priapos
priapos (üye)
Antalya / Haber Fotoğrafçısı

Ccd Ve Cmos?

Ya daha once dikkatimi cekmemis ama Canon Butun SLR Digital modellerde CMOS sensor kullanmis? Bildigim kadariyla CMOS CCD den daha eski ve yetersiz bir teknoloji. Ben 3 CCD DSLR rin cikmasini beklerken Canon neden son yaptigi DSLR ye bile CMOS koyuyor, bilen arkadaslar varsa ogrenmek istiyorum.

Tarih: 23 Şubat 2005, 14:36 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Canon cmos teknolojisini çok geliştirdi şuan en popüler sensör tipi

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 15:01 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

cmos lar ccd lerin birçok dez avantazlarını içinde barındırmıyor ...
mesela cmoslar ccd lerden daha az enerji tüketirler,
cmoslarda ccd ler kadar ark olmaz gece çekimleri daha iyidir ( uzun enstantene)
cmoslarda direk güneşe bakıldığında dümdüz bir çizgi oluşmaz..

bu yüzdende canon ccd yerine cmos teknolojisini dahada geliştiriyor bence iyi de yapıyor...

 

Tarih: 23 Şubat 2005, 20:25 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Kobra'nın dediği gibi Canon CMOS'u çok çok geliştirdi. Kompak makinalarda CCD 'nin keskin görüntü verdiği doğru. Fakat Canon DSLR'lerde CMOS 'un en büyük avantajı benim internette okuduğuma göre Bulb'u çalıştırırken Noise üretmemmesi. CCD'delerde 8 sn'yenin üzerindeki ensatntenelerde arklar yüzünden nosie 'ye neden oluyormuş. Bu Canon Cmos'larla önemli miktarda azaltılmış.

 

Tarih: 24 Şubat 2005, 09:54 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

ayrica nikon'un yeni modeli de cmos kullaniyor. CMOS ve CCD arasindaki en buyuk fark, CCD uretimi icin ozel bir fabrika kurmaniz gerekli. Ancak CMOS, bilgisayar parcasi uretebilen neredeyse her fabrikada uretilebiliyor. O yuzden ciddi bir maliyet farki getiriyor.

 

Tarih: 24 Şubat 2005, 10:08 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

CCD sensörler hep methedilirken CMOS sensörler için o kadar olumsuz şeyler söylendi, yazıldı ki forumlarda, alacağım makinada bakacağım ilk şey sensörünün CMOS olmaması olmuştu adeta. Ve şimdi bir anda CMOS'ların CCD'lerden daha iyi sonuç verdiği konusunda ikna olamadım.. Şimdi CMOS mu iyi CCD mi? Yoksa CMOS'lar Canon kullandı diye mi iyi oldu? Hani CMOS'lar eski, ucuz ve basit teknoloji, CCD'ler ise üstün algılayıcılardı? Canon ne yaptı, nasıl geliştirdi de CMOS'ları CCD'den daha üstün hale getirdi? Orite, İnka gibi ucuz markaların kullandığı CMOS'lar ile Canon'un kullandığı CMOS'lar arasında nasıl bir fark var? İşin teknik yanından bahsedip, bizi aydınlatabilecek arkadaşlar yok mu?

 

Tarih: 1 Mart 2005, 18:07 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

merhaba sevgili özgür,
bahsi geçen konu şu an sadece DSLR makineler ( profesyönel)
için geçerli. sadece şu an için tabi ilerde neler olur bilinmez gelişmiş cmos lar kompakt modellerdede tercih edilebilir. bence kompakt makineler için şu an ve uzun bir süre daha ccd ler kullanılmaya devam edilecek. DSLR modeller içinse ccd veya cmos arsında tercih yapılabilir. benim tercihimse cmos yönünde olurdu.

 

Tarih: 1 Mart 2005, 20:58 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

DSLR almayacaksan CCD sensörlü makinaları tavsiye ederim. CMOS'lu olan kompakt dijital kullandım . Vasat. Fark çok fazla.

 

Tarih: 2 Mart 2005, 08:10 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Benim anlamadığım şey; CMOS'lar kopmakt makinalarda kullanınca kötü sonuç veriyorken SLR makinalarda kullanınca neden CCD'den daha iyi sonuç veriyor?

 

Tarih: 2 Mart 2005, 11:44 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Çünkü kompakt makinelerde kullanılan cmos lar eski teknoloji halbuki canon ve nikon daki cmos lar yenilenmiş ve geliştrilmiş haldeki cmos sensörler
Bu geliştirme nedir diyecek olursan öncelikle canon cmos sensörlerdeki donanımsal gürültü giderme sorununu halletmiş ayrıca cmos sensörlerin ışıklılığı algılarken adaptif olarak sensör kazançlarını değiştiriyor

#kobra' tarafından 02.03.2005 15:38:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Mart 2005, 15:31 - İp: yok
priapos
priapos (üye)
Antalya / Haber Fotoğrafçısı

Konuya yanit veren butun uyelere tesekkurler, bende gelen yanitlarla ve arastirmayla bu CMOS-CCD celiskisini anladim. Sanirim yeni makine alicak amatorlere de aydinlatici bir topic oldu. Bilginize ve ilginize tesekkur ederim.

 

Tarih: 5 Mart 2005, 01:00 - İp: yok
  • 1