kirtish
kirtish (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

300d İcin Custom White Balance?

nasil kullanilir bilen varmi acaba? birde Whitebalenceicin pringless kapagi kullaniliyormus, deneyen oldu mu tepkisi nasil ve kullanimini nasil gerceklestiriyorsunuz?
ilgi ve bilginize tesekkur ederim

Tarih: 26 Nisan 2005, 09:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pringles kapaginin kullanilabilecegini bilmiyordum dogrusu.. pringlesda calisan bazilari fotografci herhaldeki bizleri ihmal etmemisler.. neyse saka bir yana, soyle yapabilirsin:

pringles kapagindan ziyade piyasada satilan ozel kagitlar var.. ozellikleri %18 oraninda gri renge sahip beyaz olmalari.. yani %82 beyaz.. WB ayari icin oncelikle bu kagitlardan birine sahip olmalisin (veya sana o ozelliklerde gorunen bir kagit al, pringles kapagi mesela.. ) , sonrasinda lensini MF moduna getir.. manuel focus.. ve merkezdeki AF noktasinin kagidin ortasina focusla.. fotografi cek.. sonrasinda (benim makinem 350D, ama sanirim 300D ile aralarinda fark yoktur..), menuden "custom WB" yi sec.. cektigin fotografi goster, iste beyaz budur de.. "set" yap.. daha sonrasinda ne zamanki WB'yi ayarlayacak olursan custom WB'yi sec ki ogrettigin beyazi kullansin makine.. ha bu arada fotografi cekerken hangi WB ayarini kullanirsan kullan, farketmez..

saygilar.

 

Tarih: 30 Nisan 2005, 09:52 - İp: yok
  • 1