ozgen.ege
ozgen.ege (üye)
İzmir / Amatör

D3000 Aldım, Ama...

merhaba, bugün bir Nikon D3000 sahibi oldum ve derrhal aranıza katıldım (: problem şu ki daha önce çekimler için sadece cep telefonu kullanan benim gibi fotoğraf fakiri için oldukça ağır özelliklere sahip bir makine.. en azından püf noktaları için bir kaç ip ucu.. şimdilik 18/55 kutu içeriği objektif kullanıyorum.. üzerindeki sahne seçimleri (M/A/S/P) nin dahi ne işe yaradığı hakkında fikrim yok, yani durum son derece acınası saygılarımla..

#ozgen.ege' tarafından 24.04.2010 08:22:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Nisan 2010, 23:05 - İp: 188.***.**2.196
ozgen.ege
ozgen.ege (üye)
İzmir / Amatör

bu arada, bu makineyi de bir alacağım karşılığı aldım, zannedildiği gibi keyfe keder 1100 lira saymadım, gidip okutup hemen nakte çevirmektense elime böyle bir fırsat geçmişken fotoğraf çekmenin ve bunu bu işi bilen insanlarla paylaşmanın tadını çıkaracağım.. belki bundan sonra okuduğum kitap sayısı 1 e düşer haftada ama olsun değer..

 

Tarih: 24 Nisan 2010, 17:48 - İp: 188.***.**6.89
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Aslinda ben bir analiz yapmak istedim hepsi bu arkadaslar kesinlikle kirici olmak gibi bir niyetim yok.Dogrulardan bahsetmek bazen kirici gibi gorunsede bahsetmekte fayda var.Soru soranlara,sorulari garipte olsa bende yardim ediyorum ve edecegim tabikide yoksa ne isim var burda.Ben diger ulkelerin forumlari ile Turkiyedeki forumlari kiyaslayarak,Turkiyedeki kullanicilarin maalesef ne hallerde oldugunu goruyorum ve buda beni uzuyor acikcasi.Hem afedersiniz kazik yerler makina alirken,hemde bilgiden muaf kalirlar.Bunlar genele vurulan degerlendirmeler tabikide.ben kendim ornek olarak,Amerikayida burak,Japonyaya gelmis olmasaydim mesela,bu konuda bu kadar deneyim ve bilgi birikimini gerceklestirebilecegimi zannetmezdim.Ulke ve o ulkenin imkanlari yada trendi ile alakali bir durum olayin asli.Insanin evinin arka sokaginda 5 katli fotografcilik ile ilgili herturlu satisin ve deneyimin verildigi bir yer olunca(Tokyo) ve bu konu ile ilgili genis bir pazar ve bilgi deposu mevcut iken etkilenmemesi mumkun degil...E artik sizde anlarsiniz neden boyle davraniyorum.Kusuruma bakmayin diyerek,herkesi selamliyorum.

 

Tarih: 25 Nisan 2010, 12:50 - İp: 221.***.**4.187