ups
ups (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Canon 350 D Grip Fiyatını Bilen ??

Canon 350 d grip fiyatını hangi int. sitesinde bulabilirim .. Ya da ne kadar olduğunu bilen varsa yardımcı olabilirmi ..?

Dadanganast nerdesin görünmüyosun hiç ..

Tarih: 11 Temmuz 2005, 12:57 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Sizin makineniz için uygun olan grip BG-E3 amazon fiyatı 155$

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 14:50 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

buradayim ups..

bana kalirsa battery grip o kadar da gerekli degil.. onun yerine bir yedek pil alirsan sayet bir daha da pile ihtiyac duymazsin.. zaten bir pil bile gunboyu gidiyor.. ikinci pili 40 yilda bir cikartacaksin..

(bu arada gonderdigin mesaji daha yeni farkettim.. cevap yazacaktim dun, ama firsat bulamadim.. ama zaten sen dogru yoldasin.. 350D alacagina gore sorun yok herhalde..
saka bir yana bugun cevap atmaya calisacagim.. gorusmek uzere..)

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 16:11 - İp: yok
ups
ups (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

slm arkadaşlar..

Açıkcası grip kullanmak istememin asıl nedeni 350 d gövde ve elle kavranması açısından makine biraz basit, biraz hafif kalıyo.. Griple birlikte makine daha tok, ebat olrak büyümesine karşın daha rahat bir kullanım sağlıyo.. Tabii buna birde daha uzun, pilleri tak çıkar yapmadan daha çok fotoğrfaf çekme olanağını da ekleyince beni cezbetmiyo desem yalan olur.. Tabii artılarına oranla bu fiyata değer mi.. Bence makinayı elinden düşürmüyen bi meraklı için değer..

Bu konuyla ilgili görüş ve düşüncelerinizi halen bekliyorum ..

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 11:30 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Dedikleriniz doğru.Grip ile daha profesyonel bir görünüme kavuşturabilirsin makinanı ama çok kaba duruyor oda yaww!!!

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 22:17 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ups, eger ki 350d'yi gripsiz begenmiyorsan hic alma bence.. D70s'i denedin mi? o cok daha rahat tutulabilir bir makine..
kaldi ki 20D ile aralarindaki farki bilmiyorum 350D'nin, ama cok fazla da degil.. 20D ile 1000 tane kadar fotograf cekebiliyormussun bir tek pille; 350D'de ise 600 kadar.. aslinda herseyi bir kenara birak; 600 fotograf cekecek misin bir gunde? veya hadi iki gunde? bence cok yazik verecegin paraya.. onun yerine bir tane diger firmalarin cikardigi -hahnel gibi- pillerden birini al ve acil durumlarda kullan.. isini hayli hayli gorur..
o parayi da ileride bir lens almak icin kullanirsin..
..
bu arada sana tavsiyem canon'un 350D 'nin aksesuari olarak sattigi semi-hard case'i var.. burada 35 pound.. aman alma.. bende var, iki kere kullanma sansim oldu; kesinlikle makineyi acip cikarma falan sorun oluyor.. zaten 18-55'i de alma bence..
..bak iste ne guzel.. 18-55'i alma, grip alma.. yerine sigma 18-200 al.. veya tamron 28-75 f/2.8.. benim de listemde var, ama halen daha karar veremedim.. diger alternatifim canon'un 17-85 f/4-5.6 IS lensi.. ama cok daha pahali 17-85.. o yuzden biraz almayacakmisim gibi gorunuyor..
ben senin yerinde olsaydim 18-200 alir rahata ererdim.. hem ileride kaliteli lensler aldiginda bile cok gerekli olacak bir lens 18-200.. seyahate giderken bir lensle isi cozeceksin.. kalite acisindan da hic de fena gorunmuyor; gerek yorumlardan gerekse ornek fotograflardan..
Ups, nikon D70s'i begeniyor musun peki? eger sana daha rahat geliyorsa bence unut 350D'yi.. uzerine de ilerde bir tane 70-300 gibi lens cekip takimi kurmus olursun..

