melis
melis (üye)
Denizli / Doğa Fotoğrafçısı

Canon D5

Donanımım Canon D5 \conon 70.200.L 2,8 Lens \canon 24.105 L lensler ve EX 430 .2. flaş kulanıyorum

sorun sadece flaş kullandıgım zaman dogal renkleri göremiyorum

örnek yangın tüpü kırmızı .. seker beyaz flaş ile cekim yarsam seker hafif sarımsı bir renk karısıyor ..yangın tüpüde aynı tam kırmızı degil .
Dügünlerde İnsanların yüzleri kırmızıya kacıyor
Arka daki duvar beyaz ise sarımsı bir renk alıyor
bu sorunlar sadece flaş ile oluyor

Makınanın ayarlarını karıstırıyorum fakat halen bir sonuca ulaşmış degilim

Genelde RGB olarak cekim yapıyorum Raw

yoksa adobe RGB moduna mı koymam gerekiyor

canon kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim ..


Tarih: 7 Nisan 2009, 09:38 - İp: 81.***.**0.155
erhansanca
erhansanca (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Isterseniz beyaz ayarinizi bir kontrol ediniz. Raw ile cekim yaptiginizi soylediniz. RAW isleme programinizda, beyaz ayari degerlerinizle oynayin. Kelvin degerini degistirin. Uygun degeri buldugunuzda renklerinizi daha gercekci gorebilirsiniz.

Renk sicakliklari ile oynarken yardimci olmasi icin, flash renk sicakligi 5000 K civarindadir. Siz sicaklik ayarini 7000 yaparsaniz, renkleriniz daha sicak ve kirmizimsi cikar. 3000 yaparsaniz, fotorafiniz daha soguk gorunuz ve renkleri daha mavimsi olur. Bu degerler arasinda hosunuza seceni bularak kullanabilirsiniz.

 

Tarih: 7 Nisan 2009, 19:58 - İp: 79.***.**0.49
melis
melis (üye)
Denizli / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba . Sizi zaten tanıyorum fotograflardan sanırım ..

Üstad hafif kırmıya kacması sorun degil ps ile hallediyorum fakat 300 fotograf ortalama olunca agır geliyor saatlerce üzerinde calışmak gererktiriyor ..

söyle anlatayım ..

canon d5 diafragma öncelikli AV moduna koyuyorum beyaz ayarlarınıda AWB veya flits iconuna koyuyorum flaşi takıp normalde güzel canlı renkler görünmesi gerekir Flaş da ETTT otamatic

K ikonuna koymadıgım süre kevin degerleri calışmaz ..

manuvel modunda hic bir sorun olmuyor .. cunku beyaz ayarımı kendım yaptıgımdan cok güzel oluyor..

ilginize cok teşekkurler yardımcı olursanız


 

Tarih: 12 Nisan 2009, 09:44 - İp: 81.***.**0.155
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Selam,

Flas kullanirken bana sorarsaniz manuel ayar kullanmaniz daha uygun olur. Cunku AV modunda cekerseniz, makina sanki hic flas yokmus gibi ayar yapar. Bu yuzden ortam isigi da isin icine girer. Eger fotograflarinizi ampul isigiyla aydinlanan mekanlarda cekiyorsaniz, bu fotograflarinizdaki sarimtirak rengi aciklar. Manuel ayarda cekerseniz, istediginiz diyafram ve perde hizini kullanabilirsiniz.

Ya da, yine av'de cekersiniz, ama flas acikken (ya da takiliyken) sunlari yapin:
Objektifi manuel netleme ayarina getirin. Sonra objektifin onune beyaz bir pecete koyun, cekmek istediginiz sahneye dogru tutup sanki fotografi cekiyormus gibi bir fotograf cekin. Daha sonra da menuden "Custom WB" yi secin, o cektiginiz fotografi gosterin. Arkasindan da beyaz dengesini manuel'e getirin. Boylece fotograflarinizin beyaz dengesi dogru olur, ve daha sonra PS de ugrasmaniz gerekmez.

Zaten biliyorsunuzdur gerci ama baska okuyanlar icin yine de yazayim, PS'de fotograflari tek tek duzenlemek zorunda degilsiniz. RAW dosyalarini gruplar halinde acarak (PS'de 'ac' diyip sonra birden fazla dosya secin) bir tanesinde beyaz dengesi ayarini yapin. Sonra o ayar yaptiginiz fotograf seciliyken yukaridan 'select all'u secin. Sonra da "synchronize' tusuna basin. Cikan pencereden OK tusuna basin. Boylece ilk fotografta yaptiginiz ayarlar tum fotograflara uygulanir. Sonra ister 'open images' diyin, ister 'save images' diyin.

Umarim faydasi olur..

Selamlar,

Melih

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 00:37 - İp: 78.***.**5.195
melis
melis (üye)
Denizli / Doğa Fotoğrafçısı

Dostum cok teşekkur ederim ugulama ile ögrenecegim galiba ..

gelişmelerden sizi haberdar ederim
saygılar selamlar

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 19:34 - İp: 81.***.**0.155
  • 1