antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

60 Kare/sn Hızında Sony Sensör

Arkadaşlar,

Sanırım bugün elimizde olan her türlü dijital makina 1-2 sene içerisinde çöpü boylamak üzere. Hatta durağan fotografçılıkla ilgili bildiğimiz 150 senelik herşey de çöpe gidiyor. Sanırım yeni bir çağ açılıyor.

Sony'nin yeni canavarı 6MPlik görüntüyü tam çözünürlükle saniyede 60 kere dışarıya iletebilen bir sensör. Yani durağan görüntü ile hareketli görüntü arasında hiçbir fark kalmıyor.

Hani denklanşöre bastığınız anda zamanı durdururdunuz ya, işte o tarza ve veda edebilirsiniz artık. Olur olmaz zamanda düğmeye basın, hareketli kaydedin, sonra ne yakaladıysanız tek tek seçin, durağan görüntü kalitesinde.

tıklayınız: Sony 1/1.8 High Speed CMOS Sensor

Hani bazı Nikon fanatiklerinin 5 fps veya 10 fps diye gözlerinde büyüttükleri şey artık traş oluyor. DSLR olayı da traş artık bence.

Bazıları bu sensör küçük falan diyebilir. Hiç kuşkunuz olmasın büyüğünü de yapacaklardır. Ayrıca hafıza kartları şimdiden 4GB standart olmaya başladı bile.

Hepimize hayırlı olsun.

Tarih: 20 Şubat 2007, 16:46 - İp: 88.***.**9.186
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

O zaman fotoğraf çekmenin ne zevki ne de sanatsal değeri kalır bence.

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 16:52 - İp: 88.***.**6.42
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

antika sözü geçen sensörü benim sony h2 de kullansalardı diye düşünmeden edemiyorum

kullanacaklardır da. son zamanlarda dslr mi dslr-like kamera mı ikilemi dslr lehine kaymıştı. bu sesnörün yaygınlaşması, giriş düzeyi(!)dslr olayına darbe vuracaktır diye düşünüyorum.

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 16:52 - İp: 88.***.**2.145
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

sadece sensoru o raddeye getirmek cok bir sey ifade etmiyor. Bilgisayardan ornek vereyim, amd 5 senedir filan 64 bit islemci uretip duruyor ancak calisan 64 bitlik isletim sistemi dolayisiyla diger programlar hala cikmadigindan bu guzelim islemcinin yarari gorulmuyor. Buyuk firmalar (ornekte intel) teknolojik gelisimden nasil para kazanacaklarini cok iyi anlamis vaziyetteler.

dslr`da bu sensoru kullandiklari zaman mekanik aksamida degistirmeleri gerekecek, perdeyi saniyede 60 kere acip kapamak kolay is degil. hadi bunu yaptilar veriyi isleyecek program yazmalari gerekecek, makinannin icine bu programin calisacagi bir islemci koymalari gerekecek, bu da oldu bu hizda calisacak on bellek lazim, bunu karta yazacak controler lazim, bu hizda veriyi hazmedecek kart lazim. Ha bunlarin hepsi olacak tabi ama bir iki sene de olmaz bence.

Su anki teknoloji ile bile bunlarin hepsi oluyordur belki ama cok fazla darbogaz var, her darbogazi asmak icin halihazirda yapilmis yatirim ile carpismasi lazim yeni yatirimin.




#hisli' tarafından 20.02.2007 17:31:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 17:11 - İp: 195.***.**8.198
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Asinan,

Atalarımız da bundan birkaç yüzyıl önce başka bir icadın ortaya çıkışında, senin bugünkü hayalkırıklığının bir benzerini yaşamış olsalarki, duygularını şöyle ifade etmişler:

"Delikli demir çıktı mertlik bozuldu"


Buffalo,

Böyle bir icat neden sadece giriş seviyesi DSLRları vursun ? Yani pahalı DSLR ile ucuzu arasında ne fark varki ?

Pahalı DSLRlar daha mı sağlam : Ne olacakki, yeni icadın da sağlam kasayla piyasaya sürülen versiyonu olacaktır.

hızlı fokus: Daha hızlı sensör, daha hızlı fokuslama demek, bu da işe yaramaz.

fps : güldürme beni

Bugün DSLR olarak bildiğimiz şeylerden sadece objektifi değiştirilebilen kameralar kalacak geriye bence. Ayna, perde vs tarih olacak. En iyi ihtimalle eski sinema kameralarına benzer aletler olurlar.

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 17:11 - İp: 88.***.**9.186
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

"Ayna, perde vs tarih olacak. En iyi ihtimalle eski sinema kameralarına benzer aletler olurlar. "

antika bence biraz abartmışsın. eğer bu işler öyle yapılmak istense zaten şu anda da yapılıyor. alırsın bir video kamera, çekersin filmi, sonra kare kare istediğin görüntüyü çeker çıkartırsın. misal çektiğin herhangi bir kaseti pc'ye aktardığında görüntü zaten kare kare kaydediliyor ve bu kareler ile istediğin görüntüleri birleştirip montajlayabiliyorsun. dediğin gibi teknoloji çok ilerleyebilir. ama duran fotoğrafı çekmek başka bir olay. bunun teknoloji ile alakası olmadığını düşünüyorum.
tabi bir de hisli arkadaşın bahsettiği olaylar var. söylediğin ilerlemelerin olabilmesi için sensör dışında daha bir çok geliştirmenin de yapılması gerekiyor.

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 17:23 - İp: 81.***.**7.88
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

fotoğraf çekmenin bi anlamı kalmaz ciddi ciddi çek 60 içinden en güzelini koy oraya hoş çıkarsa çıksın alanlar alsın ama DSLR makinanın keyfini vermez bence

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 17:32 - İp: 88.***.**9.149
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Polemiğe açık bir konu... birbirimizi kırmamakta fayda var... ama SLR piyasasında teknoloji devriminin hızlandığını ve artık lokomotif görevini Sony2nin devralmakta olduğunu görüyor ve bir ALpha kullanıcısı olarak alkışlıyorum

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 17:35 - İp: 85.***.**1.210
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gozu kapalı cıkma sorunu tarıhe karısıyor

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 17:37 - İp: 88.***.**5.80
hisli
hisli (üye)
Yurtdışı / Amatör

saka maka filmde fps 25 diye biliyorum. daha hizli olunca goz yakalayamadigi icin pek bir yarari yok. melrock`un dedigi gibi cektikten sonra high definition film yapip b-ray diskete kayit edip internette paylasiriz artik. dslr diyede profosyonel sinemacilarin kullandigi kameralardan kullaniriz tam olur .

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 17:42 - İp: 195.***.**8.198
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Aynı hızla cebimizi boşaltacak besbelli...

 

Tarih: 20 Şubat 2007, 18:07 - İp: 85.***.**6.109