sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Body Ve Lens Sarsıntı Önleme Hakkın

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.

Şimdi SLR makinelerde pentax-klonu samsung gibi markalarda bodyde sarsıntı önleme özelliği mevcut ama canon nikon gibi markalarda ise bodyler de bu yok. ayrıca canon ve nikonun lenslerde bu özellik olduğu zaman aşırı bir fiyat artışı söz konusu

şimdi asıl soru ise canon nikon gibi markaların neden bunu body koymadıkları çünkü bana kalırsa body'de olması çok iyi özellik, burada nasıl bir politika varda bunu uygulamıyorlar acaba.

Acaba bu markaların sahipleri bir masada toplanıyorlar sanırım üçüde japon sen makinelerine şu özellik koy ben şunu koyayım gibi paylaşım mı söz konusu komik tabi böyle bir ama aklıma

bu konuda bilgisi/fikri olan arkadaşların paylaşmalarını bekliyorum.

Tarih: 19 Şubat 2009, 16:05 - İp: 194.***.**0.214
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

fotoğraf makinası denildiğinde canon ve nikon adı geçer hep. Diğer markalar bunu yıkmak için onlarda bulunmayan özellikleri yapıp dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyorlar. Bu şekilde en azından bir iki puan öne çıkıyorlar. İso ve gövdedeki sarsıntı önleme) Bir nevi cezbedici oluyor. Gövdeye sarsıntı konulmamasının nedeni olarak ben pazarlama stratejisi olarak görüyorum.

 

Tarih: 19 Şubat 2009, 17:41 - İp: 81.***.**5.210
trojaner
trojaner (üye)
Almanya / Amatör

merhaba
benim bildigim kadariyla bir firma cikartmis oldugu malina bir seyler özellikler veya bulus koydugu zaman onun patentini aliyor ve bu özelligi baska bir firma yapamiyor yapmasi icin o özelligi bulan firmadan veya kisiden izin almasi bunun icinde para ödemesi gerekiyor tabii müsaade ederlerse müsaade etmezler ise öbür firmalar o özelligi kendi mallarina koyamiyorlar. Tabii bu benim duydugum ne kadar dogrudur onu bilemiyorum.
selamlar
[email protected]

 

Tarih: 19 Şubat 2009, 17:43 - İp: 77.***.**6.82
topaloglu38
topaloglu38 (üye)
Kayseri / Amatör

trojjaner : bu konuda haklısın sarsıntı önleme patenti pentax ve sony de var ama işin mucidi pentax diye biliyorum ama sony kullanma hakkını satın mı aldı yoksa farklı bir uygulaması mı var bilmiyorum gerci sony konika - minoltanın devamı ama ::

 

Tarih: 19 Şubat 2009, 21:24 - İp: 88.***.**6.4
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Stabilizasyon çok eski bir buluş, özellikle asker uygulamalarda. Dalgalı denizlerde seyreden gemilerin hem radarları ve optik sistemleri stabilizasyonludur. Mesela 200km menzili olan bir radarın dalga yüzünden 1 derece saptığını düşünün, ki hava yaptığında durum çok daha vahim, 200km ötede hiçbirşey göremez. Aynı şekilde ngebeli arazide seyreden tankların durmadan hedeflerini vurabilmeleri için de stabilizasyon gerekli, dahası atış kontrol sistemlerinin kısa süreliğinede olsa kule motorunun hareketlerini de telafi etmesi gerekebiliyor. Bir sürü icat var, patent istemeyen, amatisör, teker, dişli vs. sanırım stabilizasyon da onlardan biri.

Esas olay tarihte yatıyor. Canon ve Nikon stabilizasyonu filmli makinalar zamanında çıkardılar, dolayısıyla lense koymaktan başka şansları yoktu, o zamanlar milleti iyi yoldular. Dijital cıkınca mertlik bozuldu, küçük hafif bir parça olan sensörü sallayarak stabilizasyon yapmak mümkün oldu. (ilk gövdeden stabilizasyonlu DSLR KonicaMinolta 7D vd 5D, Pentax'tan neredeyse 2 sene önce)

Canon ve Nikon gövdeye stabilizasyon koysalar, vaktiyle eşşek yükü para ödeyip VR/IS lens almış müşterilerinin düşeceği keriz durumunu bir düşünün hele. Beri taraftan pazarı da kaptıramayacakları için 2 şey yaptılar :

1. Optik stabilizasyonun diğerinden daha iyi olduğu balonunu uçurdular, bu onlara 2-3 sene zaman kazandırdı. (gerçekte her iki sistemin de kendine göre avantajları var)

2. Ucuz IS/VR kit lensleri piyasaya sürdüler. Sorun şuki kit lensten biraz daha iyi bir IS/VR lens dünya kadar para, üstelik eski lensler hala stabilizasyonsuz.

 

Tarih: 19 Şubat 2009, 23:21 - İp: 85.***.**7.31
  • 1