cihansenol
cihansenol (üye)
İstanbul / Firma

S6500 Türkiye'de...

Merhaba Arkadaşlar;

Beklenen FujiFilm FinePix S6500 sonunda ön siparişe açıldı. Hepsiburada ve IdéEFIXE'te satışına başlandı. Ürün 19.01.2007 tarihinde stoklarımızda olacaktır. Dediğimiz gibi ürün Almanya fiyatı civarındadır. Bazılarımız fiyatın çok pahalı olduğundan yakınmış fakat her zaman söylediğim gibi, fiyatlarımız "Almanya" seviyesinde olacaktır. Örnek olarak www.amazon.de sitesinde ürün şu anda 374€ + vergiler şeklindedir. Almanya'da vergilerin %16 olduğunu düşünürsek fiyat 433,84€'ya ulaşıyor. Bunu da YTL'ye çevirdiğimiz zaman 820-830 YTL arasında bir fiyata tekabül ediyor. Arada 170 YTL gibi bir fark kalıyor. Buna ithalat maliyetleri ve garantiyi dahil edersek hemen hemen kafa kafaya gelmiş oluyor. Yani arkadaşların bu kadar tepki vermesine bir anlam veremedim.

Fiyat konusunu geçelim, ürüne gelelim.
Yüz tanıma özelliğiyle ön plana çıkan ürün S9500'le aynı objektifi kullanmaktadır. 10,7x optik zoom'a sahip bu 28 mm'lik objektifle hem geniş açı, hem de tele fotoğraflar çekebilirsiniz. 1/1,7" CCD boyutu SLR-Like makineler için gayet uygundur. S serisinin önceki modellerine göre LCD ekranı daha büyük. 2,5" LCD ekranı mevcut. Ayrıca 3200 ISO'ya çıkması da cabası.

Makinenin kısaca özellikleri bunlar. Bir de yüz tanıma özelliğini anlatan 2 tane flash link eklemek istiyorum.

Flash_1

Flash_2

Şimdilik bu kadar. Konu hakkında sormak istedikleriniz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

Tarih: 8 Ocak 2007, 11:50 - İp: 81.***.**2.84
b_ipek
b_ipek (üye)
Ankara / Amatör

Sn. Serbes,
Almanyada da bizdeki KDV'e benzer ve meiber Stuer (Yanlış yazmış olabilirim) bir vergi var %16 bu tip mallarda. Yerlisi yabancısı bu vergiyi öder, Yabancı Almanya çıkışında bu mala ait faturayı ve malı gümrük memuruna göstererek bir beyanname ile gittiği ülkeden fatura ile birlikte Almanya'ya gönderir ve ödediği %16 parayı ilgi gösterdiği bankaya gönderilir. 1999' a kadar böyleydi.Genellikle garanti bu tip mallarda 1 bir yıl ancak 1999 sonrasını bilemiyorum.
Sn. Antika,
Bende Cihan Bey'e espiri ile karışık, söylediğinizi anlatmak istemiştim. Ve işin hesaplanış tarzını bildiğim için ve Türkiyede bazı malzemelerin "eğitim Malzemesi" faslından gümrüklendirildiğini de bildiğimdem (Gümrükler bazı mallarda sıfırdır ama Foto. mak. değil ama örneğin bir müzik setine göre baya düşüktür) 2 aşağı 3 yukarı 800 YTL civarında bir fiyatı tahmin ettiğimi söylemiştim.
Ancak, aklıma s9500'ün fiyatı ile dışarıyı kıyasladığımı unutuvermiştim. Nitekim 500 dolarlık (ortalama) bu makinada İlk piyasaya sürüldüğünde € cinsinde 649 € dan sürülmüştü. Ve çıplak fiyattı. Şimdi 576-579 € ve fiyat düşmesin diye yanında 1 mp xD-Picture kart, Tripot,Çanta ,4 ad. Ni-MH pil ve şarj cihazı hediye veriliyor. Ve bu bile şu an USA' daki ve Avrupa'da, aynı hediyeleri veren sanal mağaza fiyatlarından dolar cinsinden veya EUR cinsinden aynı oranda pahalı.....
Tabi bizlerin bu konuda çokta diyecek bir şeyimiz yok, ama gerçekte bu.....
Şimdi gördüm, HepsiBurada s6500fd için sayfa değiştirilmiş ve fiyatlandırma kaldırılmış, Yerine "Bu ürün simdilik temin edilememektedir" yazıyor. İdeFix'tede sayfa tümüyle kaldırılmış. Temennim odur ki, Sevgili Fuji'ciler doğru yolu bulurlar 19.Ocağa kadar.....


