serhat8391
serhat8391 (üye)
İstanbul / Amatör

Aynamda Toz Lütfen Yardım!!!

merhaba yeni bir 30D aldım ve aynamın üzerinde bir tane toz var aynama zarar vermeden nasıl tozu temizlerim??
teşekkür ederim...
saygılar..

Tarih: 9 Nisan 2007, 16:23 - İp: 88.***.**2.50
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Piyasada küçük lastik hava pompaları var, onunla üfletmeyi deneyin, bu esnana pompanın ucunun aynaya temas etmemesine dikkat edin. Tozlu bir ayna, çizik bir aynadan daha iyidir. Üflemeyi ağzınızla yapmayın, daha da kötü olabilir.

 

Tarih: 9 Nisan 2007, 19:52 - İp: 85.***.**4.139
arayan
arayan (üye)
İzmir / Amatör

ipek mendil kullanılırdı. Eğer bulabilirseniz

 

Tarih: 9 Nisan 2007, 21:37 - İp: 85.***.**0.115
ucheniy
ucheniy (üye)
Yurtdışı / Amatör

merhaba serhat.
biliyorsun aynanin cektigin fotografa bi etkisi yok. o yuzden tozu almasanda olur. ha diyorsan gozumu rahatsiz ediyor almam lazim. o zaman biraz dikkatli operasyon gerekiyor. ocaklilarin da dedigi gibi ilk is hava pompasi ile dene. olmadi uygun biseyle sil(ipek mendil iyi fikir) yanliz burda hassas bi nokta var. biliyorsun ayna belli bi aciyla makinanin icinde yer aliyor. eger aynayi temizlerken biraz fazla bastirip bu aciyi degistirirsen vizorden gordugun ve cektigin fotolar farkli olacakti.

 

Tarih: 10 Nisan 2007, 10:51 - İp: 212.***.**2.157
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Serhat8391 arkadasim, Ocaklilar'inda dedigi gibi sadece fazla siddetli olmamak uzere hava uygulayin. cunku fazla kuvvetli,ozellikle temizleyici sprey havalari yanlis aci ve mesafeden uygulaninca aynanin ayarli pozisyonunu bozabilir. Ipek mendil gibi seyler cok ama cok zararli seyler. bunu tavsiye eden arkadaslarimiz belki kizabilir ama durum boyle. Bu aynalarin yansitici sirlari vitrin aynasi gibi camin arka yuzunde degil on yuzundedir, bu cok ince ve hassas metal tabaka cok yumusak bir mudahale ile cizilebilir. cizilmeler goruntu uzerinde direkt etkisi olmasa da makinanizin otofokus ve isik olcum sistemlerinin calismasini bozabilir. sayet gercektende bu sistemleri etkileyen bir kirlilik durumu varsa makinayi servise gonderiniz.

birde burasi acik bir forum, herkez dusuncelerini serbestce paylasiyor. bunun icin burda verilen tavsiyeler her zaman dogru olmayabilir,--benimki de-- burdan ogrenilen ve tavsiyelerle makinaniza maliyetli zararlar verebilirsiniz. lutfen bu acidan forumu dikkatli kullanin. saygilarimla

 

Tarih: 10 Nisan 2007, 12:08 - İp: 88.***.**6.236
  • 1