andalus
andalus (üye)
İstanbul / Amatör

550d Video İçin Lens Tavsiyesi

Merhaba, canon 550d de HD video çekimi için tavsiye edebileceğiniz bir lens var mıdır?
Bir de video çekerken otomatik odaklama problemi söz konusu, sürekli deklanşöre yarım basma gibi çözümler var, bunun haricinde bu problemin üstesinden gelecek, video modunda zoom yaptığımda bu makine için bunu otomatik odaklayacak bir çözüm var mıdır? Teşekkür ederim..

Tarih: 15 Eylül 2010, 21:24 - İp: 85.***.**0.139
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

cıkmıs video ceken dslr lerin hiçbiri otomatik odaklama yapmıyor video cekim esnasında.

video cekim için ayrı bir lensede gerek yok.

 

Tarih: 15 Eylül 2010, 21:31 - İp: 88.***.**8.140
andalus
andalus (üye)
İstanbul / Amatör

En çok rastladığım ve sanırım ucuz yoldan en çok kullanılan lens 50mm 1.8 fakat dediğiniz gibi AF yapan makineleri ileride satmak için saklıyorlar sanırım..

 

Tarih: 15 Eylül 2010, 21:39 - İp: 85.***.**0.139
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

teknik olanaksızlıktan birazda.
ancak onumuzdeki ay acıklanacak modellerde olmasada sonraki modellerde bu sorunu tamamen cozecekler sanırım.

ozellikle video cekmek için gidip 50mm almanın lüzumu yok.
alan derinligi etkisiyle degişik eglenceli işler cıkarılabilir tabiki.

 

Tarih: 16 Eylül 2010, 01:29 - İp: 92.***.**5.50
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Benim tavsiyem, video çekmek için ilave bir lens alacağınıza, sony'nin dijital video kameralarından birini edinin. Eğer daha ucuz olmasını istiyorsanız, ikinci el ya da spot deneyebilirsiniz.. Bu makineler video çekmeye yönelik oldukları için, daha kolay kullanımlılar, ve daha az yer kaplarlar.. Ayrıca videoları kaydetmek için de 100lerce liralık ilave hafıza kartı masrafınız olmaz..

 

Tarih: 16 Eylül 2010, 20:01 - İp: 58.***.**8.227
mdeniz91
mdeniz91 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Evet katılıyorum gidin ve bir kamera alın.Herşeyin bir eskime süresi vardır ve 550d de video çekmek bu zamanı aşındırır.Perde ömrü diye bir terim var ve video çekimi bunu yıpratıyor elinizdeki makinadanda olmayın bence bende 550d kullnıcısıymçok nadir kullanırım videoyu..

 

Tarih: 16 Eylül 2010, 21:47 - İp: 95.***.**2.114
andalus
andalus (üye)
İstanbul / Amatör

Anlıyorum, 550d ile video hevesinden çok iş çıkmayacak gibi, en iyisi daha güzel fotoğrafa devam etmek, klasik bir handy cam bana hiç mi hiç heves vermez, sony nin hdv leri için ekipman dahil minimum 5000 tl kadar masraf ister, hiç gerek yok, teşekkürler

 

Tarih: 16 Eylül 2010, 23:29 - İp: 85.***.**0.139
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

video cekiminin perde omrune bir etkisi yoktur, olsa olsa sensore etki ederki oda pek muhtemel gorunmuyor. zaten video ceken dslr lerin omru 1.5 yıl falan.
şimdiye kadarda hiç benim sensorum yandı video cekmekten diyenini duymadım.
canon ve nikon gibi iki marka tutupta korlemesine video işine girmezler diye dusunuyorum.
ayrıca canonun video kamera gecmişide malum, o makinelerdede sensor var, mantık aynı.
sadece ısınma sorunu olur makinede.

sensor omrune etkisi olup olmadıgını soylemekte sadece tahminde kalır cunku daha okadar suredir piyasada bile degiller.

bu makineyı alıp sabah aksam ****manuel focusla**** video cekecek halinizde yok. eger oyle bir niyetiniz varsa cok yanlıs bir yoldasınız demektir.
amac video cekmekse bu makineler uygun degil. amac ara sıra guzel goruntuleri canlı kaydetmekse işe yarar.
video cekerken auto focus yapan makineler cıkana kadar bekleyin salt amacınız video cekmekse.

******

bu makinelerde video ozelligi bulunmasının mantıklı tek acıklaması bana gore piyasayı canlandırmak ve artık kısırlasan ozellik skalasına bir baska ozellik eklemek.


