witchking
witchking (üye)
İstanbul / Amatör

D7000 Hotpixel

d7000 almayı düşünüyorum uzun zamandır. internette araştırdığımda hotpixel sorunu olduğunu öğrendim, daha sonrada bunun çözüldüğüyle ilgili şeyler okudum ama yine de emin olamıyorum. bu konu hakkında son durum nedir acaba?

Tarih: 15 Haziran 2012, 19:00 - İp: 95.***.**3.33
justinn
justinn (üye)
Edirne / Amatör

Canon'a cephe alan senden başkasıda değil neye dayanarak bunu söylüyosun merak ettim.? Hangi yazımda Canon u kötülemişim de cephe almışım gösterebilirmisin? Ama sen ordan burdan 'acemi' yazılarını okuyupta gelip burda o sorun varmış bu sorun varmış gibi kesin ve kesin ithamlarda bulunup insanları belkide yanlış yönlendiriyosun. Zaten benim takıldığım nokta da burası. Kendin o makineyi eline alıp problemi yaşamadıysan kesin konuşmucaksın arkadas.! yazdığın cümleleri 'olabilir' falan gibi ihtimal eylemleriyle bitirmen bu forum için daha doğru. Şimdi devam edebilirsin.

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 14:42 - İp: 88.***.**5.164
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Yazdığım yorumlar yıllarca makine kullanmış kişilerin yorumlarıdır. Kaldıki mantıklıysa tecrübeyede gerek yoktur. Geçen bahsi geçen Nikon'un Videoda AF sesinin kaydan işlenmesi olayında bile teknik bilmene gerek yoktur. Nikon hakkında olumsuz yazana git sor bakalım Canon'un gövdesinde AF varmıymış söylemleri cephe almaktan başka birşey değildir. Nikon hakkındaki söylemlerimin ne kadar doğru olduğunu Hayyam esnafı bile onaylamıştır.

Yazılarımda kişileri hedef almam ama işin dozunu kaçıranlara da haddini bildiririm.

Sana göre Nikon hakkında yazılan herşey acemiler tarafından yazılmıştır.

Kendin o makineyi eline alıp problemi yaşamadıysan kesin konuşmucaksın arkadas.!

Yani sen bütün tavsiye verdiğin makineleri kullandın öylemi? Vay be ! Ne güzel bir mantık bu.. Binlerce forum var her forumda kullanıcılaür şikayetleri dile getirirler. Gidip okursan öğrenirsin. Ya da Üreticinin çıkardığı firmwareleri takip edersin. Bu makinelerin ne tür arızaları var öğrenirsin. Hâlâ söylediklerimin hiçbirinin aksini ispatlayamıyorsun sadece işi başka yönlere çekerek kafa karıştırmak senin amacın.

Bak yeniden söylüyorum: Kime nasıl konuşacağını konuşma şeklini sen söylemezsin. İstediğimi tavsiye ederim ya da etmem. Teknik ispatın varsa gelir ispatıyla koyarsın.. Yoksada yoluna gidersin. Bu kadar basit arkadaş !





#puskas' tarafından 16.06.2012 15:19:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 15:17 - İp: 78.***.**4.101
justinn
justinn (üye)
Edirne / Amatör

alıntı 1: Kendin o makineyi eline alıp problemi yaşamadıysan kesin konuşmucaksın arkadas.!


alıntı 2:
Yani sen bütün tavsiye verdiğin makineleri kullandın öylemi? Vay be ! Ne güzel bir mantık bu..

bu cümleden bu anlamı çıkarıp bu cevabı yazmışsın ya helal olsun sana be kanka tavsiyeden mi bahsediliyo orda yoksa problemlerden mi? seviyesizliğin sınırlarını zorlamışsın yine. hala tavsiye falan diyosun. ben sana canon tavsiye etme nikon tavsiye et mi diyorum? arkadasım boşver makineleri azıcık kitap falan oku sen anlama kabiliyetin gelişsin kimbilir belki daha neleri doğru okuyup yanlış yorumlayıp gelip ahkam kesiyosun. hadi canım hadi el salla

#justinn' tarafından 16.06.2012 15:35:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 15:28 - İp: 88.***.**5.164
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Valla senden daha seviyesiz olamam terside aynı kapıya çıkar bunun mantığını kuramıyorsan sende sorun var. Zaten seni muhatap almam bile büyük hata. Verecek cevabın olmadığı için direk hakaret ediyorsun. Böyle bir insanla hiçbirşey konuşulmaz.

Netteyim bolkepçeden hakaret ederim, Atarım tutarım nasılsa site başıboş hesabı Klavye delikanlısı. Ne kadar seviyesiz biri olduğunu herkes görmüş oldu.







