dilsad_
dilsad_ (üye)
İstanbul / Amatör

Canon S5 Diyafram Ayarı

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bi kaç gün önce canon s5 aldım çekim tekniklerini ii bilmiyorum internetten okuduğuumkadarıyla kendimce fotograflar çekmeye çalışıyorum ancak bu diyafram olayını tam yapamıyorum diyafram 2,8 felan olunca odaklanma yapamıyorum her yer bulanık oluyo yakın yer net olması gerekmiyo mu hepsi birden bulanık oluyo biraz bilgi verir misiniz???

Tarih: 9 Temmuz 2008, 19:27 - İp: 88.***.**4.30
sertan__
sertan__ (üye)
İstanbul / Meraklı

slm, genelde ideal çekim ölçüsü diyaframa giren ışık miktarı dediğimiz obrütör hızı 60 , diyafram açıklığı yani açılıp kapanma hızı dediğimz oran f 5.6 dır normal şartlarda bu ölçülerde az çok net resim alırsın,tabi ışığın şiddeti arttıkça 60 olan seyiyeyi 125 veya 250 - 300 e kadar çıkartabilirsin mesela güneşli parlak bi hava düşün !!! , eğer ışığın az olduğu gölgeli ortamlarda ise obrütör hızını 60 dan aşağı düşür ışığın geliş şiddetine göre, zaten deneyerek çektikçe ideal ölçüleri sende bulucaksındır,hoş kareler yakalaman dileğiyle... bilmem aydınlacı oldummu??

 

Tarih: 10 Temmuz 2008, 00:15 - İp: 85.***.**3.129
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Fotoğrafların her zaman net olması aslında çok da istenen birşey değildir ama baştan aşağı 3 boyutlu düşünürsek de derinden yüzeye her yer daha belirgin net olsun isterseniz diyaframı sonuna kadar yani F8 e kadar kısın.

Av ve M modunda F değerlerini değiştirebilirsiniz.

Ayrıca netlemeye ve netlediğiniz düzlemlere de dikkat edin alan derinliğinde fark yaratacaktır çektiğiniz açı,objektifin bakış yönü vs.

Odaklama yaparken yarım bastığınızda o kutucuğun yeşil olmasını sağlayın o zaman obje üzerinde doğru netlemeyi yapabilirsiniz.

 

Tarih: 10 Temmuz 2008, 12:03 - İp: 144.***.**9.8
  • 1