muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Çok Acil Canon 60d Pil Göstergesi

Selamlar, kendime spot piyasadan Canon EOS 60D makine aldım. Ancak pilinden biraz şüphelendim. Bu makinenin menüsünde pil gösterge ekranı var hani pilin yaşını şarj edilebilme kapasitesini gösteren. Orada bende 3 yeşil çubuk var, normalde nasıl olmalıdır bilen makineyi kullanan var ise bilgi verebilirse çok sevinirim. Satıcıdan yeni bir pil isteyeceğim çünkü.

Tarih: 14 Mart 2012, 10:09 - İp: 62.***.**2.1
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Biraz dolaşarak da olsa doğru yolu bulmuşsun Muzocan Ben de artık D7000'in sorunlarının bunca süre içinde giderilmiş olacağına inanıyorum.

"Canon'un da artıları yok değildi aslında, manuel modda iso odaklı bir mantık çalışıyor. tam nasıl anlatırım bilemiyorum ama daha kullanışlı bir manuel modu var diyebilirim."

Nikon'un da Manuel modda aynı mantığı var aslında - AUTO ISO seçili ise. Bana ters ve yanıltıcı geliyor - yaptığım manuel seçimin makina tarafından ISO değiştirilerek müdahelesi ama bazıları fotoğrafçının seçtiği perde hızı ve diyaframı sabit tutularak doğru pozlamanın ISO ile yapılmasını çok yararlı buluyor ( beğenmeyenler, yani enstantane / diyafram / ISO kendi seçtiği manuel ayarda kalsın isteyenler , AUTO ISO'yu kapatsın denir )

Hayırlı olsun ...

 

Tarih: 30 Mart 2012, 19:30 - İp: 96.***.**5.17
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

ilk 25-30 karede izlenimlerim çok olumlu yarın küçük bir tura çıkacağım onun sonucunda daha detaylı görüş bildirme şansım olacak. hatta kendim beğenirsem portföyümde bir iki fotoğraf da paylaşırım. İlk izlenim düşük iso larda çözünürlük ve keskinlik muazzam görünüyor. Teşekkür ederim Sn Paperman.

 

Tarih: 31 Mart 2012, 01:10 - İp: 88.***.**0.144
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Sn Paperman açtığım diğer konu olan D90 ı D7000 ile değiştirmek başlığında da paylaştım ama kısaca burada da değineyim. Ben 2-3 yıldır fotoğraf işiyle hobi amaçlı ilgilenen bir amatörüm. Açıkçası iddialı teknik testlerden falan anlamam. Ama D7000 çokça bahsedilen focus hataları ile alakalı şunu söyleyebilirim, Canon 60D ile çektiğim 100 fotoğrafın 15 inde focus hatası var idiyse (ben istediğim yere objeye odaklayamamış isem) Nikon D7000 ile bu sayı 10 oldu. Sonuçta amatör olarak bir elektronik devre üzerindeki diyotları çekmediğim için örneğin bir portre çeker iken tam göz bebeklerine mi yoksa biraz yukarı kirpiklere mi en keskin odaklanma olmuş kısmı da beni çok enterese etmediği için D7000 de bahsedildiği kadar korkunç bir focus sorunu göremedim ben. Şöyle de söylebiliriz, D90 dan bir farkını görmedim Focus anlamımda. Üstelik fotoğraf kalitesi anlamında gözle görülür bir fark var. Bana kızmasınlar ama Canon ile kıyaslamayı bile doğru bulmuyorum, hiç bir lens kusurunu düzeltmiyor makine 18 mm ciddi bir dağılma var, tüm manzara fotoğraflarım balıkgözü efektli gibi idi, Nikon hem yazılımsal olarak bunu düzeltiyor hala problem var diyorsanız da makine üzerinde düzeltme imkanı da var. Ha evet hepsini bilgisayarda düzeltebilirsiniz, ama anı amaçlı çektiğim bir dost meclisi fotoğrafını neden bilgisayarda açayım uğraşayım? Ben Nikon da görüntülüyorum, dağılma varsa düzeltiyorum, ufuk eğri ise düzeltiyorum, isterme hızlı rütuş ile genel olarak iyileştiriyorum, değilse bir sürü efekti kendim verebiliyorum, ve o hali ile saklıyorum ya da paylaşıyorum. Bunun için neden bilgisayarda yeniden uğraşayım ki? Şu da denilebilir, Canon'un kit lensi iyi değil, iyi bir lens alsa idin çok iyi sonuçlar alacaktın. Ama Nikon'u kit lensi ile kullandığımda bile inanılmaz keskin sonuçlar alıyorsam neden canon alıp sonradan tekrar temel amaçlar için lens alayım? 18-105 ciddi başarılı ve keskin bir lens benim algıma göre. Nikon D7000 geçmişte bazı sorunlar yaşatmış olabilir, ancak emsali Canon'lardan ve D90 dan iyi bir makine olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Benim aldığım koşullara göre (spot) D90 ile arasında çok büyük bir maliyet farkı yok. d90 sıfır 2.250 TL ve D7000 3.000 TL idi. Ama garantili olduklarında çok ciddi fiyat farkı doğuyor. Hani yarı yarıya bir fiyat farkı ile derseniz D90 derim. Ama belirttiğim koşullarda düşünmeden D7000 alınabilir. Çok saçma gibi gelecek son bir örnek, lens kapakları. Nikon Kit lensinin kapağına bakın, Canon kit lensinin kapağına bakın, hangi firmanın tüketiciye daha fazla saygı duyduğunu göreceksiniz diyerek konuyu bağlıyorum.

 

Tarih: 3 Nisan 2012, 11:39 - İp: 62.***.**2.1