cihansenol
cihansenol (üye)
İstanbul / Firma

S6500 Türkiye’de...

Merhaba Arkadaşlar;

Beklenen FujiFilm FinePix S6500 sonunda ön siparişe açıldı. Hepsiburada ve IdéEFIXE'te satışına başlandı. Ürün 19.01.2007 tarihinde stoklarımızda olacaktır. Dediğimiz gibi ürün Almanya fiyatı civarındadır. Bazılarımız fiyatın çok pahalı olduğundan yakınmış fakat her zaman söylediğim gibi, fiyatlarımız "Almanya" seviyesinde olacaktır. Örnek olarak www.amazon.de sitesinde ürün şu anda 374€ + vergiler şeklindedir. Almanya'da vergilerin %16 olduğunu düşünürsek fiyat 433,84€'ya ulaşıyor. Bunu da YTL'ye çevirdiğimiz zaman 820-830 YTL arasında bir fiyata tekabül ediyor. Arada 170 YTL gibi bir fark kalıyor. Buna ithalat maliyetleri ve garantiyi dahil edersek hemen hemen kafa kafaya gelmiş oluyor. Yani arkadaşların bu kadar tepki vermesine bir anlam veremedim.

Fiyat konusunu geçelim, ürüne gelelim.
Yüz tanıma özelliğiyle ön plana çıkan ürün S9500'le aynı objektifi kullanmaktadır. 10,7x optik zoom'a sahip bu 28 mm'lik objektifle hem geniş açı, hem de tele fotoğraflar çekebilirsiniz. 1/1,7" CCD boyutu SLR-Like makineler için gayet uygundur. S serisinin önceki modellerine göre LCD ekranı daha büyük. 2,5" LCD ekranı mevcut. Ayrıca 3200 ISO'ya çıkması da cabası.

Makinenin kısaca özellikleri bunlar. Bir de yüz tanıma özelliğini anlatan 2 tane flash link eklemek istiyorum.

Flash_1

Flash_2

Şimdilik bu kadar. Konu hakkında sormak istedikleriniz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

Tarih: 8 Ocak 2007, 11:50 - İp: 81.***.**2.84
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili cihansenol,
Sen o makineden bir tane bizim fujitester Pazarbeye gönder o bir denesin makineyi bakalım....
bu arada hayırlı uğurlu olsun...

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 13:10 - İp: 88.***.**6.143
b_ipek
b_ipek (üye)
Ankara / Amatör

Cihan Bey,
Bu konuda zaten tartışma yaratmak niyetinde değildim, Eğer FujiFilm/Türkiye Ürünleri Amozon.com'dan temin edip pazarlıyorsa boynumuz kıldan incedir. Sonuçta ticarettir. Serbest ekonomide herkes malını istediği fiyattan satar.
Sadece ben gerçekten bu fiyat karşısında şok oldum.... ve o etkiyle diğer topiği açtım.
Herneyse, Ülke için hayırlı olsun......
Saygılar

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 13:24 - İp: 62.***.**8.125
cihansenol
cihansenol (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba bipekkan;

Ben mi yanlış anlıyorum okuduğumu acaba diye 2-3 kere okudum yazdığını. Benim yazdıklarımdan FujiFilm ürünlerini Amazon.com'dan temin ettiğimiz mi anlaşıldı? Ben oradaki son kullanıcı fiyatlarından örnek vermiştim sadece.

Gönül ister ki çok daha ucuza satabilelim, herkes faydalansın, hatta ben de alayım bi tane kendime.. Ama şu anda durum maalesef budur.

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 13:37 - İp: 85.***.**3.97
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sn.Şenol,

Almanyada yaşayan bir kişi amazon.de den S6500 aldığında bu %16 yı ödüyor mu?

Ürünü garantisiz mi oluyor? Yada garantiye extradan para mı ödüyor?

Amazon.de ürünü ithal etmiyor mu , bu ithalat maliyetleri sadece ülkemize mi has oluyor ve çıplak fiyatla %25 lik bir artış hasıl oluyor?

Sn.Şenol,

Ürün son tahlilde bana göre pahalıdır. Diyebilirsiniz ki diğer markalarda da aynı uygulama var. Eh ne yazık ki haklısınız diyebilirim.

İyi çalışmalar.