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 10:28 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Yaa dadanagast boyle konusma aklimi celiyorsun.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 19:57 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murat senin aklin celinmek icin ugrasiyor senin haberin yok.. birak bu celiskileri kaoslari da al bir makine artik.. hangisi butcene uygunsa ondan al.. merak etme sana da bana da yeter bu DSLR'lar.. AL ARTIK ULAAAAAA AL!!!!!

 

Tarih: 26 Temmuz 2005, 14:24 - İp: yok
murateray
murateray (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Ben biraz daha sizin yönünüzde fikir belirteyim . Bence TR dışında alma şansınız varsa alın; tabii amacınıza göre; yani pil ömrü uzun olsun diyorsanız ama bunun yanında ben 1 hatta 2günden fazla elektrik bulunmayan bir yerde olmam diyorsanız gerek yok. Hatta dadanagast'inda belirttiği gibi yedek bir pille işi rahatça kurtarabilirsiniz.

Fakat sizde benim gibi düşünüyorsanız alın; bende şu sıralar D70s ve 350D arasında gidip gelirken 350D ye karar verdim gibi. 350D'de tek beğenmediğim taraf boyutları; gerçekten çok ufak, oyuncakmış hissi veren bir bodysi var. Tutuş olayı pek rahat gelmedi bana; battery grip hem daha profesyonel ve oturaklı bir görünüm katıyor hemde makineyi çok daha rahat tutuyorsunuz. Hemde dikey denklanşör var battery grip üzerinde buda dikey çekimlerde ciddi anlamda büyük bir rahatlık. Alıştıktan sonra insan battery grip olmadan dikey çekim yaparken zorlanıyor

20D il boyut olarak araların ciddi farklar var. 20D ele çok daha iyi oturuyor; heleki büyük elleriniz varsa 350Dnin kullanımı eziyet bile olabiliyor. Aslında battery grip abartildiği kadar makineyi büyütmüyor. Sadece yükseklik olarak büyütüyor oda battery griple beraber bir teneke kola kutusu yüksekliğinde oluyor; kıyaslama yapmak isterseniz. Oysa 20D, D70s en olarakta büyük.

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 11:25 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisin murateray..
ben tatile gittim, 1 haftaligina.. ve bir kere sarj ettim pili.. gun boyu elimde makine (aksamlari aslinda.. ama iki kere tam gun boyu, bodrumda gezinirken..) fotograflar cektim.. sonra eve geldigimde de pilin gostergesi 1 cizgi kaldigini gosteriyordu.. bir oglen, yaklasik 250 tane kadar ari fotograflari cektim.. ayni pille.. ve pil hala daha bitmedi.. yani eger ki senin dedigin gibi dikey deklansor yuzunden alinmayacaksa hic gerek yok grip'e.. ben de basta cok istiyordum almayi.. ama yazik valla, 100 pound civarindaki bir paraya.. o parayi bir lens almak icin kullanmak lazim.. yanina da bir tane 10 pound'luk canon benzeri bir pil alabilirsin.. sonra bir daha da sorun falan yasamazsin..

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 14:32 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Mesaj biraz geç oldu ama 1 haftadır yeni makinem 20D ile gezideydim hazır böyle bir konu varken şarj deneyimimi aktarayım. Kutudan çıkan batarya geldiğinde tek dişti ve o halde bitirip doldurmak için 590 fotoğraf çektim, ondan sonraki çekimlerde tek bir şarjla ekran kapalı iken 2500 küsür fotoğraf çektim (flaşsız). Ekranda her fotoğrafı görmeyede bence gerek yok makine nede olsa SLR ve o anda çekileni biliyosun doğal olarak. Zaten çektiğim bütün fotoları RAW olarak çekiyorum ve bir problem çıkarsa direk düzeltebiliyorum.

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 19:19 - İp: yok
  • 1