mcgyver
mcgyver (üye)
İstanbul / Amatör

Amator Fotografciya Yardim

Ben profesyonel fotografciliga ilk adimi Canon eos 450d ile attim.Simdi ise sorularim sunlar,yeni basladigim icin bazi konularda surc-u lisan edersem affola;

1-Su an hollandadayim ve fotografcilik ustune bir kursa gitmem,kitap almam mumkun degil cunku kisa sureligine burdayim ve hollandaca bilmiyorum.acaba bu konuda yayinlanmis turkce kaynaklar var mi? baslangic amacli focus,shutter speed, ve iso uclemesinin fotografi ihya ettigini yada rezil ettigini biliyorum ancak hangi durumlarda nasil ayarlamali.tamam belki bunlar tecrubeyle gelisecek seyler ama bu konuda nerden baslamali?

2-Hollanda`da 3 ayligina kaliyorum burada mumkun oldugunca gerekli parcalari almayi dusunuyorum,hem TRdeki fiyatlardan dolayi hem de canonun bu modelinin trde yeni cikacak olmasi ve %18 vergi vs. Bu nedenle battery grip ve yedek bir pil sart midir? yoksa ona verecegim parayi lense mi yatirmaliyim?

3-Sensor temizligini kendisi yapanlar hangi yontemi kullaniyor.oldukca arastirdim ancak turlu turlu yontemler var en etkilisi tabii spatulali ve alkollu yontemler ancak trye goturemeyecegim icin bunlari,ben de arctic butterfly almayi dusunuyorum biraz pahali ama ise yariyor mu? kullanan var mi?

4-Sensor temizligini azaltmak icin biraz da tembellik olsun diye tamron 18-250mm lensi alinmali mi yoksa bunun yerine 55-200 yada 55-250 olan bir lens mi onerirsiniz?Cunku su an elimde 18-55 IS lensi mevcut.Ayni zamanda elimin titremesine engel olamiyorum,sinirsel acidan ve bu nedenle kendimce IS,VC,OS gibi titresim engelleyici sistemli olmasini istiyorum, ama tamronun 18-250siyle o kadar ovunmesine ragmen Vc sistemnini 28-300e koymasi ilginc,fiyatlari da ucuk .Kisacasi baslangic seviyesi icin,makrodan manzaraya genis yelpazeyi kapsayacak bir lens onerebilir misiniz?

Tesekkurler.





Tarih: 23 Mayıs 2008, 15:07 - İp: 131.***.**2.151
mcgyver
mcgyver (üye)
İstanbul / Amatör

Bir de aklima gelmisken lenslerde full frame veya Aps-c size sensorden bahsediliyor.Canon eos 450d modeli sanirin non full frame yada APS-c size bu nedenle bu makine icin alinan lensler ilerde profesyonel kamerlaarda kullanilamaz mi? bu konu da kafama takiliyor.

 

Tarih: 23 Mayıs 2008, 15:17 - İp: 131.***.**2.151
  • 1