spradon
spradon (üye)
İstanbul / Amatör

D90 Pozlama Problemi

Sayın arkadaşlar ,Nikon D90 makinamı Diyafram öncelikli moda getirip çekim yaptığımda ilk poz fazla pozlanmış ,ikinci poz normal çıkıyor.
Bu problemi nasıl çözebilirim.
Teşekkürler

Tarih: 4 Temmuz 2010, 21:13 - İp: 217.***.**9.250
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu durumda artık bir servise göstermende yarar var . ( Gitmişken başka bir lensle de denersin orada ) . Problemin makinanın kapalı kaldığı süreye bağlantılı olarak değişmesi , kullandıkça düzelmesi perdede sıkışma/yapışma problem olma ihtimalini arttırıyor . En azından şimdi problemin ne zaman olup,ne zaman olmadığını - gerekirse nasıl önleyeceğini biliyorsun.

Tüm bu fotoğrafları bir flash diske/karta yükleyip güvenilir ve seni dinleyecek bir servise git . Problemin ne şartlarda oluştuğunu detaylı olarak yaz ver derim - teslim alan kişinin algılamasına,yazacağı notlara güvenme . ( Makinayı gün boyu deneyip, arka arkaya çekimler yapıp düzeldi sanmasınlar )

Bu arada çok para isterlerse , katlanılabilir bir problem olduğunu unutma . Çoğu zaman bir noktada çekilen ilk fotoğraf zaten deneme amaçlıdır , genelde de bir şekilde hata olur. Sonraki pozlamalarda düzeltilir . Senin de durumun günde 1 kere öyle olacak . Alışkanlık olarak ilk pozu boşa çekersin . Kullanıldıkça düzelme ihtimali de var .

Durumu ilerde bildirirsin ...

 

Tarih: 18 Ağustos 2010, 18:01 - İp: 96.***.**4.180
senjizu
senjizu (üye)
İstanbul / Amatör

Ben bu işin sonunu merak ettim harbiden... sonuçtan bilgisi olan var mı?

 

Tarih: 11 Ocak 2011, 20:33 - İp: 88.***.**1.169
arhon
arhon (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bu işin sonunu getiremedim.Bir servise gitmeye çekiniyorum.Sorunu çözeceklerini de zannetmiyorum açıkçası.Çözselerde makul ve mantıklı bir ücretle karşılaşacağımı zannetmiyorum.
Neyse,Papermanın son yazısındaki öneriler çerçevesinde hareket ediyorum.
İlk poz çöpe ,sonra fotoğrafa devam.

 

Tarih: 12 Ocak 2011, 08:50 - İp: 212.***.**8.6