omerfahri
omerfahri (üye)
İstanbul / Meraklı

350d Custom Functions Ayarları Nedi

herkese merhaba,
canon 350d makinam var belkide tüm özellerini kullanamıyorum.
Custom Functions 'daki bazı ayarların ne işi yaradığını bilmiyorum.. makinayı tam iyi bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var..
aşağıdakiler ne anlama geliyor..
teşekkürler

Shutter button>/AE lock button =0:AF/AE LOCK - 1:AE LOCK/AF - 2:AF/AF LOCK no AE LOCK- AE/AF, no AE LOCK

AF-assist beam> 0:Emits- 1:does not emit- 2:only emits ext.flash


E-TTL II> 0:evaluative- 1:Average

Shutter Curtain Sync> 0:1st-curtain sync- 1:2nd-curtain sync

Tarih: 15 Eylül 2006, 21:07 - İp: 88.***.**5.213
volkan87
volkan87 (üye)
Denizli / Amatör

custom functions:

1) set dugmesinin ne ise yarayacagini belirliyorsun.. ben, quality olarak sectim.. cunku istedigim zaman hizli bir sekilde, raw veya raw+jpeg yapabiliyorum.. veya sadece jpeg tabii..

2) uzun pozlamada noise azaltici.. benim kullandigim ayar "on"..

3) diyafram oncelikli cekimde, flash kullanacak olursan eger; enstantane'nin 1/200 saniye olmasini saglayabiliyorsun..benimkisi 1/200'de her zaman..

4) iste o * sembollu dugme ile shutter dugmesini hangi sekilde kullanmak isteyecegine karar verdigin yer..
0 secenegi zaten fabrika temel ayari, senin de kullandigin ayar.. ben de hatta bu secenegi kullaniyorum..
neyse.. 1 secenegine getirirsen eger, makinenle fokus yapabilmen icin * dugmesine basman gerekir.. shutter dugmesi ile de o okunan ayari sabitlersin.. yani tam tersi..
2 secenegi ise.. ai servo moduna aldiginda, * tusuna basarsan makinen fokus yapmayi birakir.. parmagini ceker cekmez de devam eder.. cunku makine ai servo'dayken cok hizli bir sekilde fokus yapar, sen * tusuna basarak focusu kesiyorsun ayni zamanda bu yanlis fokus yapmaktan da kurtarmis oluyor seni..
3 secenegi ise yine ai servo modundayken sen, o hizli fokusu * tusuna basarak yapiyorsun.. shutter dugmesi ile fotografi cekiyorsun.. durmadan hareket edip duruveren objeleri cekerken etkili bir yontem...
benim sana tavsiyem her bir modda teker teker kullanip denemeler yapman.. zamanla icinde bulundugun duruma gore hangi moda alman gerektigini bileceksin..

5) AF yardimci isigi.. isigin cok az oldugu ortamlarda, flash acikken hani kisa sureli cakmalar oluyor; iste onlarin olabilmesi icin bu ayarin 0'da olmasi gerekiyor hulg.. eger ki 1 durumuna getirirsen (does not emit) o kisa sureli flash patlamalari ile aydinlatamazsin.. 2 durumunda ise harici flash makinenin yerine aydinlatiyor..
bir not olarak soyleyeyim; eger ki af modu ai servo modunda ise 1 durumunda bile olsa ayar farketmiyor, makine fokus yapmazsa olmazdan dolayi.. hemide cok hizli olmali yani.. neyse, AF modu one shot'da veya AI focus'da olmasi gerekiyor.. AI servo'da gerek yok, her halikarda buluyor fokus yapcak nesneyi..
ayrica diger bir not da, bu aydinlatma ancak 4 metreye kadar gecerli..

6) pozlama ayarlarini falan 1/3 veya 1/2 stop artirip azaltma yapabilme icin.. ben 1/3 ayarini kullaniyorum..

7)mirror lockup.. aktivite ediyorsun veya kapatiyorsun.. kamera sarsintisini onlemek icin kullaniyorsun.. cekim esnasinda ayna hareket ettiginden, sen bu moda getirirerek once aynayi hareket ettiriyorsun sonra da: " ha simdi de cekimi yap" komutu veriyorsun.. iste aynanin vibrasyonu olusmadigindan titresim en aza indirgenmis oluyor..
shutter'a bir kere bastiginda ayna kalkar.. ikinci kerede de fotografi ceker..
ayrica zamanli cekimde mirror lockup yaparsan, cekim suresi 10 saniye yerine 2 saniye oluyor..

8) bu modda flash sistemini kullanabilmen icin harici flash kullaniyor olman gerekli.. e-ttl II ile flash daha iyi pozlama kontrolunde bulunuyor..
0 durumundayken evaluative modda oluyor ki bu mod tamamiyla otomatik flash fotografciligi icin kullanilan mod.. 1 durumundayken ise avarage durumuna geliyor; ki ayni metering'de oldugu gibi oncelikle kadrajin merkezi agirlikta olmak uzere, kenarlara dogru azalan bir kuvvetle flash kullanimini sagliyor..

9)0 konumunda 1st curtain sync.. yani her zaman kullandigin yontem.. flash, shutter'a basmakla patlar..
1 durumunda ise (2nd curtain sync) flash, shutter kapanmadan hemen once patlar.. iste 2nd curtain ile objelerin arkasinda isik huzmeleri varmis gibi gorunur.. hareketi vermek icin kullanirsin..
deneme icin hareket eden bir arabanin fotografini cekmeyi dene.. her iki modda da.. farklarini cok rahat goreceksin..

........................................................................

son olarak hulg.. lutfen makineni kurcalamaktan cekinme.. herbir moda getirip cekimlerde bulun.. boylelikle makinenin ozelliklerini kolaylikla cozebileceksin..
..ayrica forumda istemedigin kadar bilgi m

 

Tarih: 16 Eylül 2006, 00:00 - İp: 85.***.**8.45
  • 1