cnzrs_
cnzrs_ (üye)
Sakarya / Amatör

Canon350dden Memnun Kalamayan Varm?

Ben varım nedeni ise birtürlü fotolardan tam anlamıyla memnun kalamıyorum 3 tane güzel çıksa 1 tane kötü çıkıyo bulanık renk patlaması falan.anlamış diilim aynı özelliklerde ve aynı açıyla bunlar nası oluyobilemiyorum.lensimdenmi kaynaklanıyo anlayamadım canon 24-85 f:3.4-4.5 çok ii dediler paranın önemi yoktu sadece iyi bi makina olsun istiyodum hemde canon a70 ten kurdulmak ama o çekimlerimin yanına bile yaklaşamıyorum

Tarih: 21 Mayıs 2006, 19:25 - İp: 85.***.**0.210
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

cnzrs_ tekrar merhaba,

Auto Mod hakkında birkaç yorum okudum. İnsanlar genellikle böyle bir makinenin Auto modda nasıl olupta bu kadar kötü olduğunu tartışıyorlar. Sanırım bunun nedeni genel olarak Point&shot sınıfında olduğu gibi makineden doğrudan parlak ve canlı renkler çıkmasının beklenmesi. Bu beklentinin karşılanmamasının nedenini okuyunca mantıklı geldi.

DSLR makinelerde Canon politika olarak makineye mümkün olduğunca az post processing yaptırmayı tercih ediyormuş. Bu yüzden makineden çıkan fotoğrafın mümkün olduğunca işlenmeden çıkmasını amaçlıyorlarmış. Bunun amacı kullanıcıya kendi zevkine uygun olarak fotoğrafa son halini verme esnekliği tanımak istemeleriymiş.

Makine tarafından işlenen fotoğraf üzerinde yapılan değişikliklerle daha fazla bozulma olduğu için bu yöntem daha uygun görülüyormuş. Mesela bir fotoğrafı renk doygunluğunu arttırmak bozulmaya neden olmazken bu işlemin tersini yapmak bozulmalara neden olabiliyormuş. En ideal fotoğrafın histogramı koyu ve parlak sınır değerlere yakın şekilde dağılmış ve makine tarafından işlenmemiş olan olduğundan bahsetmişler. (Benim bugüne kadar incelediğim Auto mod ile çekilen fotoğraflar konusundaki fikrim Auto mod ile histogramda düzgün bir dağılım sağlanamadığı)

Post processing yapılırken de yapılan işlemler için belirli bir sıralamayı takip etmek gerekiyormuş. Mesela öncelikle crop sonra levels ve color ayarları sonra kontrast ve en son olarak keskinlikle oynamak gerektiğinden bahsediliyor.

 

Tarih: 16 Haziran 2006, 21:57 - İp: 85.***.**1.166
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

cok guzel bir bilgi bu gorkemkgo.. tesekkurler..

zaten gariptir, insanlar dslr kullaniyorlar ama photoshop kullanma taraftari da degiller nedense.. hemen makineden cikar cikmaz canli ciksin, ayni compact makine gibi sonuc versin istiyorlar..
bu arada kaliteli bir lens ile, makineden cikar cikmaz harika gorunuyor fotograflar..

 

Tarih: 16 Haziran 2006, 23:26 - İp: 62.***.**2.10
cnzrs_
cnzrs_ (üye)
Sakarya / Amatör


gorkemkgo teşekkürler,evet mantıklı o yönden düşünmüyo insan,bak hemen bakış açım deişti barıştım makinamla ( you can canon ) photoshop evet tam istediğim sonuca ulaştırıyo ama ben bu kadar fark olacağını beklemiodum açıkcası.makinayı aldıktan sonra tam anlamıyla bu siteye eğildiğimdendir heralde şaşırdım bu kadar.Raw olayına daha girmedim ama çok istiyorum bilgim yoktu hiç sağolsun dadanagast açtığı bi konuda açıkça anlatmış ordan kopyalarda çözicem sanırım bide gorkemgo özele bişey yollamıştım okumadın heralde bakarsan sevinirim..teşekkür tekrar

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 01:26 - İp: 85.***.**4.150
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

you can canon..

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 13:43 - İp: 62.***.**2.10
mauhdib
mauhdib (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

seni anliyorum
soyle ifade ediyim

piyasadaki tum 8 mp kameralar asagi yukari ayni sonucu uretiyor

eos 350 d ise son derece yuksek kaliteli pixelgraph uretebilen bir makinadir.

senin sorunun lens.Ben br yil canon 18-55 MM f3.5 5.6 lensini kullandim.Bu lens fiyatina gore kaliteli ama diger lenslere gore cok kalitesiz.Sana onerim pahali bir lens alman bazi ornekler veriyim

canon 28-70 f2.8 1200 euro
sigma 28-70 f2.8 400 euro

canon 70-200 f2.8 bu baya pahalyidi ya birde bunu IS versionu var
sigma 70-200 f2.8 700 euro

gibi fiyatlar avrupa icin tr de daha kazik ama onerim hic kimse tr den makina almasin.Almasinki fiyatlar dussun yurt disinda tanidigi olanlar almasin en azindan.

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 16:34 - İp: 81.***.**7.33
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

merhaba cnrzs.
Ben bu yakın zaman da her foruma girdiğim de senin şikayetçi olduğunu gördüm 350D makinandan.Senden kaynaklanan bir problem olması söz konusu iken bir tavsiyem olacak. belki lensinin calibrasyonun da bir problem olabilir.Makinan Erkayalar garantisi altında isze Body ve lensi bırak Calibrasyon ayarı yapsınlar lensine. 24-85, 18-55 ten daha iyi bir lenstir. Biri Beyaz halka diğeri sarı halka.
Parametrelerde ki ayarların nedir bilmiyorum. ama önce lens kalibrasyonu gelir herşeyden önce.
netlik konusunda daha iyi sonuçlar almak istiyorsan başta calibrasyonu yaptır,daha sonra makinanın ayarları konusun da oldukça çalış.
saygılarımla.

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 20:52 - İp: 85.***.**0.53