#bipekkan' tarafından 08.01.2007 22:12:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 21:13 - İp: 62.***.**8.125
engebe
engebe (üye)
Balıkesir / Amatör

Bilgilendirme için çok teşekkürler. yetkili ağızdan olması gerçekten güzel....

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 21:26 - İp: 88.***.**8.120
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ben cihansenol arkadasımıza tepki verenleri anlayamıyorum. Burada kalkıp ta ürün satıp, parayı kendi cebine indirecek hali yok değil mi.. Hadi fuji reklamı yapıyor deseniz de, bu makineyi zaten çok kişi bekliyor ve hepsinin gözü marketlerde.. Ayrıca reklama ihtiyacı da yok bence.. Bu arkadaşımızın iyi niyetle yardımcı olmaya çalıştığını düşünüyorum.Kaldı ki ben, fujifilm Türkiye ile birkaç ay önce defalarca yazıstım. Bana göstedikleri ilgi ve sabır çok hoşuma gitti. Üstelik Almanya'dan alacağımı söylemiştim bastan.. Tabi hala almadım ama neyse..

Ben cihan bey'e şunu soracağım. Aşağı yukarı bir fiyatlar yazıyor ama, net olarak kaç liraya marketlerde olacak? 820-830 ytl mi?? Eğer fiyat buysa, bu fiyatın altı da olma ihtimali var mı?

teşekkürler..

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 23:55 - İp: 88.***.**1.173
cihansenol
cihansenol (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili pantcom;

Söylediklerimi anladığın için ve desteğin için teşekkürler...

Sevgili abdullah;

Fiyat değerlendirmesi yapmak için ürün açılmadı sitelere, sadece ufak bir problem çıktı, o yüzden şu anda ön sipariş durduruldu. Başka bir amacı olmadığına sizi temin ederim.

Saygılar

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 09:27 - İp: 85.***.**3.97
b_ipek
b_ipek (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili Pantcom,
Kesinlikle Sn. Cihan Bey'e şahsında tepki vermiyorum, Böyle bir şeyi aklıma bile getiremem.
Burada Cihan Bey, Fuji temsilcisi konumunda bulunduğu için, ortaya çıkan fiyat konusundaki tepki, olumsuzluk adını ne koyarsanız koyun bir yerde Cihan Beyin şahsında Fuji'ye iletilmiş oluyor. Kaldı ki Cihan Bey'in bu formda bulunması bizler için her yönden büyük bir şanstır. Eğer olmasa idi beyenmediğimiz herhangi bir konuda oturup geyik muhabbetinden öteye gitmeyen bir diyalog içinde olacaktık.
Hepsinden öte Fuji/Türkiye'nin malına sahip çıktığını, insanları ortada bırakmadığını bu ve diğer forumda anlatılanlardan da, biliyorum.
Kanımca, tadını kaçırmadan medeni ölçüler içinde yapılacak her türlü tartışma, taraflar ve herkes için faydalı olacaktır düşüncesindeyim....
Saygılar....

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 10:35 - İp: 62.***.**8.125
06
06 (üye)
Ankara / Meraklı

Bu fiyattan çıkmaz olaydı.1000 YTL.

Gerçi o malum firma ilanı kaldırmış.(?!)

Onca ay beklediğime yazık.Oysa derdim garantide değildi.USA dan 450 ytl ye makina+100 ytl komisyon=550 ytl.Makinada arıza olduğunda da bana ek maliyet 30 dolar.Gidecek bu bu para elin Coni sine.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 10:56 - İp: 85.***.**7.133
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Sevgili Cihansenol..

