konvertor
konvertor (üye)
İstanbul / Meraklı

350d Türkçe Menü

arkadaşlar burkay güzel bir iş çıkarmış,350d yi Türkçeleştirerek ama Canon Türkiye yani Erkayalar böyle bir işlem makinayı garanti kapsamı dışında bırakır diyor.biz tanımayız burkay beyi diyor.bu ne yaman çelişkidir.350d si olanlar bu işlemi yaptıracakmı ? kime güveneceğiz ?

Tarih: 10 Kasım 2005, 09:52 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili konvertör,
öncelikle fevri davranmam aksine düşünmeden konuşmayı sevmeyenlerdenimdir.
fotoguy'un "Kusura bakmayın ama çok gereksiz bir uğraş. "
cümlesinde belirttiği gibi gereksiz bir iş mi yapıyorum? Ben bunca işimin gücümün arasında bu işe gereksiz yere mi zaman harcıyorum?? Yada diğer bir değişle foto guy kendini bernden daha mı zeki görüyor da bana akıl vermeye kalkıyor?? Evet demokratik ortamlarda herkes aklına geleni dilediği gibi değil nezaket kurallarına göre söyler.Deminde dediğim gibi düşünmeden konuşanları aklına estiği gibi davrananlardan hoşlanmıyorum hepsi bu.

Şimdi gelelim asıl soruna: Ben erkayaların yetkili servisiyim senin erkayalar garant,li bir ürünün arızalandığüında ben eğer garanti kapsamında bir arızaysa (kullanıcı hatası yoksa) bila bedel imkanlarım dahilinde tamir ederim sendende hiç bir ad altında ücret talep etmem.
Bu yaptığım iş benim daha sonraları yapmayı planladığım işler için deneyim kazandığım bir çaba...benim en iyi bildiğim iş fotoğraf makinesi tamiridir.ben bu işi sadece deneyim kazanmak adına yapıyorum ve diğer markalardada uğraşıyorum.Her markanın değişik işletim platformu var ve simülatörleri de farklı bu nedenle sırf bu yüzden debuglar bile değişik şekillerde oluyor....
ben kendi nam ve hesabıma belkide canonun onaylamayacağı bir işi yapıyorum ve bunu kendi makinemde yapıyorum bu bir hizmet değil yani sadece bir çalışma başarma duygusunun tatmini de diyebilirsin....Ve burdan harejketle canon veya erkayalar niye benim kendim içinb yaptığım bir makineye garanti versinler ki?
Sanırım seninle garanti konusunu da ele almakta yarar var:
garanti bir ürünün olası imalat hatalarına karşı son kullanıcıyı korumak demektir.(Ben yurt dışına kurslara gittiğimde bize hep çok karşılaşılan imalat hatalarını ve çözümlerini öğretirler o makineyti nasıl tamir edeceğimizi değil.) Ne kadar çaba gösterirsen göster imalat hataları oluyor makinelerde bu her marka için geçerlidir ve bu nedenle zaten garanti vardır.Garanti hangi koşullarda geçersizdir sorusuna gelince: imalat hatasından kaynaklanmayan arızalar örneğin sıvı teması,düşme çarpma ,uygun olmayan koşullarda kullanım (örneğin -40 derecede resim çekmek yadfa kızgın güneş altında makineyi unutmak veya kum kaçması vs. gibi....Şimdi sen makinenin imalatından sonra makinede değişiklik yaparsan o zaman bu makineyi kim niye garanti altında korusun?? Erkayalar sattıkları makinelere iki sene garanti veriyorlar çünkü onlarda japonyadan aldıkları makineleri garantili alıyorlar satın aldığın makinenin % 3' ü kadar yedek parçayı japonya bedava olarak erkayalara veriyor onlarda senin makineni bedavaya yapıyorlar....
işte sırf bu yüzden makinenizi yetkili distributör firmadan alın başka yaerlerden alırsanın garantiden (ülkemizdeki ) yaralanamazsınız ve size garanti vaat edenlerinde makinenizi tamire ettirme şansları yoktur çünkü parçaları ve programları yoktur diye defalarca bu forumlarda yazıp duruyorum...sevgiyle kal...

 

Tarih: 11 Kasım 2005, 22:02 - İp: yok
hulg
hulg (üye)
Erzurum / Amatör

Burkay konu biraz sapacak ama bir soru oluşturdun kafamda.Benim yaşadığım yer -40 dereceleri çok görür bu derecede fotoğraf çekmemek mi gerkiyor.ne gibi zararlar meydana getirir.(Makinam yeni olduğundan ve henüz -40 derecelere gelmediğimizden hiç denemedim.Cevap yazarsan sevinirim.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 08:46 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Ayıptır söylemesi iki adet eos 20d kullanıyoruz, erkayalardan aldığımızdan ingilizce de olsa kullanma klavuzu çıkmamıştı 6 ay sonra ikincisini başka adresten aldığımızda ingilizce klavuz driver cd si yanında photoshop elements 2.0 programı çıktı.. sadece klavuzda elements 2.0 ın pakete dahil olduğu yazıyor. Soruyorum; ithalatçımısınız yoksa ..... her neyse makinedir zamanla bozulur parasını çatır çatır verir yaptırırız...

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 09:56 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

sayın arkadaşlarım, 70 milyonluk bir ülkenin vatandaşıyız. İthal edilen elektronik cihazlara bakıyorum, bırakın menülerini kullanım kılavuzunda bile Türkçe yok. Bulgarca var, Macarca var, Portekizce var, Türkçe yok! Zoruma gidiyor. Arapça da var... Türkiyeyi potansiyel pazar olarak mı görmüyorlar, yoksa bizi yok mu sayıyorlar? Diğerleri daha büyük pazar mı ki,......Zoruma gidiyor. Ve inanın Karaman oğlu Mehmet Bey'i anıyorum. Hani demişti;" Bundan böyle çarşıda, pazarda, Dergahta, bergahta Türkçeden başka dil konuşulmaya"... Sayın Burkay (Murat Bey'e) katılıyorum. garnti dışı olsun ama benim dilimde olsun. Bunun hazzı başka oluyor. Herkes her dili bilebilir. affınıza sığınıyorum, Ben de Arapça ve ingilizce bilirim ama kendi kendim olmak isterim. Kullandığım ürünün üreticisi tarafından onore edilmek güzel değil mi? Çok zor değil bu menüyü eklemek ama nedenini açıkcası ben bilmiyorum. Bu çalışmasından dolayı da arkadaşımı kutluyorum. İleri programcı arkadaşlara basit gelebilir. Ben o pencereden bakmıyorum. Farklı açılardan da bakmak gerek diye düşünüyorum. Mete007 kısaca özetlemiş ve yazmadığı şey çok önemliydi..Hulg arkadaşımın cevabı: Eğer makineniz çanta dışıda -40 dereceye maruz kalırsa optüratör, diyafram, Automatic zum vb. ve hatta elektronik aksamlar da dahil fizik kuralı gereği doğru çalışmayacktır. Leica M6 bu durumlar için üretilmiş mekanik makinedir. Aynı kural +40 derece de de oluşuyor. Daha iyisini Burkay anlatacaktır sanırım.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 15:04 - İp: yok