aliceylan
aliceylan (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Eos 550d

Merhaba,
Önümüzde ki günlerde İstanbul dışında uzun metraj bir korku filmine başlıyacaz.
ve film eylülde sinemalarda gösterime girececek.bunu için canon eos 550d almayı düşünüyoruz,Canon eos 550d uzun metraj için yeterli olur mu?
İstediğimiz görüntü kalitesi ve çözünürlüğünü elde edebilir miyiz?
Sinemada da gösterilen filmler de 1920-1080 çözünürlüğünde midir?
Film çoğunlukla 3-4 farklı karanlık iç mekanlarda geçecek.Kameranın yanında mutlaka almamız gereken gereçler ne olabilir.(maliyet unsurunu göz önüne alarak)

Filmi çekerken ne gibi özelliklere dikkat etmeliyim?fps ayarı,kameranın hassasiyeti ve olası aksaklıklar.

Tarih: 11 Mayıs 2011, 22:30 - İp: 88.***.**3.90
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Zoru basarmakmi istiyorsunuz ?.Bu tip makinalarda makina sabit,fokuslama ayarlanmis ve exposure ayarida genelde sabit tutulursa,pek bir sorun yok ama makina sabit olmayacaksa akisda kirilmalar yasamaniz kacinilmaz.Cekimin saniyedeki kare hizi hareketli nesneler icin pek uygun degil ama bu durum zaten biliniyor ve maksat bu tarz makinalarin degisik karekteristikteki cekimlerinden yararlanmak ise,tabiki dogru bir davranis olur.
Ben ilave olarak sadece dusuk f numarali lensler ve kaliteli bir ses icinde stereo dis mikrofon alirdim...

#ozansan' tarafından 12.05.2011 11:58:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 11:38 - İp: 61.***.**5.2
aliceylan
aliceylan (üye)
İstanbul / Amatör

ozansan teşekkür ediyorum yorumlar için.
Bu lens meselesini biraz daha açarsanız,lens isim ve maliyeti hakkında bilginizi paylaşırsanız sevinirim sevinirim?

 

Tarih: 12 Mayıs 2011, 15:29 - İp: 85.***.**0.19
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Lens meselesi aslinda sizin zevkinize ve ihtiyaclariniza gore belirlenecek bir konu.Oyle hangi lens diye sormakla bir cevap bulunamaz yani.Ben sadece diyafram degerleri buyuk yani f numaralari kucuk lenslerin,bu makinalari kullanimda avantajli kilan alan derinligi acisindan yani sig alan derinligi ile tek bir nesneye yonelme ve arka plani fluu yapma falandan bahsediyorum,bu gibi ozelliklerle degisik cekimlerin ve orijinalligin yakalnmasi bakimindan bahsetmistim.Yok siz daha fazla alani kapsiyan genis aciya ihtiyac duyacaksaniz,ve genelde gun isinginda cekim yapacaksaniz tabi bunlar icin dusuk f numarasina falan ihtiyac yok.Istedigin bir genis aci lensi alir kullanirsin yani.

Olay tanamen ihtiyac meselesi sadet olarak.Gece olur hizli ve dusuk f numarali lensler ile avantaji yakalrsiniz,gunduz olur genis aci ve normal herhangi bir lens ile...Zevke gore lens yani...

 

Tarih: 13 Mayıs 2011, 11:17 - İp: 61.***.**5.2
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Giriş seviyesi DSLR makineler uzun süre film çekmeye müsait değldir . CMOS sensoru film çekerken veya LCD den live viev görüntü varken 20 dakika içinde ısınır ve yanıp sönen kırmızı sembol ile artık çalışmayı sona erdirmeniz için sizi ikaz eder , daha fazla süre çalıştırıp ısıtırsanız bozulma ihtimali vardır .
Giriş seviyesi DSLR ler ile uzun süreli video çekimi problemlidir .

 

Tarih: 13 Mayıs 2011, 18:10 - İp: 178.***.**9.186
  • 1