atakum
atakum (üye)
Samsun / Firma

D700 Stüdyo Ayarı

D700 stüdyo ayarı hakkında bilgisi olan varmı? yardımlarınızı bekliyorum
...

Tarih: 2 Eylül 2010, 12:07 - İp: 88.***.**0.209
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Dijital fotoğraf makinelerine, adlarının başında sihirli kelime olan "dijital" kelimesi geçtiği için yapabileceklerinin üstünde görevler yüklenmektedir. Talebiniz/beklentinizde bunlardan bir tanesi...

D700'de dahil olmak üzere hiç bir makinede "stüdyo ayarları" şeklinde bir bölüm olamaz. Zira bu ayar makinenizin kalitesi/becerisinden ziyade, kullandığınız ışıkların ve çekim alanınızın çekilecek ürüne olan etkisi ile doğru orantılıdır.

Öncelikle, çekim alanınızda fotoğrafa etki edecek zıt renk hakimiyeti olmamalı. En basitinden duvarlarınızın, siyah, beyaz ya da gri haricinde bir renk hakimiyetinde olmamalı.
- Sahip olduğunuz aydınlatma sisteminin (paraflaş olduğunu var sayarak) 5500 kelvin'e yakın ışık vermesi ve bunu abartısız her patlamada yapabilmesi gerekmektedir. Flaşlarınızın kalitesiz ve eski olması ile birlikte yansıtıcı ya da davlumbaz/softbox'unuzun sigara v.b. etkenlerle sararmış olması kelvin değerlerinin düşük olmasında etkendir.
- Makine ayarlarınızın (enstantane, diyafram, w/b, v.b.) "otomatik" pozisyonda olması, sanılanın aksine makinenin en doğru kararı vereceği anlamına gelmez. Yukarda bahsettiğim etkenlerin olumsuz etkisi bir takım ayarlar ile (düşük kelvin değerini, wb ayarları ile) telafi edilebilmesi makine üzerinden kısmen mümkündür.

İlgili ayarlara hakimiyet de maalesefki makineniz üzerinde olması muhtemel tek bir tuşdan ziyade sizin fotoğraf bilginiz ile sahip olduğunuz donanım hakimiyetize bağlıdır.

Saygılarımla

 

Tarih: 2 Eylül 2010, 13:43 - İp: 88.***.**9.44
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Hemserim oyle bir cevap vermis ki ustune pok yimek dusmez derler burlarda...

 

Tarih: 2 Eylül 2010, 13:49 - İp: 221.***.**6.23
atakum
atakum (üye)
Samsun / Firma

Fikret Bey öncelikle ilginize çok teşekkür ederim...ben konuya yanlış girdim stüdyo ayarları diye yazarak..stüdyoda D700le sorun yaşadığımız için bilmediğimiz bişemi var acaba dedim..hensel setim var stüdyoda zıt renklerde yok D700 deki sornumuz renkler sarı yeşil pis bir renk geliyor..bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var...makinanın menüsünden müdehale etsekde başarılı olamadık...

 

Tarih: 2 Eylül 2010, 15:44 - İp: 88.***.**0.209
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Renklerin sarı yeşil tonlara kayması akla ilk önce beyaz ayarı hatası getiriyor.
1 Makinede vivid filan deği, notral renkler seçin.
2 standart bir gri kartla ortam ışığında beyaz ayarı yapın. Ortam ışığınızın renk ısısnın düştüğünü sanıyorum, o ışıkta standart beyaz ayarı (5200-5500 K) bu neticeyi verebilir

bunlar sorununuz normal şartlarda çözer, eğer hala çözülmemişse lens (veya varsa filtre) değiştirin tekrar deneyin derim. Filtre hiç kullanmayın.
D700 iyi makinedir, bir sorunu olacağını sanmam.

 

Tarih: 2 Eylül 2010, 17:38 - İp: 188.***.**8.23
  • 1