cnblgc
cnblgc (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 400d Flash Sorunu

Merhaba,


Yaklaşık 3 sene önce Canon EOS 400D Fotoğraf makinesi aldım.Ve bugüne kadar çok iyi bir şekilde kullandım.Hiçbir sorun yaşamadım.

Geçen haftasonu aile buluşmamızda fotoğraf makinemide götürdüm. Genellikle Auto'da yada ''P'' Modunda otomatik olarak çekiyorum fotoğrafları. Flash olarak sorun yaşadım.

Şimdi fotoğrafı çekerken Tuşa bastığımda görüntüde ''Busy''(Flashİşareti) diye birşey söylüyor ve fotoğraf çekemiyorum.Yüzüm ekranın önüne gelince ekran siyah oluyor ve foto çekiyorduk normalde.Yüzümü görütürüyorum fotoyu çekicem ama busy diyor o yüzden ben kafamı biraz geriye çekiyordum Ekran açılıyordu Busy yazısı yazıyordu sonra 4sn sonra kayboluyordu ve ben tekrar yüzümü yakınlaştırarak fotoyu çekiyordum. Ogün biraz sıkıntı yaşadım ama yine birkaç fotoğraf çekebildim.

Ortam Karanlık olduğu için flash mecburi olarak Auto modda kullanırken açılıyordu ve bu sorunu yapıyordu.
Fazla kurcalamadan kapadım makineyi ve hiç foto çekmedim. Gece eve geldiğimde bakıyım nesi var dediğimde Flash'ı otomatik açıyor foto çekiyor fakat foto karaklık çıkıyor.Fotoğrafı çekerken Flash patlıyor ve normalde fotonun normal çıkması gerekirken sanki karanlık bir odada foto çekermiş gibi karanlık olarak fotoyu gösteriyordu.Flash Kapağı açık kaldığı zamanda kendisi flash'ı patlatıyor ve ne foto çekiyor nede birşey yapıyor.Sadece 15sn aralıklarla flash kendi otomatik olarak patlıyor ve duruyor.Sanırım Flash'da sorun yaşıyorum artık.

Böyle bir sorunla karşılaştım.Ne yapmamı önerirsiniz?

Teşekkürler,

Tarih: 24 Ekim 2010, 00:04 - İp: 78.***.**0.12
abagaengin
abagaengin (üye)
Trabzon / Doğa Fotoğrafçısı

sorunu tam algılayamadım,karışık geldi?.. keşke yanımda olsaydı da doya doya çözüm bulsaydım.

flash sorunu için bu linke bakabilirsiniz...
http://forum.netfotograf.com/tuketici_sorunlari.asp?msg_id=45310
ayrıca flash deşarj olduğunda tekrar şaj olup kullanılır duruma gelene kadar busy yazar. bu normal bir durumdur.

fotoğrafların siyah çıkma nedeni için de diafram arızalı olabilir.
bunu test etmek için,ya yeni bir lens ile deneyin,ya da üzerindeki lensi çıkartarak yederince aydınlık bir ortama algılyıcı (c-mos sensörü) tutarakbir fotoğraf çekin. beyaz bir ekran olacak şekilde fotoğraf çekilmişse,sizin lenste sorun vardır.

 

Tarih: 28 Ekim 2010, 21:42 - İp: 88.***.**9.125
ouzcan37
ouzcan37 (üye)
Kastamonu / Haber Fotoğrafçısı

BENDE DE AYNI SORUN VAR SİZİN DEDİĞİNİZİ YAPTIM FLASH BU SEFER KOMPLE GİTTİ AÇILMIYOR BİLE ŞUAN FLAŞI AÇMAM LAZIM NE YAPMALIYIM

 

Tarih: 21 Ağustos 2012, 04:59 - İp: 88.***.**8.177
  • 1