 

Tarih: 16 Eylül 2010, 23:52 - İp: 88.***.**8.140
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

DSLR makinelerde video biraz farklı bakış istiyor.
Aile hatırası türü çekimlere uygun değil, autofocus yok falan filan.
Profesyonel çekimlerde ise zaten autofocus kullanılmaz, çekim planında nereyi istiyorsanız oraya odaklarsınız, zaten ne çekeceğiniz kurgulanmıştır. Bir plan çekimi ise bir kaç saniyeyi nadiren geçer.
Profesyoneller (film yapımcıları, reklamcılar..) büyük sensör (full frame) , sıra dışı lensler ile çekimler yapan bu makineleri görünce (özellikle Canon 5d mark 2) hemen kullandılar ve çok iyi neticeler aldılar.

Lens için size ya çok açık diyaframlı (ve oldukça pahalı) bir prime lens, veya bir adaptörle kullanabileceğiniz ucuz, eski bir zoom tavsiye ederim, zoom aralığı ne kadar geniş olursa o kadar iyi. İki farklı yaklaşım, ama her ikiside anlamlı.

Amatör videolar için kullanmayı düşünüyorsanız hayal kırıklığı olabilir.

 

Tarih: 16 Eylül 2010, 23:59 - İp: 85.***.**3.139
andalus
andalus (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumunuza tamamiyle katılıyorum, zaten şu anki şartlarda video çekimi için bir video kamera almak gerekli, fakat ilerleyen zamanlarda fotoğraf makinelerinde bu özelliğin iyileştireceğini düşünmekteyim. Ve belki de şu an ileride piyasaya çıkacak ürünlerin kimisi de hazır durumda, bilemiyorum.. Makine ve cihaz üreten tüm teknoloji firmalarında böyledir. Önce alt model sunulur, satılır, eksikleri üzerinde konuşulur, daha sonra üst model bir ihtiyaç olarak size sunulur, sizde bu süper yeni modeli size hazırlayıp sunan markanızla gurur duyarsınız, bu piyasa da böyle gider.
Benim amacım zaten HD video çekimi eğer bir opsiyon olarak sunulmuşsa, bu opsiyondan maksimum nasıl faydalanırım" kısmıyla alakalıydı, yoksa fotoğrafa harcadığım parayı kenarı koyar, doğruca gider adam gibi bir video kamera alır, video için şu lens mi uygun bu mu uygun diye cevap aramazdım. Fakat zannediyorum ki çok fazla lense ıvır zıvıra ihtiyaç yok, zaten video kameradan beklenecek bir performansı da yok. Ama kısa vadeli hoş şeyler yapılabilir. Fotoğraf makinesi için HD video özelliği gayet güzel de bir opsiyon, işe yarar.

 

Tarih: 17 Eylül 2010, 00:05 - İp: 85.***.**0.139
andalus
andalus (üye)
İstanbul / Amatör

fdemirhan bey, kısa filmcilerin bu makinelerle çalıştıklarını, hatta HD video opsiyonlu dslr ler için bunların adapte edilebildiği şase üreten firmaların olduğunu, film endüstrisinde kullanılan steadycam türevi ürünlerin bu tarz kameralar için üretilmiş modellerinin dahi olduğunu, kısa film çekimleri için tercih edilen, kurgulamaya müsait nitelikleri sağlayan ve dediğiniz gibi aslında profesyonel kullanıma uygun olduğunun farkındayım. Fakat sonuçta bu bir fotoğraf makinesi olduğu için kameranın yapabileceği şeylerle kıyaslanır birçok yanı da olacaktır.

Şu an handycam tarzı kameralarla ucuz yoldan kısa film çekmek isteyenler de, bunlara lens takmak için kullandıkları DOF adaptörler ile manuel focusa mahkum gözüküyorlar, ki sizin de dediğiniz gibi manuel focus video çekimlerinde tercih edilmektedir. Daha hoş sahneleri manuel focusla yapabiliyorsunuz. Fakat belki şu an piyasadaki 550d 7d tarzı aletlerle bu amaçta bir şeyler yapmak isteyen kullanıcılardan, elindeki lensler ile en iyi sonucu almış, tecrübe etmiş ve tavsiyeleri olabilecek birilerinin tavsiyelerini öğrenmek istedim, teşekkür ederim..

 

Tarih: 17 Eylül 2010, 00:17 - İp: 85.***.**0.139