#puskas' tarafından 16.06.2012 15:44:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Haziran 2012, 15:40 - İp: 78.***.**4.101
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

D800 belkide Türkiyede yüksek fiyatından dolayı fazla alıcı bulmaz diye Karfo tarafından ithal edilmiyordur henüz. Ben şahsen 500px gibi sitelerde görüyorum D800 ün adını. Ha millet sahte ekipman bilgisi giriyor diyecekseniz, o polemiğe girmem işte. ) Ben ''ben güzele güzel demem.....'' mantığında değilim bu tür konularda. D800 ü güzel makine. Kim ne derse desin. Ben şahsen D600 ü merak ediyorum asıl. Bakalım ne fiyata çıkacak piyasaya. İnşaallah ucuz ve değerli olurda FF makine isteyen herkes alabilir.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 00:18 - İp: 141.***.**5.49
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

smaler sadece Türkiye değil tüm Dünyadaki durum böyle Amazon veya bhphotovideo baktığında görebileceksin. d800e kötü makine diyen olmadı zaten. Üretim hatası diye nitelendirilen birtakım sorunları olduğu sürekli yabancı forumlarda dile getiriliyor. d600 hakkında aynı görüşteyim. Ucuz FF olma yolunda üretilen bir makine olduğu kesin gibi. Benimde takibimde olan bir makine. Açtığım konuda ayrıntıları bulabilirsin..

500px'deki d800 fotoğraflarını bende görmüştüm bir süre önce.. Makineyi dünya üzerinde alanlar var tabiki ama ne olduysa artık sırra kadem bastı

Türkiyede yüksek fiyatından dolayı fazla alıcı bulmaz diye Karfo tarafından ithal edilmiyordur henüz.

Nikon niye para kazanmak istemesin? Ondan daha pahalı makineler alıcı bulabiliyorken örn: 1d mark IV gibi vs. vs..


#puskas' tarafından 17.06.2012 00:34:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 00:31 - İp: 78.***.**5.25
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bulabilirseniz alın derim hotpiksel çoğu makinede olan bir durumdur ilk başta olmasa bile zamanla olur ölüpiksel sıkıntı olan birşey esasen d7000 de stok sıkıntısı yüzünden fiyatlar yukarılara çıkmış illa nikon alacam derseniz zaten yeni bodylerin geleceği konuşuluyor d300s te sorun yok gibi görünüyor ama tabi eski model

 

Tarih: 19 Haziran 2012, 22:16 - İp: 78.***.**1.229
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Şöyle ki; ben eğer D800 alacak olsam kesinlikle Türkiye den 2 kat fiyata alıp paramı boşa harcamam. Garanti işleyişinin durumu zaten malum. Kaldı ki teknoloji şans işi ben D90 ım için servisi bir kez olsun aramadım bile. Şu anki aklım olsa garantisiz alırdım. Makine zaten kendini belli ediyor genel olarak. Birde teknolojde yeni çıkan birşeyin ilk çok pahalıya çıkması ve çok değer kaybetmesi hep yaşadığımız bir durum. Ben teknolojik ürünlerin satışını yapan biri olarak bu nedenle ilk çıkana para bağlamam genelde. Yada şöyle diyelim ilk olarak bunu kendim buradan alırmıyım diye düşünürüm. Belki karfoda öyle düşünüyor olabilir. Olurda makine bozulursa ve bu konuda karfoya başvurursa garantisiz makine sahipleri. Karfo edeceği karı oradan eder zaten. )
Mesela birisi bir notebook u benden almış yada yurtdışından almış benim için pek farketmiyor. Kar marjım genel olarak aynı diyebilirim. Bu durumda neden fazla para bağlayayım ki. Ha distribitör bana ürünü geri iade alma şartıyla verirse o zaman düşünürüm. Nikonunda D800 için henüz böyle birşey yapacaını düşünmüyorum. Çünkü fiyatı nedeniyle yurtdışı satışları Türkiyedekini defalarca katlıyordur. Ama düşünün ki hangi lkede satılırsa satılsın fabrikanın ürün başına kârı aynı. Bilmem anlatabildimmi birşeyler. Tabi bu benim şahsi kanaatim.

 

Tarih: 24 Haziran 2012, 17:38 - İp: 88.***.**2.163
rigormortis
rigormortis (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba, fotoğrafçılık konusunda deneyimsizim ve bu konuya başlamak için bir tanıdık vasıtasıyla d7000 aldım. Malesef dikkatimi resimlerdeki beyaz nokta çekti. full zoom yaptiğimda beyaz bir nokta beliriyor. sanırım 4 pixel de sorun var ve tüm resimlerde beyaz görünüyor. Bunu nasıl çözümleyebiliriz ?

TŞK

#rigormortis' tarafından 03.07.2012 21:42:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Temmuz 2012, 21:38 - İp: 88.***.**2.124
karakuzu001
karakuzu001 (üye)
İstanbul / Amatör

D800 Geçen ay arkadaşım aldı ,şu andada kullanıyor..)) Yani mal piyasada ,bilgileriniz eksik..

 

Tarih: 4 Temmuz 2012, 09:21 - İp: 78.***.**7.209