tylerdurden
tylerdurden (üye)
Eskişehir / Amatör

60 D Ayar Sorunu..

oncelikle merhabalar..
yaklasık 3 aydır canon 60d kullanıyorum 18-135 ile birlikte ve fotoğrafçılığa yeni başladım fakat kafamada birkaç soru işareti var açıkçası..
Menüde çok fazla seçenek var ve makinenin çok fazla modu olması beni korkutuyor..En doğru olanı seçmek zorlaşıyo..
Görüntü formatı tarzı ayarları çok kurcaladım(belkide hiçbiri geldiği gibi değildir ) en iyi ayar hangisi olur sizce kullanan birisinden yardım almak istiyorum detaylı şekilde..Çünkü makinem artık net çekmiyor sanki dijital bir fotograf makinesi ile çekiyormusum hissine kapılıyorum açıkçası..Bir fotoğrafçılık kursuna gitmek isterim ama okulumdan ve diğer sebeplerden hiç zamanım yok açıkçası bunun yerine bol bol fotoğrafçılık kitabı okuyorum ne kadar faydası olur orası tartışılır ama değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var açıkçası..Teşekkürler şimdiden..

Tarih: 29 Aralık 2011, 04:08 - İp: 88.***.**0.145
ramazansag
ramazansag (üye)
İstanbul / Amatör

Bence AV çek... Hiç bilgin yoksa otomatikde çekim yap

 

Tarih: 29 Aralık 2011, 10:18 - İp: 212.***.**4.10
tylerdurden
tylerdurden (üye)
Eskişehir / Amatör

bilgimini yokluğundan değilde menüdeki ayarlar karman çorman oldu modlar hakkında az çok bilgim var ama menü ayarlarına ihtiyacım var..

 

Tarih: 29 Aralık 2011, 15:07 - İp: 88.***.**0.145
bulo
bulo (üye)
İzmir / Amatör

Size tavsiyem once menuden fabrika ayarlarina geri donun cekim modlarini bilmiyorsaniz av modunda ve otomatik wb ta cekim yapin baslangic olarak scott kelby nin kitaplarini tavsiye ederm saygilar

 

Tarih: 30 Aralık 2011, 21:58 - İp: 88.***.**4.34
rsimsek34
rsimsek34 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba, ben de bir amatör olsam da konu hakkında ve çekim teknikleri hakkında bir çok yazı okuyup video izledim. Her ne kadar "fotoğrafçı" sıfatını almak için teorik bilgi yetmezse de bildiğim bazı kavramlardan giderek bir dSLR makinadaki ayarları %95 doğrulukta yapabiliyorum.
Açıkçası tek başına yol almak çok çalışmak ve sabırla mümkün. Doğrudan iletişimde olacağınız birisi; günlerce, hatta kavramakta zorlanacağınız bilgileri daha rahat aktaracaktır. Mesela başlıca P, S, A, M denen ayarlardan; A veya Av (Aperture Value / Diyafram Açıklık değeri) fotoğrafta alan derinliği (alan derinliği: çekilen fotoğrafın arka kısmının flu/bulanık olması) vermek için kullanılır.
Merceklerden başlamasak da sonuçta lensler sabit ve değişen odaklara sahip tek bir mercek gibi düşünülebilir. Dolaysıyla burada işin içine odak uzaklığının karıştığı bir parametre girer; f/2.5, f/4.5, f/11 vb . Burada f/değer küçüldükçe diyafram açılır, büyüdükçe diyafram kısılır. Bu da optik olarak görüntüde alan derinliğini etkiler.
Komşumda 18-135mm lensli 550D var. Kendisi de basçekçi olduğundan hasbelkader ben ayarlamıştım makinasını. ) Yakın olsak yardımcı olmak isterdim. Eskişehir'de forum grupları vardır muhtemelen onların etkinliklerinde başka katkılarda edinebilirsin, takip et derim.
Işığınız bol olsun

 

Tarih: 7 Ocak 2012, 21:00 - İp: 85.***.**9.55
ayxowpat
ayxowpat (üye)
İzmir / Amatör

ben de 60d kullanıyorum ve aynen ilk dslr makinem. ilk elime aldığımda aynı şeyden ben de muzdarip olur gibi oldum, fakat kullandıkça her şeyin çok kullanışlı ve basit dizayn edilmiş olduğunu anlıyorsun. tavsiyem kullanma kılavuzunu baştan bir oku ve dene oradaki şeyleri. mesela beyaz ayarı nedir, nasıl yapılır, raw nedir, nasıl işlenir, quick menu nasıl kolaylık sağlar, aynı anda hem diyaframı hem enstantene hızını nasıl ayarlarsın, vs.. ayrıca bol bol karşılaştırmalı çekim yap. bir süreden sonra kafanda oluşuyor zaten, çerçeveyi hemen oluşturup şöyle şöyle yapsam şöyle bir foto olur diyorsun.. makine çok güzel, eminim çok zevk alacaksın, başarılar=)

 

Tarih: 10 Ocak 2012, 17:47 - İp: 195.***.**7.168
  • 1