sametsrn
sametsrn (üye)
Bursa / Amatör

Samsung Wb100 - Nikonl310 - Fuji S2980

Öncelikle fotoğraf işinden pek anlamadığım için konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.400 lira civarlarında bir makine almak istiyorum makineyi günlük hayatta kullanmak için alacağım fakat yarı profesyonel olmasını istiyorum.Gelelim asıl sorumuza samsung wb100 uzun zamandır incelediğim bir bazı yerler önerirken bazılarının önermemesi benim aklımı karıştırdı samsung da en ilgimi çeken özellik 26x zoomu olması.Forumları gezerken fuji makineleri hakkında çok olumsuz yorumlar okumuştum (fujiye verilen paraya yazık gibi ) fakat bu forumda gördüm ki fuji o kadar da kötü değilmiş.Sonuç olarak siz bu makinelerden hangisini önerirsiniz 400 lira civarında başka bir makinede önerirseniz çok sevinirim.Makinem iyi olsun istiyorum fakat manuel ayarlar gözümü korkutuyor bu işlerden anlamadığım için galiba samsungun daha basit olduğunu düşündüğüm için o biraz daha ön planda benim için .Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 9 Nisan 2013, 13:51 - İp: 78.***.**9.211
sametsrn
sametsrn (üye)
Bursa / Amatör

Araştırdıkça farklı makineler çıkıyor karşıma sizde önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim

 

Tarih: 9 Nisan 2013, 15:09 - İp: 78.***.**9.211
hamitcolak
hamitcolak (üye)
Erzurum / Amatör

Ben de kısa süre önce bu makineler arasında çok gel-git yaşamıştım. Birbirlerine karşı üstün tarafları var. Mesela fuji full manuel kullanmaya izin veriyor. Biraz daha fazla kontrol sağlıyorsun fotoğraf üzerinde; ama bana sorarsan hiç parana yazık etme. Vizörü var mesela ama optik vizör değil, bir nevi küçük ekran. Güneşli havalrda işine yarayabilir ama kesinlikle tatmin etmez. Nikonu kullanmadım ama ekranı iyi, diğer özellikleri standart. Yani bir var. Makro çekimi iyi, 26x optik zoomda dahi çok verimli kullanılabiliyor, süper makro modu tek kelime ile süper. (10mm) Çift görüntü sabitleyici o kadar etkili değil. Videosu çok iyi değil. Beyaz dengesini manuel olarak iyi ayarlayınca çok iyi renk tonu elde edersin. Gündüz çekimleri çok iyi ama spor fotoğrafı çekemezsin mesela. (Spor salonu gibi az ışıklı ortamlarda.) Bu fiyat aralığındaki bir makineye göre arka planı çok iyi flu yapıyor. Tripod almanı tavsiye ederim, tripodla beraber çok iyi iş çıkartırsın. Zoom gayet iyi. Bence iyice bir düşün, tam olarak nasıl fotoğraflar çekeceksin, manüel ayarlar ne derece önemli olur senin için, geniş açı lens ya da optik zoom ne derece önemli olur bunları iyi düşün bence. Manuel ayarlar gözünü korkutmasın, çünkü her türlü makineye alışma sürecini atlatman gerek. Sen yine de diyafram ve enstantane ayarlarını iyice araştır, karar vermeden önce. ISO hassasiyeti hepsinde hemen hemen aynı. Samsung da alsan alışman gerekecek belli bir süre, fuji de alsan. Ve şunu da unutma sonuçta deklanşöre sen basacaksın, neyi çekeceğine sen karar vereceksin, makine önemli ama sen daha önemlisin. Fotoğralarıma göz at, WB100le çektim. Forumda başka wb100 ya da fuji veya nikon kullanıcılarının fotoğraflarına da bak bence. Başka wb100 görmek istersen mesajla ulaş.

 

Tarih: 9 Nisan 2013, 20:25 - İp: 46.***.**0.233
sametsrn
sametsrn (üye)
Bursa / Amatör

öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim.Çektiğin fotoğraflara göz attım hoşuma gitti.Makineler konusunda öyle cahilim ki makro ne demek onu bile bilmiyorum sadece megapixel ve zoomuna bakarak da almak istemedim. Fotoğraf makinesi almaya karar verdim dijital alacağım yere biraz daha para verip daha kaliteli fotoğraf çekmek istedim.Benim asıl sorunum ışıklı mekanlar gündüz telefonumda az çok çekiyor ama bi konsere gittiğimde güzel fotoğraflar çekecek bir makine lazım.Fujifilm den vaz geçtim büyük ihtimal samsung alacağım yinede başka model önerileri olan söylerse teşekkür ederim.

