serpilefe
serpilefe (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon 400 D Yardim Lutfen

Merhaba arkadaslar fotografa olan ilgimden dolayi 10 gun once bir canon 400d ve yaninda 18-55 ve 55-200 olmak uzere iki tane sigma objk. aldim ama bu ise yeni basladigm icin hep otamatik ayarda cekiyorum ve makinem hakkinda hicbir bilgim yok ve 400d hakkinda pek olumlu seyler yazilmamis acaba buyuk bir hayal kirikliginami ugramaliyim birde turkce kullanim klavizunu nereden
bulabilirim 400d nin olumlu yonleri ve cekim tekniklerindende bagsederseniz cok sevinirim saygilar

Tarih: 18 Şubat 2007, 12:24 - İp: 83.***.**8.110
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

hayırlı olsun.

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 12:53 - İp: 88.***.**7.73
mizakaa
mizakaa (üye)
Bingöl / Amatör

55-200 objektif hakkında fazla bilgim yok ama 18-55 objektif çok dandik.Makinayı tanıyıncaya kadar otomatik ayarda çekin.Alışınca çok seveceğinizi umuyorum.Makina çok seri ve canonun renkleri çok güzel."400 d hakkında pek olumlu şeyler yazılmamış"diyorsunuz, bu düşünce yanlış.Yorum yapanların çoğu bizim gibi yeni başlayanlardır.Manzara çekimleri için Sigma 10-20 sizi tatmin eder.Menüleri takip ederseniz Türkçe klavuzuna da gerek yok bence.Makinanızı iyi günlerde kullanın.

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 13:02 - İp: 88.***.**5.134
kamuran76
kamuran76 (üye)
Kocaeli / Amatör

eger insan elıne aldıgı makınaya gercekten ısındıysa makına ne kadar kotu olursa olsun kullanıcısını asla hayal kırıklıgına ugratmaz bence.
makınayı genelde AV modunda kullanın daha kalıtelı sonuclar alırsınız.ve cektıgınız fotografları degısık dıyaframlarda cekın en sonunda istedıgınız kalıteye ulasırsınız turkce kullanım kılavuzunu erkayalar a maıl yollayarak edınebılırsınız sanırım.hayırlı ugurlu olsun...

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 13:07 - İp: 81.***.**6.88
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam,

Makineniz bence harika. Ama aldığınız lensler sizi hayal kırıklığına uğratabilir. 400D'yi kaliteli bir lensle denemeden aradaki farkı anlamanız imkansız. Canon tercihini n size sağlayacağı en büyük fayda eğer orjinla malzeme almak istiyorsanız, kaliteli optiklere makul fiyatlarla ulaşabilecek olmanız. Mesela benim kullandığım 70-200F4L, 50mmF1.8 ya da almayı düşündüğüm 17-40F4L gibi.

Makinenizi kullanmaktan zevk alabilmek için öncelikle Aperture priority (AV) modunda kullanarak diyafram açıklığının fotoğrafa etkisini görmelisiniz. White balance(Renk sıcaklığı) ve exposure (pozlama) ayarı bu modda zaten otomatik olarak yapılıyor ve makinanızın LCD ekranında size mevcut durum gösteriliyor. Biraz düşük pozlayarak çok hoş siluetler elde edebilirsiniz.Özellikle gökyüzü harika çıkabiliyor.



Harekete vurgu yapmak istediğinizde de Shutter priority (TV)modunu kullanabilirsiniz.

Kullanım klavuzunu dikkatle birkaç defa okumalısınız. Makinenizin fonksiyonlarına hakkıyla hakim olmanız için birkaç ay kullanmanız gerekecek. Bu arada internet üzerinden genel fotoğraf bilgisi edinebilirsiniz.

Ayrıca biraz photoshopla uğraşarak çok iyi vakit geçirebilirsiniz.

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 14:58 - İp: 88.***.**7.238
mcyucel
mcyucel (üye)
Ankara / Amatör

Öncelikle güle güle kullanın.
18-55 lens (söylendiği gibi) kaliteli değil ancak öğrenme aşamasında iş görür diye düşünüyorum.
Kullanım kılavuzu nette veya Canon web sitesinde olabilir; ancak kılavuz çekim teknikleri veya ipuçları yerine makine hakkında teknik bilgi içerir. Buna ek olarak fotoğrafçılığı anlatan basılı veya e-kitaplar, videolar da faydalı olur görüşündeyim.

