erhansanca
erhansanca (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Canon 40d + Tamron 17-50 F2. 8

Mehaba Arkadaslar,

Bugun itibari ile 40D ve Tamron 17-50 f2.8 alip DSLR ailesine katilmis bulunmaktayim

Secimimde forumda okuduklarim cok etkili oldu, ne varki kamerayi ve lensi ve alacagim yeri arastirirken, hafiza karti almak aklimdan cikmis ve almayi unuttum Cektigim resimlere bakamiyorum

Makina ile ilgili ilk izlenimim, buyuk bir makina ve ele cok guzel oturuyor ( 450d ile mukayese edersek 450d cok kucuk kaliyor). Ancak bir sure elde tutunca insan yoruluyor. Nede olsa DSLR alemine yeni adim atiyoruz

Insan yeni olunca lensi takarken bile geriliyor. Kullanma klavuzu rusca oldugundan bakip yardim alabilecegim bakip yardim alabilecegim bir kaynakta yok. Ama yinede fotograf makinasi almis olmanin verdigi mutluluk bu kucuk sorunlarin otesine geciyor.

Ingilizce yada Turkce kullanim klavuzu bulup makinin kullanimi hakkinda bilgiler edinmeye baslayinca inaniyorumki mutlulugum daha da artacak. Fuji F31fd mide artik daha seyrek kullanicam gibi gorunuyor.

Ilerde, mali durumu daha toparlayinca 70-300 is usm almayi dusunuyorum, ama tamrom 18-270 VC incelemelere gore iyi cikarsa, surekli cikt lens tasimamak icin onuda alabilirim.

Bu arada bir kac sorumda olacak

* 70-300 lens alirsam 50 ve 70 mm ler arasinda elimde birsey olmayacak. bu sorun cikarmaz umarim.

* CF kart almayi unutmusum kart tip kapasite onerisinde bulunabilirmisiniz?

* Iki objetif ve bir body icin bir bel cantasi onerirmisiniz?

* Yeni baslayan biri olarak tecrubelerini paylasmaniz, tavsiyelerde bulunmaniz beni cok memnun edecek

Cevap veya yorum yazan ve ilgilenen herkeze simdiden tesekkur ederim

Saygilar...

Erhan Sancak

Tarih: 15 Ekim 2008, 17:32 - İp: 217.***.**9.42
boracinar
boracinar (üye)
Balıkesir / Amatör

öncelikle ekipmanlarınız hayırlı olsun. iyi günlerde kullanın.

ben de yakın zamanda 40D+17-85 IS USM aldım. severek kullanıyorum. sandisk 4GB ve 2GB Extreme III Hafıza kartı kullanıyorum uyumu güzel. mümkün olan en yüksek hızı (6,5 kare/sn.) yakalıyorlar her ikisi de.

tele zoom seçimini 70-200 f/4 L den yana (L serisi olması nedeniyle) yaptım. 70-300 IS USM ile fiyatları çok yakın. 50 ve 70 mm arasının boş kalması çok sorun olmaz sanıyorum.

iki lens ve böyle büyük bir gövde küçük bir bel çantası ile taşınabilir mi bilemiyorum. en azından koruma özellikleri iyi olan çantaların malzemeleri biraz kaba olmak zorunda.

tecrübelere gelince makine yeni olduğu için bu konuda ben de çok deneyimli değilim.

 

Tarih: 22 Ekim 2008, 12:34 - İp: 78.***.**5.196
erhansanca
erhansanca (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Cevabiniz ve ilginiz icin tesekkur ederim. Sizinde makinanizi iyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle.

Bende Sandisk Extreme III 2GB hafiza karti aldim. Ilerde ihtiyacim olursa (ki olacak gibi gorunuyor) bir tane daha alirim heralde. Yazma hizin iyi gibi gorunuyor.

Bel cantasina gelince ufak bir omuz cantasi aldim. Makina objektifle beraber zar zor sigiyor. Ikinci objektifi sigdirmaya imkan yok. Heralde ikinci objektifi alinca bir canta daha alirim gibi gorunuyor.

70-300 usm is ye gelince, su anda kararsizim. 55-250 is mi alsam diye dusunuyorum. Arada bariz bir fiyat farki var ve ben, usm bana ne kadar lazim olur su anda kestiremiyorum. Ayrica hic usm li objektif gormedigim icin her hangi bir fikirde uretemiyorum. Ancak yakin zamanda lens alacam heralde cunku 50 mm yetmiyor.

Makina guzel. Memnunum, ve guzelde fotograflar veriyor. Kisisellestirme ayarlarina su anda hic bulasmadim. Ileride insallah.

Saygilar
Erhan Sancak

 

Tarih: 22 Ekim 2008, 20:37 - İp: 217.***.**9.42
  • 1