Açıkçası fiyat o civarlarda olacaksa bence de biraz yüksek.. Neden mi? Ben birkaç ay önce fujifilm TÜRKİYE ile bir dizi yazışma yaptığımı belirtmiştim ilk yazımda.. Ve birşey çok hoşuma gitti. Nedir? Eğer s6500 dahil, herhangi bir fuji ürününü Almanya'dan fatura ve garanti belgesiyle alırsak, garantisinin Türkiye'de de geçeceği, Fujifilm tarafından bana 2 kez teyid edildi. Evet yanlış okumadınız,aynen böyle..

Gelelim bir diğer konuya.. s6500 Almanya'da çeşitli yerlerde çok bariz farklı fiyatlardan satılıyor. Ben şahsen 313-318 euroya satan yerler gördüm. Bu da yaklasık 600 ytl ye tekabül ediyor. Garantisi burada da geçerli olarak! Bu yuzden ben, Almanya ile aynı fiyata çıkabileceğini umuyordum. Arada o kadar fark olursa benim yine Almanya'dan alma imkanım var. Ayrıca şu an net hatırlayamıyorum ama yeni çıkan bir yasaya göre, belli bir değerin altındaki ürünler gümrükten geçerken, vergiden muaf oluyordu. Bu durumda 313 euro, kargoyla alacakları da vergiden kurtarıyor tahminim..

Bu yuzden ben isterdim ki, burada da daha ucuz olsun. Almanya ile hemen hemen yakın olsun. Ama 800 ytl ve üstü ise ben Almanya'yı tercih edeceğim. Bekleyelim ve görelim,s6500 ne kadar olacak..

saygılarımla..

 

Tarih: 10 Ocak 2007, 04:50 - İp: 88.***.**1.173
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

açıkca söyliyeyim; taksitli fiyatı 800 ytl den daha fazla ise almayacağım, dslr alacağım.

 

Tarih: 10 Ocak 2007, 13:03 - İp: 85.***.**2.235
emin55
emin55 (üye)
Samsun / Amatör

sayın Cihansenol bana aşağıdaki e-mail geldi doğruluğu hakkında ne dersiniz.

''Sn Emin Kınay

Stok alarm listenize eklediğiniz FUJIFILM FINEPIX S6500FD 6.2-66.7mm LENS 6.3MP DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ ürünü üretici firma tarafından artık üretilmediği için satıştan kaldırılmıştır.

Detaylı bilgi için StokAlarm Listenizi inceleyebilirsiniz.
Hepsiburada.com'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz
http://www.hepsiburada.com ''

TÜRKİYEYE ÜRETİMDEN KALKMIŞ ÜRÜN MÜ GELİYOR???

 

Tarih: 14 Ocak 2007, 16:08 - İp: 88.***.**5.119
b_ipek
b_ipek (üye)
Ankara / Amatör

Emin Bey,
Aynı e-mail bana da geldi. Ürün, 2006 Temmuz ayında lanse edildi ve Eylül ayı başında USA'da ve Avrupada tam anlamı ile piyasaya verildi, Ve yoğun bir taleple karşılaştı. Sürekli yabancı forumları da takip ediyorum, Olumsuz hiçbir şey yok, Acemiliklerin verdiği sıkıntıların dışında.
Aksi, yani geçerli bir kanıt olmadığı sürece ben şahsen üretimin durdurulduğunu şu an hiç düşünmüyorum. Ya Hepsi Burada'nın zaman zaman yaptığı yanlışlıklardan biri ama olmadığı düşüncesindeyim, Çünkü tüm sayfalar kaldırılmış, İdefix' te de TÜKENDİ deniyor.... Nasıl tükettiysek , ve Mart' ta piyasaya sürüleceği düşünülen S9600 lanse ediliyor.
Yorum yapmayacağım bu konuda. USA'ya, Avrupa (İngiltere)'ye ve Fuji/Türkiye'ye mesaj attım, Gelen cevaplara göre yorumlayacağım....
Tabi bu arada Sn.Cihan Bey'de bir açıklamada bulunurlarsa bende memnun olurum.

 

Tarih: 14 Ocak 2007, 18:56 - İp: 62.***.**8.125