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 16:58 - İp: 85.***.**8.152
serpilefe
serpilefe (üye)
Yurtdışı / Amatör

belki bu soyledigim size komik gelecek ama daha diyaframin bile ne oldugunu bilmiyorum iso diyaframmi oluyor inanin hicbir bilgim yok herseyi sizlerden ve
ogrenecegim yani benden her konuda desteklerinizi esirgemeyin ne olur arkadaslarbu arada av modunda cekimleri denedim ama otamatik moda gore daha netligi bozuk cikti birde 55-200 sigma objektif iyi degilmi egerki iyi degilse neyi onerirsiniz.bu arada ben almanyada bir firmada makine muh.sizlerde bu konuda yardim almak isterseniz bende sizlere yardim edrim

 

Tarih: 18 Şubat 2007, 18:38 - İp: 83.***.**8.110
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Lenslerin size neler verebileceğini göreceğiniz en iyi kaynak:

http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

Bu arada, bence forumdan sadece aklınıza takılan konularda yardım alabilirsiniz. Makinenizden maksimumu alabilmeniz için internetten maksimum yararlanmalısınız. Mesela aşağıdaki adreste çok hoş makaleler var. İyi bir başlangıç olabilir.

adorama academy

 

Tarih: 19 Şubat 2007, 02:16 - İp: 85.***.**2.13
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

SLR ler biraz karışık cihazlar ve çıktıları genelde sonradan işlemeye ihtiyaç duyar... ben olsam hevesimin kaçmaması amacıyla önce manuel modları da olan bir SLR like alır en az bir sene onunla öğrenip temel fotoğrafcılık bilgisine ve hissiyatına sahip olduktan sonra SLR'ye geçerdim.

 

Tarih: 19 Şubat 2007, 11:15 - İp: 81.***.**4.223
otofokus
otofokus (üye)
Ankara / Amatör

Öncelikle bu kadar uzakken keşke daha kolay kullanımı olan bir şey alsaydınız diyeceğim ama hemen eklemem lazım ki aslında bu tip makinelerin kullanımı da hele ki bir makina mühendisiyseniz son derece basit bir mantıkla çalışır... Öncelikle yeni başladığınız için objektif konusunda söylenen olumsuz sözlere pek kulak asmayın.. Neticede öğrendikçe nasıl bir objektife ihtiyacınız olduğunu siz belirlersiniz ve o konuda daha spesifik bir araştırmaya girebilirsiniz. Önce gidin bir kitap edinin ve diyafram, enstantane, iso, konu, kadraj, kompozisyon, ışık konusunda hızlıca bilgi edinin derim ve hızlıca deneye yanıla öğrenin. Elinizdeki makinanın bazı otomatik modları vardır bir taraftan makineyi kurcalarken diğer taraftan da kitapları, makaleleri okuyarak, tartışmaları izleyerek ve neticede çok zorlanınca da bu tip ortamlarda soru sorarak düşünemeyeceğiniz kadar hızlı ilerlersiniz..Çekilen fotoğrafları inceleyin, ışığı nasıl?, kompozisyonu nasıl?, netliği nasıl ve nereye odaklanmış?, hareket belli mi yoksa dondurulmuş mu? arka taraf flu mu yoksa net mi? bir insan çekilirken yüzünün ne kadarı kareye dahil edilmiş? bunlara bakarak kendi gözünüze hoş gelen detayları bu yolla da keşfedik o tür kareler çekmeye çalışarak da çok çabuk geliştirebilirsiniz kendinizi...
selamlar..

 

Tarih: 19 Şubat 2007, 22:56 - İp: 81.***.**6.191
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam,

Size güzel bir link buldum. Üstelik Türkçe. Temel bilgileri buradan öğrenebilirsiniz:

http://www.fotokritik.com/dokuman/fotoegitim/

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 21:29 - İp: 85.***.**2.124