yigitgokalp
yigitgokalp (üye)
İzmir / Amatör

D100 Fotografta Leke Olusuyor. (çözüldü)

Merhabalar, kullandığım d100 fotograf makinamda bir sorun olusmaya başladı. Fotograf çektikten sonra fotografın hep aynı noktalarında sanki su lekesi varmış gibi leke oluşuyor. sensörü aynayı lensi vs. aklıma gelen herşeyi temizledim ama sorun düzelmedi. yardımcı olursanız çok sevinirim. örnek fotograflarda daha iyi görebilirsiniz;

#yigitgokalp' tarafından 14.03.2013 16:46:29 tarihinde düzenlendi.


#yigitgokalp' tarafından 15.03.2013 14:20:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Mart 2013, 16:30 - İp: 95.***.**8.75
yigitgokalp
yigitgokalp (üye)
İzmir / Amatör

beyfendi sizinle ilgili yorum yapmak istemiyorum ama mecbur bırakıyorsunuz sanırım yetersiz bilginizden dolayı bu yorumları yapıyorsunuz çünkü biraz araştırsanız sadece o sayfanın değil başka yazılardada aynada sensör üzerinde vb. yerlerde oluştuğunu okursunuz. Lütfen hakim olmadığınız konular hakkında yorumlar yazmayınız. Sizin gibi yorum yapan insanlar olsaydı sadece burda yeni hiçbir şey öğrenemezdik. Konuyu kestirip atmak hiçbir fayda sağlamaz insanlara. Konu ismini editlediğimi görmüşsünüzdür sorun çözüldü. lütfen yersiz yorumlarınızı kendinize saklayınız ve türkiye distribtörü olmayan ürünün reklamını yapmakta pek akıl karı olmasa gerek değilmi beyefendi?! Saygılarımıla...

#yigitgokalp' tarafından 15.03.2013 14:19:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mart 2013, 14:17 - İp: 95.***.**8.75
alfaci
alfaci (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yigitgokalp saygı sınırını aşmayın derim.paperman çok iyi bir fotoğrafçı ve yaptığı yorumlar son derece sağlam.Ayrıca ana sayfa da bir çok kez yazıları yayınlanmış birisi.Yağcılık mı yapıyorsun yada avukatı mısın? dersen eğer ben sadece kim olduğunu vurguladım...

 

Tarih: 15 Mart 2013, 15:20 - İp: 212.***.**0.119
yigitgokalp
yigitgokalp (üye)
İzmir / Amatör

kendisinin yazılarını bende daha önce okudum haklısın çok değerli birisi saygılarımı sunduğum birisi ancak insanı tersleyen bir tutumla mesaj yazması hiç hoş değil. Ben düzgün bir şekilde sordum sizin belirttiğiniz çözüm önerisini uyguladktan sonra sorun devam ettiği için tekrar yardım istedim. bunun üzerine aşağılar bir tavırda mesaj yazmaya kimsenin hakkı yok. kimse zorla mesaj yazmak mecburiyetinde değil. eger kendiside tek çözümün sizinkiyle aynı olduğunu düşünüyorduysa birşey yazmasına gerek yoktu. ikinci olarak size bilgi vermek için verdiğim linkten dolayı benim reklam yaptığımı söylemeye çalıştı ancak belirttiğim gibi o sadece bir bilgilendirme ve çözüm amaçlı yazıdır. Kimse kimseyi yok yere reklam yapmakla suçlayamaz, bu şekilde konuşamaz. Bende elimden geldiğince saygı çerçevesinde tepkimi dile getirdim ve sözlerimin arkasındayım. Ama kişinin ne fotoğrafçılığına nede genel olarak bilgisine söz söylemek ne bana nede başkasına düşmez bunu tekrar belirtiyorum.

#yigitgokalp' tarafından 15.03.2013 15:50:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mart 2013, 15:49 - İp: 178.***.**5.239
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Teshis size gore SENSORDEKI kuf lekesi - eklediginiz link/fotograf LENS ICI KUFLERINE ait... Bu arada, soylediginizin aksine , yazida sensorde kuf olabilir diye bir bilgi yok.