 

Tarih: 10 Nisan 2013, 00:24 - İp: 78.***.**9.211
hamitcolak
hamitcolak (üye)
Erzurum / Amatör

Konserde fotoğraf çekmek istiyorsan WB100 alma. Daha doğrusu kompakt alma, kesinlikle tatmin etmez. Gündüz konserde çekersin tabi ama hava karardığında fotoğraflar berbat olur, çünkü az ışık aldığı için, uzun süreli çekim yapar makine. Uzun süre pozladığı için makine titrer bu sefer de. Başka makine bakmalısın.

 

Tarih: 10 Nisan 2013, 17:52 - İp: 46.***.**0.233
sametsrn
sametsrn (üye)
Bursa / Amatör

profesyonel makineye şu an bütçem yetmez öğrenciyim sonuçta 400 450 lira gibi bir bütçem var.samsung kompakt demişsin ya yarı profesyonel olmuyo mu yani o.bir de konser dediysem yılda 1 2 defa konsere gidiyorum konserde çok mükemmel bir fotoğraf da beklemiyorum uzaktan zoom yapıp sanatçıyı yüzü belli bir şekilde çeksem bana yeter .15 gün sonra makineyi alcam bu süre içinde makine önerirseniz görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

 

Tarih: 10 Nisan 2013, 18:27 - İp: 78.***.**9.211
hamitcolak
hamitcolak (üye)
Erzurum / Amatör

Hayır, yarı profesyonel değil kompakt makine. Şöyle söyleyeyim, hava karardığında, uzaktan zoom yaparak çektiğin fotoğrafta sanatçının yüzünü net çekebilmen çok zor bu makineyle. Sorun zoom yapınca netliğin gitmesi değil, makinenin titremesi. Ancak tripod kullanırsan ve sanatçı da hareket etmezse mümkün olur, bu ihtimali de se düşün artık. Ancak hava kararmadan, uzaktan zoomla güzel fotoğraflar yakalayabilirsin tabi ki. Ya da akşam vakitlerinde hareketsiz nesneleri tripod kullanarak, gayet güzel çekersin. Yılda bir iki kez denerim diyosan çok sorun değil. Ama konser için hususi alınabilecek bir makine değil. Benim önerebileceğim pek fazla makine yok aslına bakarsan o fiyata. Daha bilgililerden destek almalısın.

 

Tarih: 11 Nisan 2013, 23:03 - İp: 46.***.**0.233
sametsrn
sametsrn (üye)
Bursa / Amatör

teşekkür ederim cevaplar için önce yarı profesyonel makinenin ne olduğunu araştırmam lazım

 

Tarih: 12 Nisan 2013, 16:48 - İp: 78.***.**9.211
canniko
canniko (üye)
İstanbul / Amatör

dostum merhaba, üç modelide kullandım önce onu belirtiyim.fuji hariç diğer iki makinede m modu yok.ha çok önemli mi bence değil fujide ki manuel modu zaten kullanamzsın bile çok kullanışsız.3 makinede bence parasının hakkını vermeyen makineler.ha illa ki alacaksan l310 derim ben.samsungu kesinlikle tavsiye etmiyorum çok kötü titreşim engelleyici sistemi var.benim tavsiyemi sorarsan.bu makineleri 5le çarpıp ikiye bölecek canon powershot sx220hs.fiyatı 350 400 tl arasında.m modu var ve çok kullanışlı biraz öğrendikten sonra ilerde prof makine kulllanabilirsin.full hd video,14 optik zoom ve çok çok kaliteli is (titreşim engelleyici) sistemi var.bunların hepsini boşver sırf HS sistemi için alabilrsin.diğer tüm markalara nazaran düşük ışıkta,yani senin istediğin gibi konser tarzı mekanlarda hepsinden daha iyi fotoğraf çeker.boyuta aldanma gerçekten çok kaliteli bi makinedir.yılın en iyi cihazı seçilmişti hatta.tek eksi yönü makro çekimleri iyi değil. bilmiyorum kaç kere hayatında bi nesnenin dibine girip fotoğraf çekersin bilmem.neyse canon fanıymışım gibi bi izlenim oldu ama gerçekten compact ya da dslr makine alıcaksan bir numaralı tercihin canon olmalı.

iyi günler.

 

Tarih: 4 Mayıs 2013, 11:45 - İp: 88.***.**2.51
renovatio1912
renovatio1912 (üye)
İzmir / Amatör

bende Fujifilm S2980 var 10 aylık, DSLR makineye geçemden öğrenmek için kullandım. 14 ay garantisi devam ediyor Teknosa'dan. İlgilenir misiniz?

 

Tarih: 27 Eylül 2013, 21:45 - İp: 92.***.**3.86
  • 1