 

Tarih: 8 Ocak 2007, 13:44 - İp: 85.***.**0.132
b_ipek
b_ipek (üye)
Ankara / Amatör

Cihan Bey,
Yok canım elbette değil, benimkisi espriydi, o fiyatın üzerine 170 YTL kar yada masraf maliyet denince verdiğiniz örnekte ilk o geliyor. Tabi ben ithalat vb. konular hk. bazı şeyleri bildiğim için elbette açıklanan fiyat karşısında şok olmak durumundayım.Ve + %2 vergi farkıyla açıklanan fiyatın "gg" de verilen fiyatla hemen hemen aynı, belki max. %5 + farkla max 800 YTL civarında olması gerektiğini düşünmüştüm.
Tabi bu sonuçta serbest ticaret rejimi.....
Saygılar.

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 13:50 - İp: 62.***.**8.125
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

"HICKIMSE SALAK DEGILDIR"

Sn.Senol,

Bundan 14-15 yil once universiteden cikinca girdigim ilk is Alarko Holding bunyesindeydi ve bana orada ogretilen ilk sey buydu.

Simdi siz bize urununuzun size giris fiyatinin amazon.de'nin satisininkiyle ayni oldugunu mu soyluyorsunuz? Amazon.de'nin garantisiz mal sattigini mi ima ediyorsunuz ?

Deyinki bize "Turkiye'de gumruk oranlari daha yuksek" , "Turkiye'de servis verecek kalifiye eleman istihdam etmek daha pahali", "Turkiye'de boyle mallarin surumu cok az, dolayisi ile ithalat-satis-servis maliyetleri birim urun basina cok yuksek oluyor" ve hatta deyinki "Turk tuketicisi kaderine razi, gecir gecirebilidigin kadar", ama lutfen bize yukaridaki hesabi yutturmaya kalkmayin.

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 14:18 - İp: 85.***.**5.150
cihansenol
cihansenol (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili antika;

Sanırım söylediklerim tamamen yanlış anlaşılmış. Ortalık çok karıştı.

Benim yaptığım hesaptaki amaç, Amazon.de'nin son kullanıcıya yaptığı satış fiyatlarını göstermekti. Alış fiyatlarımızın Amazon.de'nin satış fiyatıyla aynı olduğu nereden çıktı? Hele ki Amazon.de'nin garantisiz ürün sattığı nereden çıktı? Ben böyle bir şey söylemedim ki. Şimdi tekrar okudum yazdıklarımı, belki biraz karışık yazmış olabilirim ama sizin yazdıklarınızı ima etmedim ben orada. Zaten edemem de.

Ayrıca "Turkiye'de gumruk oranlari daha yuksek" ve "Turkiye'de boyle mallarin surumu cok az, dolayisi ile ithalat-satis-servis maliyetleri birim urun basina cok yuksek oluyor" konularında çok haklısınız. Gerçekten bizi zorlayan faktörler bunlar.

Son olarak, kimseyi salak yerine koyma veya kandırma gibi bir düşünce içerisinde değilim. Burada bulunmamın nedeni, sizlere yardım etmek ve FujiFilm hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek. Şu ana kadar ne Mustafa Bey, ne de ben FujiFilm hakkında tek bir reklam yapmış değiliz. Bu başlığı açmamdaki tek neden ilgi gören bir ürünün Türkiye'ye geldiğini ve ilk etapta nereden geldiğini belirtmekti. Bunun yanında fiyat konusunda da elimden geldiğince açıklama yapmaya çalıştım sadece.

Saygılarımla.

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 14:30 - İp: 81.***.**2.84
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

cihansenol teşekkürler. Fiyatın diğer markalardan ucuz olduğu açık.
Beklediğim makine geldi sonunda. (ama kaçıncı beklediğim makine oldu sayamadım. Daha çoook bekliyeceğim belki de.. )

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 16:10 - İp: 85.***.**9.93
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gençler bilmez beni burkay.

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 18:32 - İp: 85.***.**0.104
rkantarci
rkantarci (üye)
İstanbul / Amatör

ben bilirim pazarbey, ozamanlar daha güzeldi yav DSLR ve DSLR-like makineler fiyat farkıyla birbirinden ayrılırdı ozaman da kara vermek kolay olurdu, senin 9500 testinden sonra bende 9500 almıştım 8 ay kullandım bana çok şey öğretti, DSLR ye geçince de gerçek farkı anladım.

 

Tarih: 8 Ocak 2007, 20:07 - İp: 85.***.**2.192