juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Afsad’da Kus Fotografciligi Atolyes

Selamlar,

Bu sene AFSAD;da (Ankara Fotograf Sanatcıları Dernegi) kus fotografciligi ile ilgili bir atolye acmaya karar verdim. Boylece bir dernek bunyesinde calismalar yapabiliriz ve diger sivil toplum orgutleriyle bu konularda is birligi yaparken bir dernek adi altinda gidebiliriz, atolye sonunda sergi acip calismalari sehre duyurma firasti bulabiliriz diye dusundum. Simdilik bir aksilik olmazsa ekimin ikinci haftasi baslayacak.

Tanitimini asagidaki adreste gorebilirsiniz
http://www.afsad.org.tr/afsad/seminer_egitim/details.asp?wsID=30

okumaya usenenler icin metin asagida

MELİH ÖZBEK KUŞ FOTOĞRAFÇILIĞI ATÖLYESİ


Melih Özbek
1970 Ankara doğumlu. Fotoğrafçılıkla 1989'dan beri uğraşıyor, 2000 yılından itibaren dijital ortamda fotoğraf çekmeye başladı. 2004 yılında kuş fotoğrafçılığına merak sardı. Doğa Derneği projelerinde fotoğraflar çekti. Şu anda AFSAD bünyesinde "Dijital Fotoğraf Makinaları ve Dijital Ortamda Fotoğrafçılık" seminerlerinde eğitmenlik yapmaktadır. Daha detaylı bilgi için bkz. http://www.melihozbek.com

Amaç
- Çevremizdeki ve kendi yaşam alanlarındaki kuşların fotoğraflanması, kuş fotoğrafçılığı tekniklerinin ve ekipmanlarının irdelenmesi. Atölye boyunca yakın ve uzak kuş alanlarına gidilip buralarda fotoğraf ve gözlem çalışmaları yapılacaktır. Kuşları tanımadan ve davranışlarını bilmeden kuş fotoğrafçılığında başarı ihtimali düşük olduğu için kuşlarla ilgili tür tanımlama ve davranışları hakkında bilgi de verilecektir

Kimler katılmalı:
- Güneşin doğuşunu uyuyarak değil arazide fotoğraf çekerek geçirmek isteyenler
- Ekipmanının sınırlarını zorlamaktan hoşlananlar
- Sabırlı olduğunu düşünenler
- Doğa belgesellerini severek izleyenler
- Detaycı olanlar

Geliştirilecek yetenekler
- Dikkat ve konsantrasyon artışı
- Kullanılan fotoğraf makinasına ve diğer ekipmana tam hakimiyet
- Hızlı karar verme ve uygulama yeteneği
- İç içe yaşadığımız doğaya karşı farkındalık

Atölye toplantıları haftada bir gün iki saat olacaktır. İhtiyaca göre süresi artırılabilir. Arazi çalışmaları da önceden kararlaştırılacak alanlarda sabahın erken saatlerinden ışığın izin verdiği saatlere kadar olabilecektir.

Tarih: 17 Eylül 2006, 14:53 - İp: 85.***.**0.64
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Melih Bey,
sitenizi tekrar buldum ve kuş fotograflarını gezdim. Bu kesinlikle insanın kanına girince, unutulamayan zevklerden biri oluyor. Ben de ornitolog birkaç arkadaşla, kuş gözleme aktivitelerine katılmış ve fotograflarını çekmeye çalışmıştım. Çok keyifliydi. Ama kuşları tanımak için çok uzun zamana ihtiyaç var. Arkadaşlarımın ne kadar algıda seçici olduklarını fark etmiştim. Benim göremediğim şeyleri görüyor , duyamadığım sesleri duyuyorlardı, yani bambaşka bir dünyaydı.
Maalesef Minolta A1'in ne hız ne de zoom performansı yeterli gelmemişti (tabii benim yetersizliklerim de eklenince...) ama, Coolpix 3700 ile arkadaşımız Leica teleskobundan bir kaç güzel foto yakalayabilmiştim.

Kolaylıklar dilerim
Tamer

 

Tarih: 17 Eylül 2006, 15:12 - İp: 193.***.**2.10
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı



#omergin' tarafyndan 17.09.2006 16:02:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Eylül 2006, 16:01 - İp: 88.***.**1.87
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

ah ah bir ay kadar once fk da gormustum haberini.. o zamanda beri aklımda ama maalesef kayserideyim..

 

Tarih: 17 Eylül 2006, 16:01 - İp: 88.***.**1.87
  • 1