alpay_ist
alpay_ist (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon Powershot Sx200 İs

Arkaşlar Canon'un "powershot sx200 is" modeli ürününü kullanmaktayım. Dikey bir fotoğraf çekiyorum. Hafıza kartını bilgisayara bağlayıp çektiğim fotoğrafı sağ yada sola çeviriyorum ki fotoğrafa bakabileyim diye. Sonra kartı makineye taktıktan sonra o foroğraf görüntülenemiyor. Ekranda sarı bir soru işareti çıkıyor. Tekrar görüntülemek istiyorsam fotoğrafı eski haline çevirmem şart mı acaba? Yoksa püf noktası var mı? Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Not:Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim çünkü emin olamadım nereye açıcağımdan.

Tarih: 2 Eylül 2010, 15:47 - İp: 94.***.**0.185
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

siz fotografı cevirdiginizde (windows goruntuleyici kullanıyorsunuz sanırım) fotograf dikey kaydoluyor karta, makine bu cozunurlugu tanımadıgı ıcın fotografı okuyamıyor.
bu yuzden evet fotografı cevirmeniz gerekiyor.
makine menusunde dikey goruntuleme diye bir sey varsa (kılavuzda belirtir) onu aktif hale getirmeyi deneyin.
dikey kadrajla ceksenız bile makineyi duz cevirdiginizde fotograf yatay degil dikey gorunur. belki bu durumda gerek kalmaz.

 

Tarih: 2 Eylül 2010, 17:09 - İp: 217.***.**6.203
alpay_ist
alpay_ist (üye)
İstanbul / Meraklı

Evet dediğiniz gibi. Dikey bir fotoğraf çeksem bile fotoğrafa bakmam için makineyi çevirmem gerekmiyor. Düz tuttuğum anda kendi otomatik ayarlıyor. Dediğiniz gibi windowsun fotoğraf görüntüleyicisiyle açıyorum fotoğrafları. Ve fotoğrafı çevirip kapatmak istediğimde kapatmadan önce kaydediliyor diyor. Peki fotoğrafı çevirdiğimde çıkarken kaydetmemesi için yapmam gereken bir şey var mı?

#alpay_ist' tarafından 02.09.2010 18:15:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Eylül 2010, 18:13 - İp: 94.***.**0.185
  • 1