivu (üye)
Trabzon / Doğa Fotoğrafçısı



#Tirivu' tarafından 17.08.2014 16:58:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Ağustos 2014, 02:28 - İp: 88.***.**7.160