sysop
sysop (üye)
Antalya / Meraklı

Af ’deki Aşırı Ses

Netleme ayarını sürekli otomatiğe servo ya aldığımda lens odaklanırken sesli çalışıyordu.İnceleme videolarında da görmüştüm aynı durumu ancak birkaç seferdir ses daha da yükseldi ve takılma seslerine dönüştü. Bu takılma seslerinin normal olduğunu sanmıyorum yorumlarınızı alabilir miyim?

Video: http://www.youtube.com/watch?v=-k4emgOrJzY

Tarih: 21 Ekim 2012, 21:18 - İp: 95.***.**3.27
sysop
sysop (üye)
Antalya / Meraklı

Lensi Ankara'ya ulaştırmam sıkıntı bu tamiri gerektirecek bi sıkıntımıdır? Sorun büyüyebilir mi yada zamanla kesilir mi?

 

Tarih: 23 Ekim 2012, 01:10 - İp: 78.***.**5.118
canonservis
canonservis (üye)
Ankara / Amatör

ılerde buyumez belkıde duzelır.. bıraz kullanın bakaılm

 

Tarih: 23 Ekim 2012, 21:59 - İp: 141.***.**4.115
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

hiç bir sorun kendiliğinden çözülmez .. lensi biraz daha kullanman demek sorunu ötelemen demektir.

bunu şöyle örnekleyebilirim... 20 katlı binadan aşağıya atlayan adam 5 kata kadar geldiğinde (düştüğünde ):" şimdiye kadar bir şey olmadı gerisi allah kerim.....

Şimdi:

Af de lens dişlilerinden ses geliyorsa ya redüktör dişlilerinde yada bu dişlilerin tahrik ettiği çember de (-çoğunlukla çemberde !) çark-dişlileri kırılmış olur.

Lensi bu şekilde kullanman zarar verir mi? Evet verir redüktör dişlilerini de hasarlaya bilirsin. Bu sana çifte masraf olarak geri döner.

Benim önerim : Lensini bu işi meslek edinmiş ve TSE belgesi olan servislerde tamir ettirmen dir. Lens tamirinde asıl olan arızalı parcayı tamir etmek değil DEĞİŞTİRMEK tir. O nedenle tamirciden değiştirdiği parcayı iste...
Kolay gelsin

 

Tarih: 24 Ekim 2012, 02:16 - İp: 178.***.**3.57
sysop
sysop (üye)
Antalya / Meraklı

@burkay
Aslında makine başkasının olsa yada eski bi makine olsa bende direk bu şekilde bi yaklaşım sergilerdim sanırım ancak daha 2 aylık ve cihaz bin shutterı görmemiş bi cihaz olarak böyle bir sorun çıkarınca ne bileyim düşüncelere düşünceler karışıyor.
Ben tozdan vs. gibi dış etmenlerden kaynaklanıyorsa çözülebilir diye düşünüyordum birde tüm af lerde değilde sürekli moda alındığında yaşandığı için emin olamadım. Yorum için teşekkürler.

 

Tarih: 25 Ekim 2012, 20:38 - İp: 78.***.**2.128
  • 1