Sensor tozu oldugunu gosteren fotograflari da silmissiniz. Toz oldugu fazla barizdi diye herhalde.

" ...nikon makinalırın yanında gelen vizör kapagının (Dk-5 vb.) işlevlerinden biride nemli ortamda vizör lastiğiin altında küf oluşmamasıymış...."

Ne alakasi var - uzun pozlamalarda veya self timer cekimlerde arkadan giren isik pozlamayi yaniltmasin diye o kapak . Disardaki vizor lastigindeki kufu nasil onler ?

Simdi boyle soyleri duyup/ muhtemelen yanlis anlayip inaniyorsunuz da, biz ilk bakista sensor tozuyum diye bagiran lekeye , " bu toz iste , daha ne olacak " dedigimizde aliniyorsunuz.

Kaybolmussunuz, kestirme yolu gosterenlere kiziyorsunuz.

" sanırım yetersiz bilginizden dolayı bu yorumları yapıyorsunuz çünkü biraz araştırsanız sadece o sayfanın değil başka yazılardada aynada sensör üzerinde vb. yerlerde oluştuğunu okursunuz. Lütfen hakim olmadığınız konular hakkında yorumlar yazmayınız "

Haklisiniz ....

#paperman' tarafından 16.03.2013 06:13:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Mart 2013, 06:06 - İp: 96.***.**5.17
gladiator1155
gladiator1155 (üye)
Bursa / Amatör

nemden korunmanın bir uzuz yöntemide ufak bir kese içine çiğ yarım çay bardağı pirinç doldurup ağızını kapatıp fotoğraf makine çantasının içine koyarsak.pirinçlerin nemi emeceğinden mantar oluşumunun önüne geçebiliriz.ayrıca çanta içinde gelen nem tutucu keseyide cantanın içinden çıkarmayın.
pirinç örneği en nemli mutfak oltamında bile tuzluğun içindeki tuzun kuru kalıp akışını sağladığını görürsünüz

 

Tarih: 21 Mart 2013, 18:46 - İp: 78.***.**7.82
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yigitgokalp kardesim, nemli-nemli dedin.. Nekadar nemli? Makinani okadar nemde tuttunki, icinde kuf olustu, mantar olustu ? Lenste, aynada birsey yok ve bu bir tek sensorde olustu ? Mantikli mi sence?

Ikincisi: Sensore Cd temizlemeye yariyan herhangi birsey mi degdirdin? Eger oyleyse biraz hata yapmissin. Ilerde sadece bu is icin yapilmis ekipmanlari kullan, makinani uzun sure kullanmak istiyorsan tabi.

Kac kere bir defada sensorden temizlenmeyen toza rasgeldim. Belkide o nedenle ilk temizlemede kurtulamadin noktaciklardan. (koydugun fotograflari gorme imkanim olmadi). Bunada ihtimal verirsen sevinirim.

TTL pozometresi olan makinalarda paperman kardesimin dedigi gibi self-timer ile cekim yaparken arkadan gelen isik pozometreyi yaniltir. O bakimdan arkaya kapak konmasi gerekir. Nikon f5 veya f90 tipi makinalarda, arkada mekanik bi perdecik bulunur. Nemle bir baglantisi yoktur..
Saygilar..

 

Tarih: 10 Nisan 2013, 16:37 - İp: 217.***.**3.225
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

Uğur abi gerçek bi amatördür, bu işi meslek olarak yapsa direk ustadır çünkü bigi ve tecrübe olarak ustaların altında olmadığını forumun eskileride bilir. Hangi meslek olursa olsun bilgi ve deneyimlerinden faydalandığımız kişilerin üslubuna takılmamak yada aşırı alıngan olmamak gerekir zaten işin raconuda böyledir mesleklerinde çıraklıktan gelenler bunu iyi bilirler. Hem, -Benim ustam değilki bende çırağı değilim dememek lazım, sanal sosyal bi ortam dahi olsa burada bilgi paylaşımı yapılıyor, abimizden karşılıksız olarak istifade ediyoruz
Yarın birgün veya seneler sonra hepimiz öleceğiz hiç birşey için birbirimizi üzmeye değmez

 

Tarih: 11 Nisan 2013, 12:27 - İp: 85.***.**0.64